Rammstein – zeii publicului, coșmarul pompierilor

Redactor:
Diana Popescu
Rammstein – zeii publicului, coșmarul pompierilor
Clovn diabolic, scoțând sunete "luminoase" - a cântat prima piesă, "Rammlied", cu deja celebrul său bec în gură. (Cu așa specimene, nu e de mirare că atâta lume suferă de coulrofobie. Pentru fericiții care-i tolerează fără probleme, e frica anormală ori exagerată de clovni)

Clovn diabolic, scoțând sunete „luminoase” – a cântat primapiesă, „Rammlied”, cu deja celebrul său bec în gură. (Cu așaspecimene, nu e de mirare că atâta lume suferă de coulrofobie.Pentru fericiții care-i tolerează fără probleme, e frica anormalăori exagerată de clovni). Vânător dement, gata parcă să propteascăun glonț între ochii oricărei vietăți care îndrăznește să-lprivească. Torționar „dedicat”, extrem de răbdător și inventiv cânde vorba să scoată de la victimă ce poftește. Sunt doar câtevadintre rolurile jucate, duminică seară, la București, de solistulTill Lindemann.

A făcut din zecile de mii de spectatori cam ce reușea, pevremuri, unul ca Hitler: i-a fascinat, i-a hipnotizat, i-a făcut săstrige lucruri pe care, odată retreziți la realitate, e posibil sănu și le mai amintească. Prin forța lucrurilor, n-ar fi trebuit săfie foarte mulți în stare să cânte fiecare vers odată cu trupa:germana nu e la fel de populară printre români ca engleza. Cu toateastea, nu de puține ori o majoritate intimidantă a urlat dinrărunchi fraze întregi.

Lindemann și colegii lui au părut niște androizi scăpațidintr-un laborator în care se fac experimente pe cât de secrete, peatât de bizare. Au dat senzația că întâlnirile de gradul IV suntpreferabile unei vacanțe alături de ei, într-o cabană izolată.Ajutați de scenografia fabuloasă, de luminile năucitoare și de unsunet impecabil, i-au fericit pe duri, i-au neliniștit pe sensibiliși au spulberat temerile pesimiștilor că nu vor face „într-o țarăamărâtă” un show la fel de bun ca în lumea civilizată.

Limbi de foc țopăind turbat în ritmul muzicii. Găleți de lavă șiscântei turnate pe clăparul „pedepsit” pentru tupeul de a-i fi datun șut solistului; artificii care au desenat cerul cu dâresimetrice; chitariștii scoțând pe gură șuvoaie de foc (au fost”doar” niște zăbale pirotehnice născocite de o minte sucită). Till,călare pe un tun cu spumă, din care a împrăștiat pesteprivilegiații din primele rânduri; pârjolind scena, cu tot cu unfan nesupravegheat, care reușise să urce lângă trupă. Și-a plătitinconștiența cu statutul de torță vie. La ce se putea aștepta, pepiesa „Bezin”? A fost, totuși, „stins” în timp util și expediatîntr-un perimetru sigur de oamenii de ordine. Momentul a făcutparte din regia complicată și perversă a showului. Dar pentrupompierii din viața reală, consemnați la concertele lor, membriiRammstein rămân un coșmar constant. Nu degeaba au scris „Hilf mir”inspirați de „Fetița cu chibriturile”…

După un ceas și cinci minute, concertul a luat sfârșit. Darnemții au revenit, la insistențele hoardei de fani încântați. Audat un bis zdravăn, care i-a pus pe privitori în dilemă: să rămânăpână la ultimul acord venit dinspre scenă sau s-o ia discret lapicior, pentru a prinde ultimul metrou? Cel mai simplu a fostpentru rockerii ajunși la Romexpo călare. (De regulă, atât de multemotociclete se văd în București la Arcul de Triumf, când e vreo”convenție” de profil). Ei și-au permis să zăbovească până s-astins cel din urmă semn primit de la Lindemann & Co. Ar fiinteresant de știut cum au procedat mamele cu copii școlari orichiar gravidele prezente la Romexpo. Da, au existat și astfel despectatori.

„Willkommen in der Dunkelheit!/ Bine ați venit în întuneric!”sună un vers din „Wiener Blut”. Întunericul lor e plin de lumină.Și de căldură. Un infern care poate provoca, paradoxal, episoade deeuforie.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide