Subminarea economiei naționale

Subminarea economiei naționale
Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut și face în clipa de față, Nicolae Ceaușescu a fost împușcat ca un câine. Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceșteanului a dus la îndatorarea prostească a țării față de finanța internațională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populației României.

Măsurile cu adevărat eficiente în momentul de față suntdureroase, cer sacrificii din partea populației. Criza nu cunoaștesoluții plăcute. Iar măsurile aspre cer, după părerea mea, douăcondiții pentru a putea fi puse în practică și nu întâmpinate cuîncăierări de stradă, ca în Grecia.
Mai întâi, guvernanții trebuie să aibă încrederea populației. Săfie considerați competenți, serioși, responsabili, să dea oamenilorsentimentul că știu ce au de făcut. Creditul moral este maiputernic decât orice credit financiar în lupta cu criza.
Apoi, măsurile luate, oricât de dure, trebuie să se încadrezeîntr-o gândire, trebuie să contureze o perspectivă, un planetapizat care să ducă undeva într-un timp rezonabil, cu suferințeleasumate. Altfel, să zicem că se măresc TVA și impozitul, dar ca săce? Ca să mai aibă la dispoziție guvernul Boc încă niște miliardede euro, să le prăduiască și pe astea? Se întrevede vreo șansă, fieși teoretică, de ameliorare a crizei prin acest procedeu? Se varelansa economia? Cum? Ca un cal care abia își mai trage sufletul,biciuit cu sălbăticie de un căruțaș rău și prost?
Cât despre încrederea pe care o trezesc Traian Băsescu și acolițiilui… Mă întreb, nu ca ziarist, dar în modul cel mai omenesc cuputință, de ce a mai avut nevoie dl. Băsescu de al doilea mandat?Nu are niciun proiect, nicio gândire nouă, nu s-a schimbat cu oiotă față de mardeiașul politic pe care îl știm. A vrut doar să maipetreacă la Cotroceni încă 5 ani de combinageală și încăierăripolitice sterpe?
N-am cerut niciodată demisia unui demnitar. Nu consider că e treabaziaristului să facă asta. Amintesc doar faptul că dl. Băsescu, încampania prezidențială de anul trecut, anunțase că dacă Româniaintră în criză profundă, el nu mai candidează. A candidat, acâștigat, și, la câteva luni după, România alunecă din ce în ce maiadânc în criză. Consecința logică a declarației de anul trecut n-arfi, deci, demisia?

Află ultimele informații despre negocierile dintreGuvern și FMI :

Vlădescu: Au mai rămas una-două variante îndiscuțiile cu FMI. O decizie finală va fi luată până cel târziuvineri

Emil Boc, Marko Bela, Gabriel Oprea șiVarujan Pambuccian la Cotroceni. FMI și-a prelungit vizita înRomânia

De când l-a înfipt Traian Băsescu premier, Emil Boc n-a făcutaltceva decât să îmbine năuceala frenetică a unui alt Emil, Bobu,cu o slugărnicie gen Manea Mănescu, cel care îi lingea, la propriu,mâna lui Ceaușescu. Plus o clanță cum nu-mi amintesc să fi avutvreun demnitar comunist. Toată „strategia” guvernelor Boc s-arezumat la plata salariilor și pensiilor cu bani împrumutați depeste tot, de la FMI, de la UE, de la bănci. Nu trebuie să fiipremier și să fi făcut o facultate pentru asta, e o operațiune laîndemâna unui handicapat mintal. Iar acum asistăm la o magistralăschimbare de paradigmă: de unde să mai luăm bani pe care să nu-imai dăm înapoi, dar să-i facem praf cât mai repede? Păi, de lapopor, bă, Emile. Da, să trăiți, asta e soluția, de la popor,sunteți genial, ca întotdeauna, domnule președinte, mărim cotaunică și TVA-ul.

Imaginez acest dialog pentru că trebuie să fii handicapatulmintal pe care-l pomeneam mai sus ca să înghiți acum datul vinei peFMI că vrea mărirea taxelor și impozitelor sau să crezi cămătrășirea câtorva miniștri prea de tot idioți sau hoți ar rezolvaceva. Primul responsabil pentru subminarea guvernamentală aeconomiei naționale este președintele Băsescu. El este cel care afolosit toate tertipurile imaginabile pentru a ține gașca lui Bocîn Palatul Victoria. El a transformat guvernul României în corpulsău personal de lachei, pe care-l cheamă la ordine la Cotrocenicând are chef. Manikinul Boc nici tocurile pantofilor nu și le-aînălțat fără aprobarea lui Băsescu. Dl. președinte a vrutconducerea executivă absolută a României și oare….(Citește continuarea în paginaurmătoare)

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
FOTO. Cum arată Anca Neacșu, blonda din trupa ASIA, la 43 de ani! Era una...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Mărturia fiicei criminalului din Onești: „Am sunat la Poliţie la Bacău şi la Bucureşti, să...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu școlile din București, decizia din miez de noapte
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide