Subminarea economiei naționale

Subminarea economiei naționale
Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut și face în clipa de față, Nicolae Ceaușescu a fost împușcat ca un câine. Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceșteanului a dus la îndatorarea prostească a țării față de finanța internațională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populației României.

Măsurile cu adevărat eficiente în momentul de față suntdureroase, cer sacrificii din partea populației. Criza nu cunoaștesoluții plăcute. Iar măsurile aspre cer, după părerea mea, douăcondiții pentru a putea fi puse în practică și nu întâmpinate cuîncăierări de stradă, ca în Grecia.
Mai întâi, guvernanții trebuie să aibă încrederea populației. Săfie considerați competenți, serioși, responsabili, să dea oamenilorsentimentul că știu ce au de făcut. Creditul moral este maiputernic decât orice credit financiar în lupta cu criza.
Apoi, măsurile luate, oricât de dure, trebuie să se încadrezeîntr-o gândire, trebuie să contureze o perspectivă, un planetapizat care să ducă undeva într-un timp rezonabil, cu suferințeleasumate. Altfel, să zicem că se măresc TVA și impozitul, dar ca săce? Ca să mai aibă la dispoziție guvernul Boc încă niște miliardede euro, să le prăduiască și pe astea? Se întrevede vreo șansă, fieși teoretică, de ameliorare a crizei prin acest procedeu? Se varelansa economia? Cum? Ca un cal care abia își mai trage sufletul,biciuit cu sălbăticie de un căruțaș rău și prost?
Cât despre încrederea pe care o trezesc Traian Băsescu și acolițiilui… Mă întreb, nu ca ziarist, dar în modul cel mai omenesc cuputință, de ce a mai avut nevoie dl. Băsescu de al doilea mandat?Nu are niciun proiect, nicio gândire nouă, nu s-a schimbat cu oiotă față de mardeiașul politic pe care îl știm. A vrut doar să maipetreacă la Cotroceni încă 5 ani de combinageală și încăierăripolitice sterpe?
N-am cerut niciodată demisia unui demnitar. Nu consider că e treabaziaristului să facă asta. Amintesc doar faptul că dl. Băsescu, încampania prezidențială de anul trecut, anunțase că dacă Româniaintră în criză profundă, el nu mai candidează. A candidat, acâștigat, și, la câteva luni după, România alunecă din ce în ce maiadânc în criză. Consecința logică a declarației de anul trecut n-arfi, deci, demisia?

Află ultimele informații despre negocierile dintreGuvern și FMI :

Vlădescu: Au mai rămas una-două variante îndiscuțiile cu FMI. O decizie finală va fi luată până cel târziuvineri

Emil Boc, Marko Bela, Gabriel Oprea șiVarujan Pambuccian la Cotroceni. FMI și-a prelungit vizita înRomânia

De când l-a înfipt Traian Băsescu premier, Emil Boc n-a făcutaltceva decât să îmbine năuceala frenetică a unui alt Emil, Bobu,cu o slugărnicie gen Manea Mănescu, cel care îi lingea, la propriu,mâna lui Ceaușescu. Plus o clanță cum nu-mi amintesc să fi avutvreun demnitar comunist. Toată „strategia” guvernelor Boc s-arezumat la plata salariilor și pensiilor cu bani împrumutați depeste tot, de la FMI, de la UE, de la bănci. Nu trebuie să fiipremier și să fi făcut o facultate pentru asta, e o operațiune laîndemâna unui handicapat mintal. Iar acum asistăm la o magistralăschimbare de paradigmă: de unde să mai luăm bani pe care să nu-imai dăm înapoi, dar să-i facem praf cât mai repede? Păi, de lapopor, bă, Emile. Da, să trăiți, asta e soluția, de la popor,sunteți genial, ca întotdeauna, domnule președinte, mărim cotaunică și TVA-ul.

Imaginez acest dialog pentru că trebuie să fii handicapatulmintal pe care-l pomeneam mai sus ca să înghiți acum datul vinei peFMI că vrea mărirea taxelor și impozitelor sau să crezi cămătrășirea câtorva miniștri prea de tot idioți sau hoți ar rezolvaceva. Primul responsabil pentru subminarea guvernamentală aeconomiei naționale este președintele Băsescu. El este cel care afolosit toate tertipurile imaginabile pentru a ține gașca lui Bocîn Palatul Victoria. El a transformat guvernul României în corpulsău personal de lachei, pe care-l cheamă la ordine la Cotrocenicând are chef. Manikinul Boc nici tocurile pantofilor nu și le-aînălțat fără aprobarea lui Băsescu. Dl. președinte a vrutconducerea executivă absolută a României și oare….(Citește continuarea în paginaurmătoare)

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide