Un impostor cu ifose

Un impostor cu ifose
Publicat: 15/09/2014, 21:38
Actualizat: 27/09/2018, 18:33

Nicio altă persoană nu este mai potrivită să dirijeze decăzutul învățământ românesc în anul de grație 2014, ca ministrul Remus Pricopie. Spre deosebire de predecesorii săi – Andrei Marga, Ecaterina Andronescu sau Daniel Funeriu, ca să-i enumăr pe cei mai notorii -, acest politician tânăr este produsul standard al interminabilei și icontinentei reforme în domeniu. După 1990, a studiat Chimia, timp de cinci ani, apoi și-a luat licența, dar n-a profesat niciodată în domeniul în care s-a pregătit. În schimb, a intrat în administrație și la școala de politruci, SNSPA, unde a cules un doctorat și câteva titluri universitare, de la modestul lector până la supremul rector al amintitei școli superioare, șase ani fiind junele decan de la Comunicare și Relații Publice. Ocupat cu facultatea, ministerul și partidele, dl Pricopie a publicat 28 de articole de specialitate, a lucrat la șase volume, s-a strecurat în nu mai puțin de 16 comisii și a făcut, între 1997-2012, când a ocupat diverse funcții în Ministerul Educației, 36 de „vizite de studiu/lucru relevante”, cum scrie în CV-ul său, toate, așa cum e și firesc, pe banii contribuabililor. Cu toate acestea, dl Pricopie nu pare să fie altceva decât un impostor, adică un individ cu pretenții de specialist, care nu se pricepe la nimic, un ins cu ifose de doct, în care se ascunde un incult, un as al comunicării, prin care vorbește un agramat. „Reforma” în Educație e mai varză decât pe vremea protectoarei sale, Ecaterina Andronescu, româna vorbită de dl ministru își pierde acordurile pe drum, iar de gemenii întemeietori ai Romei, Romulus și Remus, s-a îngrijit o vulpe, după știința fostului rector al SNSPA.

Faptul că 15 septembrie a venit fără manuale școlare la clasele întâi și a doua, dar cu colegii „terțiare” în cadrul universităților, pentru picații la bac este rezultatul unui management dezorganizat și al unei gândiri superficiale, care-și propune să vopsească fațada, în timp ce edificiul se dărâmă. Și aici, ministrul Pricopie să-l ia de mânuță pe celălalt impostor, premierul Victor Ponta, care nu știe „dacă mai e vreun copil chiar și în clasa întai care să nu aibă, sau să nu știe să umble pe computer, ori să nu aibă un telefon legat la internet”. În consecință, s-ar impune digitalizarea manualelor, dar dușmanii politici sunt răi și nu vor, vorbește, fără jenă, gura premierului. Și-atunci cum se face că numai 54 la sută dintre români, conform unui raport Gemius, au acces la Internet, față de 96 la sută în Cehia, de exemplu? Ori restul îl țin de bibelou? Poate dl Pricopie își mai auduce aminte o cifră – 18 la sută, rata abandonului școlar din România -, să i-o șoptească și lui Victor Ponta, ca să nu mai spună prostii. Sărăcia fiind principala cauză a abandonului, este logic să tragem concluzia că acești copii nu au nici computer, nici mobil. Au nevoie de mai mult ca să nu dispară în gaura neagră a ignoranței. Dar strigătul lor e mut.

Sunt convinsă că cei mici ar fi fericiți s-o cunoască pe albinuța Zufi, însă, din păcate, nu toți vor avea acasă un ecran, pe care să învețe cititul, din zbor. Indispensabil rămâne tot manualul pe hârtie, cel pe CD fiind, deocamdată, doar un moft cu iz electoral, desene animate să-i țină ocupați pe copii, până votează părinții. Digitalizarea, așadar, nu este același lucru cu alfabetizarea, cum greșit ne învață dnii Pricopie și Ponta, acest cuplu de pixeli vorbitori

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Muzica românească, în doliu! Un mare artist a murit la doar 48 de ani: Cu...
Cutremur total în Europa! NATO a trimis navele și avioanele de luptă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...