Victor Ponta, nu fi trist, Iliescu e băsist!

Victor Ponta, nu fi trist, Iliescu e băsist!
Publicat: 08/01/2014, 14:30
Actualizat: 29/07/2014, 18:16

Din păcate, ultima urmă de creier la PSD s-a descoperit tot la Ion Iliescu. Noua generație de lupi tineri, începând cu șeful haitei, Victor Ponta, și terminând cu ultimul Ștefănescu, a dovedit că e tare-n clanță, dar slabă-n minte.

Ce a câștigat Victor Ponta afirmând că Băsescu l-a băgat la pușcărie pe Năstase? Absolut nimic. Le-a făcut pe plac unor televiziuni care-și urmăresc interesul și propriile politici de marketing. Cam puțin: ar fi fost invitat la TV și dacă nu zicea nimic.

Ce a pierdut? Doar o bună ocazie să tacă. Ce altceva mai putea să piardă acest om care-și sabotează zilnic credibilitatea? Victor Ponta nu pricepe nici măcar acum, după aproape doi ani, că nu mai este la talk-show, că este șeful Guvernului României iar declarațiile sale n-au cum să mai fie doar pentru uz intern. Că antibăsismul lui manifest merge la TV, dar nu ține de foame. Că de fiecare dată când spune „Eu vă fac bine, Băsescu vă face rău” nu face altceva decât să atingă noi culmi ale ridicolului. Că de fiecare dată când mitraliază cuvinte nemiloase despre fascism, nazism, condamnări politice, Iulia Timoșenko, declarațiile sale ajung în toată lumea civilizată, care se întreabă, pe drept cuvânt, ce naiba se întâmplă din nou în România.

Dincolo de mâhnirea firească pe care Victor Ponta a trăit-o atunci când mentorul său a suferit a doua condamnare la închisoare, din declarația premierului răzbate o presiune imensă. Mulți dintre cei care au plâns cu lacrimi de crocodil în aceste zile, împingându-l pe Ponta în față, să ia poziție față de justiția lui Băsescu, s-au gândit la propria soartă și la propria pușcărie. Însuși Adrian Năstase i-a reproșat, în scrisoarea I de la Rahova, „inacțiunea” în lupta cu mecanismele din Justiție ale lui Traian Băsescu. Când clanul îi repetă obsesiv că e prea moale cu Băsescu, Victor Ponta are astfel de pusee nervoase. Dovedește, astfel, că este un politician imatur, manevrabil, care nu-și poate stăpâni sentimentele și nu-și poate ține gura. Că tratează Guvernul ca pe un teren de joacă și instituțiile ca pe un castel de cuburi pe care-l dărâmi dacă te enervezi.

Spre deosebire, Ion Iliescu a știut ce și cât să spună, chiar dacă o fi avut exact aceeași părere cu Ponta. Și-a exprimat speranța că se va încheia „acest coșmar” pentru Adrian Năstase, că este „nedrept” să fie considerat simbolul corupției din România, că încarcerarea este „agasantă”, dar a subliniat că „nu este o legătură sau o conexiune directă între factorii politici și justiție”. O declarație pragmatică, inteligentă și eficientă politic, prin care Iliescu a transmis abil că îl susține pe Năstase, dar că nu se demolează România pentru acesta. O declarație pe care ar fi trebuit să o dea premierul României, dacă aveam unul.

În aceste condiții de stres maxim, personalitatea omului își spune cuvântul. Victor Ponta a declarat 2014 anul de luptă contra lui Traian Băsescu. Premierul Victor Ponta ar fi anunțat că 2014 este anul reducerilor de taxe, al construcției de autostrăzi sau al creșterii nivelului de trai. Candidatul Victor Ponta a lansat, în schimb, anul antiBăsescu. Pentru că nu suportă să fie criticat de nimeni în public și vede dușmani la tot pasul, Victor Ponta, noul prim-arogant al țării, îi execută din vârful buzelor pe toți cei care nu-s de acord cu el: „Băsiști!” Ce este, în aceste condiții, Ion Iliescu?

PENTRU COMENTARII, VĂ AȘTEPT PE PAGINA MEA DE FACEBOOK

Crima care zguduie ţara. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18...
ULTIMĂ ORĂ! Doliu în sportul românesc! A MURIT în urmă cu puțin timp
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Eşti acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR dacă faci această greşeală în trafic! Legea DURĂ pentru...
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis...
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Două insule grecești, la un pas de închidere. Medic: Statul elen trebuie să impună măsuri...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Doliu în lumea muzicii populare. A murit la doar 43 de ani. Este ştirea momentului
Atenţie maximă la Paracetamol! Nu îl combina niciodată cu asta. Te poate băga în spital
Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Uită de cumpărarea sau de închirierea unei locuinţe. Un oraş superb din Italia te va...