Udrea și Ponta, engleziții de pe Dâmbovița

Redactor:
Marian Sultănoiu
Udrea și Ponta, engleziții de pe Dâmbovița
Hai că ne-am dat fețele la-ntors, pe sistem. Nu mai trece unul prin politica dâmbovițeană, ca să nu-și facă freza în oglinda gârlii, trezindu-se pe Tamisa. Acuma ce și-a zis Ponta: dacă poate Udrea, eu de ce să nu pot?!

Hai că ne-am dat fețele la-ntors, pe sistem. Nu mai trece unul prin politica dâmbovițeană, ca să nu-și facă freza în oglinda gârlii, trezindu-se pe Tamisa. Acuma ce și-a zis Ponta: dacă poate Udrea, eu de ce să nu pot?!

Păi, Elena Udrea, ca orice doamnă situată corespunzător în „high”, și care ține la imaginea ei, se analizează, prin reducerea la absurd, cu o altă doamnă, la tocuri, poșete și pastel. Așa e la dânsele; și dacă lui Margaret Thatcher i se spunea „Doamna de fier”, atunci și doamna Udrea s-a comparat ca între doamne: „Ce porți, fată?!”, „Pastel, fată!”. „Lasă, tu! Tocurile, le porți de fier?!”, „Nu. De 12!?”. De aici, restul devine un déjà vu: blond strident, voce strident, pălării strident, leadership, fruntea partidului, fruntea guvernului. Asta e… Cu minunile lui Dumnezeu nu te pui. Așa a zămislit-o el pe Udrea, după chipul și asemănarea lui Thatcher. E vizibil.

Dar ca să vină Ponta, senin, după aia, și să spună: „Bună, sunt sosia politică a lui Blair”, la asta nu mă gândeam. Păi, să fii tu „Micul Titulescu”, să ai potențial, să porți șapca lui Fidel Castro, să ai unde și cu ce, să te aștepte alegeri ca și câștigate după numai trei ani de opoziție, și să tânjești la profilul lui Blair, care și-a dus partidul la putere după 18 ani de secetă politică, poate fi de „rău augur”, nu? În loc să te regăsești în longevitatea politică a lui Ion Iliescu sau în perseverența lui Adrian Năstase ori în pragmatismul lui nea Nicu Văcăroiu sau, de ce nu, în talentul de concurs al „baicărului” Călin Popescu Tăriceanu – astăzi coleg de coaliție -, tu te tragi de mânecă, peste Canal, cu un premier laburist, tocmai din țara lui Margaret Thatcher… E posibil, totuși, ca miss Udrea să fi avut dreptate când a spus că i se pare că-l obsedează pe Ponta.

Altfel, remarc că unii dintre politicienii noștri, și anume cei mai nărăvași, și-au pierdut simțul măsurii. Nu poți să insinuezi, chiar și într-o emisiune în care tai ceapa mărunt, că ai ceva în comun cu o personalitate politică remarcabilă, așa cum este fostul premier britanic Margaret Thatcher, personaj de notorietate în istoria mondială contemporană, doar pentru că pastelul „metrajului” croit pe ea, în tinerețe, aduce cu pastelul materialului croit pe tine, amândouă creând notă discordantă. Ca să nu mai vorbim de asemănarea persoanelor, dată de lungimea tocurilor ori a culorii coafurilor. Cum, de altfel, nici vârsta la care devii lider de partid nu poate atrage după sine asemănarea cu un alt personaj notoriu al politicii mondiale, ex-premierul Tony Blair.

Absurdul unor astfel de induceri forțate este cu atât mai evident, cu cât politica românească actuală e mai mult o caricatură decât o treabă serioasă. Stârnești râsul, oricât ai vrea să fii de serios, dacă încerci, cu tot dinadinsul, să te lipești ca un timbru mărunt de poala unui banner uriaș.

Aproape că poți deveni invizibil ca Harry Potter.

104 milioane de euro pentru FCSB. Gigi Becali a bătut toate recordurile din Liga 1
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Scandal în familia lui Gigi Becali! S-a certat cu nepotul Vasile Geambazi! Motivul de la...
Trucurile de pe WhatsApp de care nici nu știai. Românii trebuie să le afle cât...
Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Șefa serviciilor de informații din SUA, noi precizări despre originea coronavirusului. Ipotezele luate în calcul
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Locul din România considerat printre cele mai FRUMOASE din întreaga lume. „Un colț parcă rupt...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Loto 6 din 49 și Joker. Toate numerele și toți câștigătorii de la extragerea de...
Momente uluitoare la metrou. O cunoscută vedetă a lăsat perplecși călătorii dintr-o staţie FOTO
ȘOC în lumea muzicii românești: Marele cântăreț A MURIT
Cum să ții postul profesionist. Alimentul vegan cu mai multe proteine decât carnea de pui
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Modificare importantă făcută de Lidl. Ce schimbare importantă pe care trebuie să o ştie toţi...
Inchide