Subminarea economiei naționale

Subminarea economiei naționale
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 23/04/2012, 20:17

Măsurile cu adevărat eficiente în momentul de față suntdureroase, cer sacrificii din partea populației. Criza nu cunoaștesoluții plăcute. Iar măsurile aspre cer, după părerea mea, douăcondiții pentru a putea fi puse în practică și nu întâmpinate cuîncăierări de stradă, ca în Grecia.
Mai întâi, guvernanții trebuie să aibă încrederea populației. Săfie considerați competenți, serioși, responsabili, să dea oamenilorsentimentul că știu ce au de făcut. Creditul moral este maiputernic decât orice credit financiar în lupta cu criza.
Apoi, măsurile luate, oricât de dure, trebuie să se încadrezeîntr-o gândire, trebuie să contureze o perspectivă, un planetapizat care să ducă undeva într-un timp rezonabil, cu suferințeleasumate. Altfel, să zicem că se măresc TVA și impozitul, dar ca săce? Ca să mai aibă la dispoziție guvernul Boc încă niște miliardede euro, să le prăduiască și pe astea? Se întrevede vreo șansă, fieși teoretică, de ameliorare a crizei prin acest procedeu? Se varelansa economia? Cum? Ca un cal care abia își mai trage sufletul,biciuit cu sălbăticie de un căruțaș rău și prost?
Cât despre încrederea pe care o trezesc Traian Băsescu și acolițiilui… Mă întreb, nu ca ziarist, dar în modul cel mai omenesc cuputință, de ce a mai avut nevoie dl. Băsescu de al doilea mandat?Nu are niciun proiect, nicio gândire nouă, nu s-a schimbat cu oiotă față de mardeiașul politic pe care îl știm. A vrut doar să maipetreacă la Cotroceni încă 5 ani de combinageală și încăierăripolitice sterpe?
N-am cerut niciodată demisia unui demnitar. Nu consider că e treabaziaristului să facă asta. Amintesc doar faptul că dl. Băsescu, încampania prezidențială de anul trecut, anunțase că dacă Româniaintră în criză profundă, el nu mai candidează. A candidat, acâștigat, și, la câteva luni după, România alunecă din ce în ce maiadânc în criză. Consecința logică a declarației de anul trecut n-arfi, deci, demisia?

Află ultimele informații despre negocierile dintreGuvern și FMI :

Vlădescu: Au mai rămas una-două variante îndiscuțiile cu FMI. O decizie finală va fi luată până cel târziuvineri

Emil Boc, Marko Bela, Gabriel Oprea șiVarujan Pambuccian la Cotroceni. FMI și-a prelungit vizita înRomânia

De când l-a înfipt Traian Băsescu premier, Emil Boc n-a făcutaltceva decât să îmbine năuceala frenetică a unui alt Emil, Bobu,cu o slugărnicie gen Manea Mănescu, cel care îi lingea, la propriu,mâna lui Ceaușescu. Plus o clanță cum nu-mi amintesc să fi avutvreun demnitar comunist. Toată „strategia” guvernelor Boc s-arezumat la plata salariilor și pensiilor cu bani împrumutați depeste tot, de la FMI, de la UE, de la bănci. Nu trebuie să fiipremier și să fi făcut o facultate pentru asta, e o operațiune laîndemâna unui handicapat mintal. Iar acum asistăm la o magistralăschimbare de paradigmă: de unde să mai luăm bani pe care să nu-imai dăm înapoi, dar să-i facem praf cât mai repede? Păi, de lapopor, bă, Emile. Da, să trăiți, asta e soluția, de la popor,sunteți genial, ca întotdeauna, domnule președinte, mărim cotaunică și TVA-ul.

Imaginez acest dialog pentru că trebuie să fii handicapatulmintal pe care-l pomeneam mai sus ca să înghiți acum datul vinei peFMI că vrea mărirea taxelor și impozitelor sau să crezi cămătrășirea câtorva miniștri prea de tot idioți sau hoți ar rezolvaceva. Primul responsabil pentru subminarea guvernamentală aeconomiei naționale este președintele Băsescu. El este cel care afolosit toate tertipurile imaginabile pentru a ține gașca lui Bocîn Palatul Victoria. El a transformat guvernul României în corpulsău personal de lachei, pe care-l cheamă la ordine la Cotrocenicând are chef. Manikinul Boc nici tocurile pantofilor nu și le-aînălțat fără aprobarea lui Băsescu. Dl. președinte a vrutconducerea executivă absolută a României și oare….(Citește continuarea în paginaurmătoare)

Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate,...
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
Gina Pistol și-a luat fetița și A PLECAT din casa lui Smiley!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Anunțul momentului despre pensionarii din România! Se va întâmpla în curând, au apărut cifrele
Horoscop zilnic, 18 octombrie. Zodia care are mari şanse să obţină o nouă funcţie la...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Decizie oficială: CARANTINĂ OBLIGATORIE pentru aceste localităţi. Se aplică imediat. Lista restricţiilor
Începe marele război! Armata e pregătită de invazie: Riscă Apocalipsa
Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021