România a trecut oficial la criza de vară

România a trecut oficial la criza de vară
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 04:32

Numărul de șomeri din România e o marfă politică ce trebuievândută exact cum se vinde detergentul la supermarket. Totul e sănu sperii din prima clientul cu eticheta, mai precis cu prima cifrăa prețului. În acest caz pragul psihologic, nomina odiosa, e cifrade un milion de șomeri.

Pot să fie 999.999, dar în niciun caz 1.000.000. A spus JeffreyFranks de la FMI că România va înregistra în 2010 milionul deoameni fără slujbe, imediat a venit și premierul Boc cu odeclarație pansament despre conceptul de creștere economică care neva ajuta să nu ajungem acolo. Țipă sindicatele despre milion,automat iese Șeitan de la Ministerul Muncii, care zice că nu, deșirecunoaște că în mai și iunie șomajul va crește. Practic,autoritățile au trecut oficial la criza de vară, o servescpopulației sub formă de șpriț, adică diluată cu mult sifon.

Cea mai bună dovadă în acest sens e chiar președintele Băsescu.Șeful statului a declarat că, la șomaj, „suntem cu două procentesub media Uniunii Europene, așa că ar trebui să ne lamentăm maipuțin”. Oricum, „e o cifră mare, peste 8% – așa am înțeles de lastatistică”. Culmea e că, spre deosebire de marinarul Băsescu,specialistul în Muncă, Șeitan, nu înțelege nimic de la statisticăși declară ca un inconștient că rata medie a șomajului în România ede 10,2%. Adică are două cifre, situație în care pe vremuricandidatul la președinție Băsescu promisese că-și dă demisia.

Interesant, aici, nu e promisiunea electorală neonorată, cimodul cum amabila noastră Statistică a calculat blânda noastrărată, situată sub media UE. Pur și simplu, Institutul a luat, cânda făcut împărțirea, forța de muncă activă de acum șase-șapte ani.Între timp, aproape un milion de inși au plecat în Italia,7-800.000 s-au dus în Spania, dar în hârtiile noastre nu s-aschimbat nimic. O metodă legală de dezumflare a șomajului esteașa-numitul șomaj tehnic. Sute de mii de oameni aflați în aceastăsituație nu lucrează, primesc 75% din salariu, nu figurează oficialca șomeri, dar statul pierde taxele plătite de angajatori.

Totuși, mai gravă decât coafarea crizei e ignorarea faptului căfenomenul e abia la început. Până acum, guvernanții au repetat,mereu și mereu, faptul că această criză reprezintă și ooportunitate de a scăpa de o administrație obeză și ineficientă, ocale de a crea un stat modern, suplu, adaptat nevoilorcetățeanului. Se vorbea de concedierea a sute de mii de funcționaridin administrațiile locale și ministere care freacă hârtiile șicalculatorul setat pe Solitaire, de reformă, de eficiență. Ce s-aîntâmplat până acum?

Criza a lovit groaznic sectorul privat, 400.000 de oameni și-aupierdut slujbele, alte sute de mii au salariile ciuntite. La stat eaproape liniște. Au fost dați afară câteva mii de CFR-iști, suntamenințați profesorii cu 15.000 de concedieri și tot lor li se taieniște sporuri, în rest e liniște. Administrația cea grasă, cusalarii mult peste media pe economie e bine mersi. În acestecondiții, să spui precum Boc că greul a trecut înseamnă să teîmbeți cu apă și criză rece.

Tags:
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Rețete inedite de varză murată. Cum procedează alte țări din Europa: ar trebui să le...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
Șoc total pentru cei cu mașini DIESEL! Vestea venită acum este absolut incredibilă. E record...
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021