Unicul căpitan Băsescu (Traian), „regele” unei țări ploioase

Redactor:
Indira Crasnea
Unicul căpitan Băsescu (Traian), „regele” unei țări ploioase
Viitorului potențial bunic Traian Băsescu îi sunt atât de puține pe voie. Încălzit de reflectoare, miercuri seară, președintele a împărțit scatoalce fără discriminare. Nu este un eveniment.

Viitorului potențial bunic Traian Băsescu îi sunt atât de puținepe voie. Încălzit de reflectoare, miercuri seară, președintele aîmpărțit scatoalce fără discriminare. Nu este un eveniment.

Cel care pretinde mereu respect pentru funcția căreia îi umplecontururile și uneori vorbește despre sine la persoana a treia nu aavut vreodată rețineri în a încondeia tot ce mișcă pe altă muzicădecât a sa. Rigorile poziției au fost un moft demult depășit.

Ponta e avid să alerge după băț prin iarba Cotroceniului,Antonescu – un buimac, Oprescu – unul care trăiește între doi pașiși cade în nas când trebuie să-și ia avânt doi metri, fostul rege -un fugar trădător, Mircea Geoană – un fugitivo pe râul Moscova șiambasada americană – o băgăreață.

Trist este că președintele Traian Băsescu s-a suit cu pantofiisăi bine lustruiți și pe istorie. Cu suficiența celui care și-ainoculat gândul că va fi o pagină luminoasă. Doar că, la suitul cupantofii bine lustruiți pe un fost rege, i s-a răspuns cu sânge(albastru, neutru și suveran). „Nu vrem să comentăm, cel mai bine”,a spus fiica și moștenitoarea fostului rege Mihai. Cea mai reapedeapsă care i se poate da președintelui omnipotent este să-lignore un fost rege.

Dacă bunul-plac prezidențial s-a înălțat pe asemenea poante, cuce este mai matur, vizionar, curajos domnul președinte decâtimberbul Ponta, aiuritul Antonescu și iepurașul Geoană? Suntspusele sale dovezi de simț politic și demnitate a funcției?

Îngrijorător este că președintele Traian Băsescu a trecut la unnivel superior de răfuială. La răfuiala cu harta. Probabil dinrațiuni înalte. Nu știu dacă se numește șantaj la maghiari. Maicurând aduce cu o mare foame de dezordine. Descărcată în strigătulde luptă: Atacați deconcentratele ! (Dacă nu puteți atacajudețele). I-a rămas fixația încleștării cu statul greoi și scump,pe care îl vrea costeliv, abia trăgându-și suflarea. Și nimic nueste prea puțin pentru câștigarea meciului. Ordinea de bun-simț alucrurilor și destinele individuale răvășite – niște bănuțicocliți, de care te poți descotorosi dintr-un scuturat. Nu conteazăunde pică și dacă mai mișcă, câtă vreme zornăie jucăria vrăjită aasumării pentru orice.

Prins în frenezia palmelor de dat, domnul Băsescu i-a trimis odirectă și lui Lucian Bute: se va uita comod, din fotoliul deacasă, la ultimul meci al marelui campion. Poate știe că nu are cumsă se bucure de entuziasmul pe care îl stârnește acel alb aproapefără pată al adevăratei glorii sportive. Sau poate știe că nu vaavea o peluză care să-i poarte numele nici măcar în inimafanaticilor săi (dacă ei mai există).

Traian Băsescu se foarte mulțumește să-și fie „unic căpitan”(crezând că este al tuturor) și să sufere vădit de spleenulbaudelaireian al „regelui unei țări ploioase”, „gârbov de a mințiibătrânețe”, căruia „urâtul îi adapă gândirile răzlețe”.

Norocul nostru este că nu poate să schimbe și județele saudeconcentratele tărâmului poeziei și că pentru regii de acolo nuare verbul necesar facerii din vorbe.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide