Simona, făcătoarea de minuni

Simona, făcătoarea de minuni
„Dacă nu se întâmplă o minune care s-o scoată din starea asta, mă tem că va fi o pradă ușoară..." încheiam îngrijorat comentariul la meciul Simonei de la Miami cu precedenta italiancă, Giorgi.

Și Simona a făcut minunea minunilor! În 24 de ore, a suflat de pe ea durerile de la genunchi, oboseala, nervii, uzura psihică a atâtor meciuri grele și nu numai că n-a fost pradă, a fost vânător.

Împotriva puternicei Flavia Pennetta, Simona a făcut cel mai bun meci de anul acesta, de fapt, de la victoria cu 6-0, 6-2 în fața Serenei Williams la Singapore.

Trei au fost, după părerea mea, armele cu care Simona a îngenunchiat-o pe câștigătoarea de la Indian Wells de anul trecut.

Mai întâi, rezistența la schimburi dure, prelungite, în efort maxim, de pe fundul terenului, în care Pennetta se credea tare. În primele 4 ghemuri, Simona a făcut față de câteva ori incredibil, ceea ce i-a clătinat încrederea Pennettei.

Apoi, serviciul. Cu excepția a două duble greșeli consecutive la scorul de 2-3 în setul 2,  primul serviciu i-a intrat constant lung și deranjant, ba chiar și serviciul 2 a avut suficient kick și adâncime ca să nu poată fi atacat de Pennetta.

Și, în sfârșit, factorul surpriză, cu care i-a dat lovitura de grație Flaviei, tocmai când mă pregăteam sufletește pentru un set 3 pe viață și pe moarte. Condusă cu 5-2, Simona a dat drumul la un joc agresiv, cu atacuri la tușele laterale, și pe dreapta, și pe rever, întinzând-o fizic la limită pe italiancă.

Luată pe nepregătite, Pennetta a început să respire greu, în vreme ce fața Simonei era liniștită ca și cum s-ar fi uitat la un film. La ultima lovitură a Simonei, un rever cros în partea descoperită, Pennetta nici nu s-a mai dus.

Dincolo însă de tehnică și tactică, pot avea ceva în comun meciurile „urâte” cu Janković, VaidiÅ¡ová sau Giorgi și această bijuterie, lucrată de Simona Halep pe Flavia Pennetta?

Da. Psihicul. Și când a jucat mai slab și când a fost minune, s-a simțit încrederea în sine a Simonei, revenită la nivelul de anul trecut pe vremea asta, încredere cu care a ajuns în finala de la Roland Garros.

Unde sunt șanse mari s-o vedem din nou. Cel mai aproape Grand Slam de a fi primul câștigat de Simona cred că rămâne Openul Francez.

Dar, până atunci, urmează Sloane Stephens. Simona poate s-o bată pe tânăra și talentata americancă, și dacă așa va fi, atunci se va întâmpla cel mai bun lucru pentru Simona Halep în acest moment: s-o întâlnească pe Serena Williams.

Inchide