Rammstein – zeii publicului, coșmarul pompierilor

Redactor:
Diana Popescu
Rammstein – zeii publicului, coșmarul pompierilor
Clovn diabolic, scoțând sunete "luminoase" - a cântat prima piesă, "Rammlied", cu deja celebrul său bec în gură. (Cu așa specimene, nu e de mirare că atâta lume suferă de coulrofobie. Pentru fericiții care-i tolerează fără probleme, e frica anormală ori exagerată de clovni)

Clovn diabolic, scoțând sunete „luminoase” – a cântat primapiesă, „Rammlied”, cu deja celebrul său bec în gură. (Cu așaspecimene, nu e de mirare că atâta lume suferă de coulrofobie.Pentru fericiții care-i tolerează fără probleme, e frica anormalăori exagerată de clovni). Vânător dement, gata parcă să propteascăun glonț între ochii oricărei vietăți care îndrăznește să-lprivească. Torționar „dedicat”, extrem de răbdător și inventiv cânde vorba să scoată de la victimă ce poftește. Sunt doar câtevadintre rolurile jucate, duminică seară, la București, de solistulTill Lindemann.

A făcut din zecile de mii de spectatori cam ce reușea, pevremuri, unul ca Hitler: i-a fascinat, i-a hipnotizat, i-a făcut săstrige lucruri pe care, odată retreziți la realitate, e posibil sănu și le mai amintească. Prin forța lucrurilor, n-ar fi trebuit săfie foarte mulți în stare să cânte fiecare vers odată cu trupa:germana nu e la fel de populară printre români ca engleza. Cu toateastea, nu de puține ori o majoritate intimidantă a urlat dinrărunchi fraze întregi.

Lindemann și colegii lui au părut niște androizi scăpațidintr-un laborator în care se fac experimente pe cât de secrete, peatât de bizare. Au dat senzația că întâlnirile de gradul IV suntpreferabile unei vacanțe alături de ei, într-o cabană izolată.Ajutați de scenografia fabuloasă, de luminile năucitoare și de unsunet impecabil, i-au fericit pe duri, i-au neliniștit pe sensibiliși au spulberat temerile pesimiștilor că nu vor face „într-o țarăamărâtă” un show la fel de bun ca în lumea civilizată.

Limbi de foc țopăind turbat în ritmul muzicii. Găleți de lavă șiscântei turnate pe clăparul „pedepsit” pentru tupeul de a-i fi datun șut solistului; artificii care au desenat cerul cu dâresimetrice; chitariștii scoțând pe gură șuvoaie de foc (au fost”doar” niște zăbale pirotehnice născocite de o minte sucită). Till,călare pe un tun cu spumă, din care a împrăștiat pesteprivilegiații din primele rânduri; pârjolind scena, cu tot cu unfan nesupravegheat, care reușise să urce lângă trupă. Și-a plătitinconștiența cu statutul de torță vie. La ce se putea aștepta, pepiesa „Bezin”? A fost, totuși, „stins” în timp util și expediatîntr-un perimetru sigur de oamenii de ordine. Momentul a făcutparte din regia complicată și perversă a showului. Dar pentrupompierii din viața reală, consemnați la concertele lor, membriiRammstein rămân un coșmar constant. Nu degeaba au scris „Hilf mir”inspirați de „Fetița cu chibriturile”…

După un ceas și cinci minute, concertul a luat sfârșit. Darnemții au revenit, la insistențele hoardei de fani încântați. Audat un bis zdravăn, care i-a pus pe privitori în dilemă: să rămânăpână la ultimul acord venit dinspre scenă sau s-o ia discret lapicior, pentru a prinde ultimul metrou? Cel mai simplu a fostpentru rockerii ajunși la Romexpo călare. (De regulă, atât de multemotociclete se văd în București la Arcul de Triumf, când e vreo”convenție” de profil). Ei și-au permis să zăbovească până s-astins cel din urmă semn primit de la Lindemann & Co. Ar fiinteresant de știut cum au procedat mamele cu copii școlari orichiar gravidele prezente la Romexpo. Da, au existat și astfel despectatori.

„Willkommen in der Dunkelheit!/ Bine ați venit în întuneric!”sună un vers din „Wiener Blut”. Întunericul lor e plin de lumină.Și de căldură. Un infern care poate provoca, paradoxal, episoade deeuforie.

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
O nouă taxă pentru aceşti români. Pentru ce vor plăti zeci de lei în plus
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Titi Aur, mesaj emoționant după ce s-a vindecat de Covid-19. Care a fost cel mai...
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide