Supică Vuitton din picioroange de struț

Redactor:
Lelia Munteanu
Supică Vuitton din picioroange de struț
Ce e așa greu de înțeles? Miercuri, pe la prânzișor, a început să cadă economia. Pe la scăpătat, era deja la pământ. Bubuitura s-a auzit până-n dealul Cotrocenilor, tulburând tihna Întâiului Bărbat.

Ce e așa greu de înțeles? Miercuri, pe la prânzișor, a începutsă cadă economia. Pe la scăpătat, era deja la pământ. Bubuitura s-aauzit până-n dealul Cotrocenilor, tulburând tihna Întâiului Bărbat.Numai guvernanții din Palatul Victoria (de unde și numele) munceaupe brânci și n-au băgat de seamă nimic, concentrați să scoată țaradin criză.

S-a stârnit Președintele, n-a așteptat să se termine emisiunealui preferată (un saltimbanc cu o măsuță plină cu cotidiane șihebdomadari distra prostimea în fiecare seară, strâmbându-se laea). S-a dus întins la Tezaur. Pe fundul vistieriei mai străluceaceva, cât nasturele unui veston de gală: un bănuț sau unscuipat.

Joi, Președintele s-a întors spre popor, ca să-i tragă o smetiepeste ochi: gata cu răsfățul, cu îmbuibarea, cu huzurul. Văduve derăzboi, copii de țâță, bătrâni cu fițe-n pensie, bugetari veroși -până aici v-a fost! (Apropo, pensionarii cu prostata mărită sănu-și mai afișeze opulența la coadă la Casa de Ajutor Reciproc.)Tăiete! De ajuns v-a cărat Statul în cârcă. A sosit clipa cea marea Solidarității! (Ceee?! Douăzeci de milioane de dicționare s-audeschis la aceeași pagină: „sentimentul care îi determină pe oamenisă-și acorde ajutor reciproc”). Impozităm tot, a stabilitPreședintele: impozităm statul la serviciu și statul acasă. Plătesccei ce au pentru că au, plătesc cei ce n-au – cota parte din cen-au.

Duminică, Ocârmuitorul Ro-Mâniei, magnanim, a deschis personalSâmbra Solidarității: și-a băgat în Cutia Milei leafa până lasfârșitul anului. (N-a primit-o încă, dar gestul e cu atât maiemoționant). Buluc de miniștri, secretari de stat, directori,șefuitori s-au grăbit să-i urmeze exemplul, dăruindu-ne cu ce le-aprisosit. Ne-a miluit și doamna Udrea. (Alții și alții i-au urmatpilda). Cât s-o fi adunat? Ce s-a strâns? Bani, bijuterii, țoale șiaccesorii de firmă. Dintr-o poșetă de picioroange de struț iese osupică de-o să lingă sufertașul toți profitorii de asistați.

Știți cântecul ăla „Ceaușescu să ne ierți/ Că-n decembrie-amfost beți”? L-am auzit din nou ieri la Congresul Mișeilor de pePodul Calicilor din Băneasa. Se-adunaseră cu cerșetorii din toatăCapitala. Pertractau. „N-avem de ce să mai stăm cu mâna întinsă!Ba, dimpotrivă, trebuie să donăm și noi la Solidaritatea”, a tunatunul mai aprig, trântind cu cocoașa de pământ. „Tâlharii au datsăracilor jumate din pradă, șpringarii au reparat la loc yaleleoamenilor, maimuțarii au adus înapoi rufele pe care le șterpeliserăde pe sârmă, maradoniștii au făcut pace cu polițaii…” De-aici n-ammai putut pricepe nimic. Începuse vacarmul, cârjele se agitau înaer, picioarele de lemn băteau în masă…

Totul e bine, în cel mai bun dintre falimentele posibile. Unamănunt încă nu mi-e clar: cum se va putea accesa (câte cuvinte amînvățat în ultimii 20 de ani!…) Fondul Solidaritatea? Ca să putemîmplini visul de aur al întregii omenirii: de la fiecare ce dă,fiecăruia ce apucă.

(Continuarea până-n 2012, când vom vedea iarăși lumina de lacapătul tunelului: artificiile de la Praznicul SfârșituluiLumii)

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide