Străin de România

Străin de România
Gh. Gheorghiu Dej, din 1945, când a fost ales Secretar General al PCR, până în 30 decembrie 1947, ziua abdicării regelui Mihai de România, și Traian Băsescu, din iulie 2012 și până când va părăsi Palatul Cotroceni.

Gh. Gheorghiu Dej, din 1945, când a fost ales Secretar General al PCR, până în 30 decembrie 1947, ziua abdicării regelui Mihai de România,  și Traian Băsescu, din iulie 2012 și până când va părăsi Palatul Cotroceni.

Două epoci și doi conducători  care au un punct comun, unic în istoria României moderne: gradul de ilegitimitate. La fel ca Dej, Băsescu nu are majoritate parlamentară, nu face parte dintr-o dinastie regală, nu reprezintă voința populară. Are un singur atu: susținerea unui partid străin, PPE-ul lui Merkel și Barroso, așa cum Dej era împins de la spate de Partidul Bolșevic condus de Stalin.

Există și cel puțin o diferență între cei doi comuniști: Dej susținea interesele PCR, Băsescu nu mai vorbește nici măcar în favoarea PDL.  Fiecare ieșire „europeană” a președintelui ilegitim nu face decât să enerveze și să mai decidă, eventual, niște votanți antiBăsescu  la referendum să voteze pe 9 decembrie  USL.

Președintele Masăverde utilizează pupitrul de la Cotroceni exclusiv pentru a-și autoexcita vanitatea personală.

Dictatorul N. Ceaușescu era mai aproape de poporul român în 1968-1974 decât este acum președintele României libere, T. Băsescu.

Mă îndoiesc până la pământ că guvernarea USL, prelungită după 9 decembrie, va face, așa cum promite, un car de bine acestei țări, dar că T. Băsescu nu mai e nici măcar președintele Masăverde, e un  șef de stat străin de România, mi se pare o certitudine.

PS: Descartes ne-a lăsat (pseudo)silogismul: „Gândesc pentru că mă îndoiesc. Exist pentru că gândesc”, urmat de concluzia: „Dumnezeu există”. Obscurantism. Continuarea livrată azi de dl Băsescu: „Sunt în campanie pentru că exist”, ar fi o perlă ontologică de talia lui „Care Este”, de Marian Vanghelie, dacă dl președinte ar fi capabil să aibă vreo îndoială.

 

Inchide