Un Crăciun extrovertit!

Redactor:
Lelia Munteanu
Un Crăciun extrovertit!
Papa Francisc urează, cetății și lumii, un Crăciun extrovertit. Lelia Munteanu adaugă un colind păstrat în suflet

Papa Francisc urează, urbi et orbi, cetății și lumii, un Crăciun extrovertit.

„Fecioara Maria să ne dea harul de a trăi un Crăciun extrovertit, dar nu dispersat. Extrovertit: să nu existe în centru -ul  nostru, ci -ul lui Isus și -ul fraților, mai ales al celor care au nevoie de o mână de ajutor. Atunci vom lăsa spațiu Iubirii, care și astăzi, vrea să se facă trup și să se sălășluiască între noi”.

Suveranul a adăugat, în urmă cu câteva ore, după Angelus, un mesaj dedicat: „Aș vrea să mă adresez, în mod deosebit, tuturor celor care sunt departe de familia lor și de țara lor. Iubiți frați și surori, Tatăl nostru ceresc nu vă uită și nu vă părăsește. Dacă sunteți creștini, vă urez să găsiți în Biserică o adevărată familie, unde să experiați căldura iubirii frățești. Tuturor celor care sunt departe de familia lor, creștini sau necreștini, le spun: ușile comunității creștine sunt deschise, Isus se naște pentru toți și le dăruiește tuturor iubirea lui Dumnezeu”.

Sfântul Părinte, îndreptându-se spre al șaselea an al pontificatului, a identificat, cred, soluția salvării: să ieșim din noi înșine spre ceilalți. În ceilalți îl vom descoperi pe Dumnezeu. (Asta i-ar stârni Papei Emerit Benedict al XVI-lea, o amintire livrescă: filosofia dialogului, opera unui autor pe care l-a venerat în tinerețile sale – Martin Buber, reprezentantul hasidismului mistic).

Crăciun extrovertit, dragii mei!

Ce să vă dăruiesc? Una dintre cele mai vibrante colinde, păstrate în sufletul meu din vremea în care Sighetul îmi era lumea întreagă:

 

Inchide