Un mail semnat pentrul dl. Mircea Badea

Un mail semnat pentrul dl. Mircea Badea
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 02:18

Întrucât, în ciuda rugăminții mele ca dânsul să nu mai comentezece scriu, dl. Mircea Badea continuă, cu o constanță remarcabilă, săse refere la articolele subsemnatului, și pentru că nu pot și nicinu aș vrea să-i interzic libera exprimare, mă văd nevoit să îirăspund atunci când cred că e necesar.

Comentând editorialul din Gândul, Președinte-gurnalist, dl. Badea afirmă că nu înțelege frazaprivitoare la gurnaliștii care „ne spun ei”, fără vreo dovadă, căDNA acționează la comandă politică. Dl. Badea spune că „dovezile”privind această subordonare incorectă a DNA sunt constituite dechiar acțiunile zisei instituții, orientate în sensul intereselorpreședintelui Băsescu. Că ele sunt „evidente”, „de bun simț”. Deasemenea,mai spune dl. Badea, dovezi „palpabile”, cum ar fi ointerceptare telefonică, un fax sau un mail semnat de președinte șiadresat șefului DNA, dl. Daniel Morar, nu intră în discuție pentrucă nu le poate vedea nimeni.

Mai întâi, eu nu afirm în text că DNA nu este sau estesubordonat politic, ci cu totul altceva: „Nu vine președinteleRomâniei să afirme că DNA e acuzat în mod mincinos de presă desubordonare politică deoarece zisei prese îi dictează grupurile deinterese (…) pentru că astfel nu se deosebește cu nimic dejurnaliștii care «ne spun ei», fără vreo dovadă, că DNA acționeazăla comandă politică”. Prin urmare, pentru a demonstra aceastăechivalență, să luăm tipul de argumente expuse de dl. Badea și săle aplicăm zicerii d-lui. președinte Băsescu: o anumită parte apresei atacă DNA pentru că așa îi dictează grupurile de interese.Păi, nu e evident acest lucru, ar spune un băsist, cum îi numeștedl. Badea? Nu îl atacă Mircea Badea și colegii săi de la Antena 3pe Traian Băsescu în fiecare zi, fără să-și aleagă mijloacele? Înacelași timp, a rostit vreodată cineva de la Antena 3 o critică laadresa d-lui. Dan Voiculescu? Nu i se organizează, în schimb,emisiuni-omagiu la Antena 3? Este, de câțiva ani încoace,”domprofesor” Voiculescu adversarul politic declarat al dlui.Băsescu? Și atunci, ce face Antena 3 nu e orientat în sensulintereselor dlui. Voiculescu? Mai e nevoie de vreun telefon, faxsau mail semnat de dl. Voiculescu și adresat lui Mircea Badea, casă înțelegem asta?

Ce vreau să spun e că făcând uz de astfel de „argumente” nu sepoate ajunge la niciun rezultat rațional, nu se poate produce decâto poluare a spațiului public cu insulte și denigrări. Poluare lacare tocmai a contribuit președintele Băsescu prin ultima sa luarede cuvânt la adresa unor jurnaliști.

Dar poate că nu aș fi scris acest text dacă nu aș fi auzit oaltă exprimare a dlui. Badea, în legătură cu inteligența:”inteligență înseamnă capacitatea de adaptare a individului”, spunedl. Badea. Interesant. Mihai Eminescu o fi fost o persoanăinteligentă? Dacă da, la ce și cât s-a adaptat el cât a trăit? Dl.general Oprea, fost șef al mafiei personale a lui Adrian Năstase,potrivit dlui. Băsescu, actualmente „reevaluat” și susținătorfervent al partidei Băsescu, este o persoană adaptabilă? Dacă da,în ce raport se găsesc inteligența dlui. general Oprea șiinteligența lui Eminescu Mihai? Altfel spus, pentru că dl. Badea afăcut matematică, relația dintre inteligență și adaptabilitate estenecesară și suficientă?

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 12!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Avertisment teribil făcut de Alexandru Rafila! Situația se complică peste noapte în România! Se întâmplă...
Bill Gates a dat lovitura vieții. Totul s-a „copt” în plină pandemie. Toată planeta vuiește
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...