Tango pe țepe la PDL

Tango pe țepe la PDL
Publicat: 06/05/2012, 23:37
Actualizat: 08/05/2012, 23:03

Zece mii de pedeliști au participat la o ședință de terapie prin muzică la Sala Polivalentă din București. S-a cântat pentru toate gusturile, din toate regiunile, pentru toată lumea. De dor, de supărare, de jale, dedicații pentru prieteni și dușmani. Greii de la centru au mobilizat poporul portocaliu, de la mic la mare, ca să uite de oful pierderii puterii. Leitmotivul petrecerii de lansare a candidaților PDL pentru alegerile locale „tot greul spre bine” maschează dezamăgirea.

Atmosfera în sală este irespirabilă, aerul pătrunde cu greu. Cineva parcă vrea să-i amețească. „Opoziția este ca o sobă fierbinte, puterea ca o femeie frumoasă”, i se explică de la pupitru pedelistului de rând. „Uite Popa, nu e Popa, cumpăr loc în Europa”, „Frunzăverde ales local, m-am făcut și liberal”, amuză sala maestrul de ceremonii TRU cu glume despre foștii colegi care au dezertat.

TRU nu trebuie confundat cu MRU. MRU, pe numele său complet – fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu vorbește trupelor demobilizate din postura de salvator. Le cere triumfător să „fie ungurenii lui”. Galeriile din sală nu îl cunosc prea bine pe premiantul de pe scenă și cu ce anume îi poate ajuta pe ei. Ele sunt cu ștefanii, poterașii, popeștii, tarhonii, fluturii. Acestora le sunt datori și nu mereuului.

Tristă și apatică, inima Elenei Udrea tresaltă și oftează pe versurile melodiei cântată de Maria Cârneci. „Trăiască dușmanii mei, fiindcă le pasă de mine/ Poate dacă n-ar fi ei, lumea n-ar ști c-o duc bine/ Dușmanii nu sunt străinii, sunt prietenii sau vecinii / Care te cunosc, lângă tine-au fost, tot ăștia te sapă primii”. „Cea mai frumoasă blondă din PDL” aplaudă, râde și își aduce aminte cu nostalgie de perioada când în Parlament se făcea coadă pentru a i se pupa mâna.

Lui Boc i se cântă de patrie și neam. Ardelenii lui îl fac să se simtă din nou numărul unu, după ani în care a primit mai multe huiduieli decât aplauze. Acum colegii din partid sunt mai degrabă preocupați să-l ostracizeze în Primăria Cluj.

PDL se pregătește de tango. „Începem să dansăm, un tango, dar vestea tristă pentru USL este că PDL știe să danseze foarte bine tango”, se laudă un pedelist. Partidul a uitat însă să spună de ce a pierdut guvernarea. De ce acum în loc să fie la putere, trăiește într-un spectacol politico-folcloric.

O explicație ar fi fantasma grotescă a lui Liviu Negoiță. Acesta acuză într-un mod josnic presa că este de vină pentru că PDL a pierdut bătălia. O ieșire impardonabilă, care explică o parte a eșecului pedeliștilor. Au uitat să comunice, au crezut că nu trebuie să dea explicații. Prea mulți s-au văzut sus prea repede.

Acum pot încinge hore, sârbe sau pot dansa tango. Își pot pune dedicații și se pot lăuda cât vor. Să nu fie însă un dans pe țepele promise altora pentru că, citez dintr-un pedelist, „țeapa este al dracu’ de dureroasă”.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
Daniela Gyorfi, schimbare RADICALĂ! Decizie extrem de grea luată împreună cu familia sa
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
E vestea momentului în showbiz! Monica Gabor a 'rupt-o' cu Mr Pink
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Raed Arafat, anunț ȘOCANT: 'Doar vaccinații vor putea să intre într-un restaurant'
Imagini dezolante cu Oana Lis. Ipostaza dureroasă în care a fost surprinsă soţia lui Viorel...
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu 2021: A fost publicată repartizarea pe admitere.edu.ro 2021?
Toni Iuruc a rămas mască! Ce a pregătit Simona Halep pentru cununie? A atras toate...
NASA a descoperit un sistem misterios sub Antarctica „conectat la întregul Pământ”
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...