Săraci lipiți palatului

Redactor:
Lelia Munteanu
Săraci lipiți palatului
Ce va fi din iunie? Nu pricep capitalismul ăsta de caterincă, oricât m-aș strădui. Președintele își donează salariul, senatorii și deputații - așijderea; miniștrilor li se bate obrazul să facă la fel. Dacă vor rămâne săraci lipiți palatelor (Cotroceni, Victoria, Parlamentului), cui folosește?

Ce va fi din iunie? Nu pricep capitalismul ăsta de caterincă,oricât m-aș strădui. Președintele își donează salariul, senatoriiși deputații – așijderea; miniștrilor li se bate obrazul să facă lafel. Dacă vor rămâne săraci lipiți palatelor (Cotroceni, Victoria,Parlamentului), cui folosește? Se va reaprinde economia de la flamamărinimiei lor? Vor supraviețui amărăștenii cu pomeni? Pânăcând?

Cine ar trebui să scoată țara de pe buza prăpastiei? Ăia care auîmpins-o. Niște criminali cu fețe de inocenți, oriunde s-ar afla eiacum – la Putere sau în Opoziție. Fiindcă trebuie să poarte un nume- deși ar trebui să poarte un număr și o ghiulea de picior – li s-aspus „politicieni”. Au privirea aia sincer mirată care vrea săarate că s-au născut în noaptea de miercuri spre joia neagră cândBăsescu a anunțat că nu mai sunt bani nici de pamperși. Toți selaudă că au soluții. Dacă ar avea și nu ne-ar face în continuaredin vorbe, le-ar fi lipit deja pe gardul Cotrocenilor, ca să levadă poporul, să citim și să ne minunăm.

Când a rostit cuvântul frumos „solidaritate”, nu cred căPremierul cel Mare s-a gândit că alde Vasile Acatastrofei ar trebuisă dea mâna cu Videanu pe deasupra Programului de Guvernare. Dacăși-ar fi călcat pe orgoliu, o zicea pe șleau: Guvernul Boc nu vareuși singur să ne tragă la mal. (Premierul cel Mic a rămas cu untic nervos: dă din foarfece. Sâmbătă a zis că pune tunurile peevaziunea fiscală. Până acum n-a scos nici praștia). Probabilfiindcă așteaptă să fie rugați cu lacrimi în ochi să sesolidarizeze cu nefericiții de la Putere, liderii Opoziției au tottimpul să abereze: vor anticipate. Să pronunți astăzi cuvântul ăstaînseamnă: 1) să nu înțelegi cât e ceasul; 2) să ne crezi încă șimai proști decât am fost la ultimele alegeri. Cât poți fi de mortdupă un portofoliu, ca să nu vrei să înțelegi că, dându-l jos de pescăunel pe Boc, nu mai faci un joc politic, ci îți asumi un rol înTragedia Erorilor (ultimul act, în care criza socială pune Româniaîntre parantezele istoriei, nu se știe pentru câtă vreme)?

E trist să constați, la sărăcia care vine, câtă sărăcie în capau cei care stau la coadă să ne salveze.

Inchide