Un mail semnat pentrul dl. Mircea Badea

Un mail semnat pentrul dl. Mircea Badea
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 02:18

Întrucât, în ciuda rugăminții mele ca dânsul să nu mai comentezece scriu, dl. Mircea Badea continuă, cu o constanță remarcabilă, săse refere la articolele subsemnatului, și pentru că nu pot și nicinu aș vrea să-i interzic libera exprimare, mă văd nevoit să îirăspund atunci când cred că e necesar.

Comentând editorialul din Gândul, Președinte-gurnalist, dl. Badea afirmă că nu înțelege frazaprivitoare la gurnaliștii care „ne spun ei”, fără vreo dovadă, căDNA acționează la comandă politică. Dl. Badea spune că „dovezile”privind această subordonare incorectă a DNA sunt constituite dechiar acțiunile zisei instituții, orientate în sensul intereselorpreședintelui Băsescu. Că ele sunt „evidente”, „de bun simț”. Deasemenea,mai spune dl. Badea, dovezi „palpabile”, cum ar fi ointerceptare telefonică, un fax sau un mail semnat de președinte șiadresat șefului DNA, dl. Daniel Morar, nu intră în discuție pentrucă nu le poate vedea nimeni.

Mai întâi, eu nu afirm în text că DNA nu este sau estesubordonat politic, ci cu totul altceva: „Nu vine președinteleRomâniei să afirme că DNA e acuzat în mod mincinos de presă desubordonare politică deoarece zisei prese îi dictează grupurile deinterese (…) pentru că astfel nu se deosebește cu nimic dejurnaliștii care «ne spun ei», fără vreo dovadă, că DNA acționeazăla comandă politică”. Prin urmare, pentru a demonstra aceastăechivalență, să luăm tipul de argumente expuse de dl. Badea și săle aplicăm zicerii d-lui. președinte Băsescu: o anumită parte apresei atacă DNA pentru că așa îi dictează grupurile de interese.Păi, nu e evident acest lucru, ar spune un băsist, cum îi numeștedl. Badea? Nu îl atacă Mircea Badea și colegii săi de la Antena 3pe Traian Băsescu în fiecare zi, fără să-și aleagă mijloacele? Înacelași timp, a rostit vreodată cineva de la Antena 3 o critică laadresa d-lui. Dan Voiculescu? Nu i se organizează, în schimb,emisiuni-omagiu la Antena 3? Este, de câțiva ani încoace,”domprofesor” Voiculescu adversarul politic declarat al dlui.Băsescu? Și atunci, ce face Antena 3 nu e orientat în sensulintereselor dlui. Voiculescu? Mai e nevoie de vreun telefon, faxsau mail semnat de dl. Voiculescu și adresat lui Mircea Badea, casă înțelegem asta?

Ce vreau să spun e că făcând uz de astfel de „argumente” nu sepoate ajunge la niciun rezultat rațional, nu se poate produce decâto poluare a spațiului public cu insulte și denigrări. Poluare lacare tocmai a contribuit președintele Băsescu prin ultima sa luarede cuvânt la adresa unor jurnaliști.

Dar poate că nu aș fi scris acest text dacă nu aș fi auzit oaltă exprimare a dlui. Badea, în legătură cu inteligența:”inteligență înseamnă capacitatea de adaptare a individului”, spunedl. Badea. Interesant. Mihai Eminescu o fi fost o persoanăinteligentă? Dacă da, la ce și cât s-a adaptat el cât a trăit? Dl.general Oprea, fost șef al mafiei personale a lui Adrian Năstase,potrivit dlui. Băsescu, actualmente „reevaluat” și susținătorfervent al partidei Băsescu, este o persoană adaptabilă? Dacă da,în ce raport se găsesc inteligența dlui. general Oprea șiinteligența lui Eminescu Mihai? Altfel spus, pentru că dl. Badea afăcut matematică, relația dintre inteligență și adaptabilitate estenecesară și suficientă?

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...