Unirea în huiduială

Unirea în huiduială
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 17:45

„C-așa-i românul când se-nveselește”, hârâie muzica la megafon.O parte dintre spectatori fluieră. O alta, de pe scări, aplaudă. Caun animal de pradă, Traian Băsescu, râzând dintr-un ochi, se aruncăîn mulțime, luând în piept toată furia ei. Proaspăt huiduită, ElenaUdrea se prinde în horă. Vorbe umflate, paradă, butaforie,politicieni cât cuprinde, sfinți părinți și o mulțime cenușie șinervoasă.

„Unirea s-a făcut de generațiile tinere, care au pusțara mai presus de viață”, spune președintele. O frazăbombastică, goală de conținut, în care nimeni nu mai crede, sunăacum, din gura d-lui Băsescu, de-a dreptul cinic. Mulți dintretinerii care trăiesc azi în România nu se întreabă ce fac ei pentruțară și nici măcar ce poate face țara pentru ei, ci cum să scapemai repede. Cei care au înțeles că de la stat nu se potaștepta la nimic bun, caută soluții individuale și încearcă săse descurce. Pentru acești români lucizi, unirea este doar ovorbă goală rostită de demagogi la ocazii festiviste.

Este dreptul oamenilor care au pierdut bani să huiduie în voie:nu vor mișca niciun mușchi de pe fața autorității, dar cel puținașa se vor mai răcori. Este dreptul politicienilor și populiștilorsă fantasmeze pe câmpii despre scânteia care va porni o nouăRevoluție. Este dreptul președintelui să creadă că a fost huiduitdoar de militarii puturoși, de peneliști și pesediști. Este dreptulpedeliștilor să se veselească. Dar nimeni, niciunul dintre aceștia,n-are dreptul să vorbească în numele poporului, pentru simplul faptcă poporul român nu există. Ca să existe, ar trebui să fie unitprin niște fire simbolice, ca de pildă imnul național. Care nu esteun simplu cântec cu versuri desuete.

Ceea ce s-a întâmplat luni la Iași ne arată România așa cum eea: o țară fără viitor și fără trecut, care trăiește isteric depe-o zi pe alta. Mai rar o imagine atât de puternică afestivismului prost, a sentimentului național mimat, a teatruluiabsurd care se joacă de două ori pe an, de 1 Decembrie și 24ianuarie, decât hora unirii.

Manifestări politice și lozinci am văzut de aproape fiecare zinațională, dar nu țin minte să aud huiduieli în timpul intonăriiimnului. Înțeleg că mulți dintre cei care au huiduit sunt militari,nu huligani la un meci de fotbal fluierând imnul adversarului.Ei ar trebui să înțeleagă că România n-a început și nu setermină odată cu Traian Băsescu și că imnul național este și imnulcopiilor lor. Să nu se mire apoi că răspunsul acestortineri care întotdeauna vor pune viața mai presus decât țara va fisimplu: pensii recalculate și să ne vedem în State!

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Se pregătesc două tunuri imobiliare în Pădurea Comorova. Video
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Se pregătește suspendarea lui Iohannis. Surpriză mare! PNL se implică direct
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...