Vrei bătaie, Oprișan?

Redactor:
Marian Sultănoiu
Vrei bătaie, Oprișan?
În consecință, după alegerile din 26 mai, lucrurile în PSD s-au schimbat... la loc.

Cum adică?! Uite așa: disidenții s-au întors la locurile lor, iar facțiunea „puterii” a reluat frâiele partidului, prin Dăncilă, substituită lui Dragnea, susținută de șeful baronilor locali.

În fapt, poziția dominantă în Kiseleff va fi ocupată de tabăra care învinge în războiul Marian Oprișan&ai lui (echipa baronilor tradiționali, care o susțin pe Dăncilă) și grupul celor șase disidenți&ai lor (sau câți or fi, până la urmă, regrupați, în spatele acestora).

Prima caracteristică a confruntării: niciuna dintre tabere nu mai are vreo legătură/amintire/revendicare vizavi de sistemul Dragnea.

(Afară de cea de-a treia tabără, și anume Codrin Ștefănescu. Acesta spune, aproape lipsit de simțul realității: „E obligatoriu să strângem rândurile! Și sper ca acest Congres să limpezească apele și să alunge dihonia din partid. Să nu capitulăm și să nu ne uităm camarazii căzuți în luptă de-a lungul timpului. Pe niciunul dintre ei!”, s-a exprimat fostul secretar general, alungat, al însuși, în fapt, dincolo de rândurile partidului, în amintirea părintelui său de drept).

Cât despre celelalte două tabere, cu adevărat combatante, lucrurile stau, perfect, perpendicular: Dăncilă, „cidul” baronilor locali, reuniți la chemarea lui Oprișan, vrea congres de urgență, până la sfârșitul lunii iunie, astfel încât, între timp, aproape nimeni să nu se dezmeticească/dumirească spre a se înscrie în cursa pentru președinția partidului, cu șanse, cât de cât, reale. (Mai ales Gabriela Firea, lansată drept pretendent la diverse șefii, în partid și stat, de fostul Daddy, cu limbă de „moarte”).

În consecință, pentru că, nu-i așa, baronii tradiționali, precum boierii de viță veche, stăpâniți de lenea, moleșeala și plăcerea siestei, n-au în cap să-și părăsească moșia aducătoare de intense beneficii spre a prelua bătaia de cap a șefiei de partid – dar dorind cu ardoare să-l stăpânească -, o susțin pe Dăncilă, întru continuarea modelului „Fii tu, Vio, șeful și premierul nostru, pe care să-l conducem noi!).

Oprișan a declanșat, astfel, în consens, negocieri intense pe temă cu fețe grele din partid, rezultatul fiind îndeplinirea, în CEx, a pohtei pohtite de Dăncilă, omul lor: Congres de urgență, până la sfârșitul lunii curente.

Vă amintiți, poate, că am scris de insinuarea iute și inopinată a baronului de Vrancea în spatele premierului, la poza de grup, încă din prima secundă a decapitării PSD de verdictul Instanței.

Spuneam atunci, cu alte cuvinte, că poziția îi cade natural acestui fost manechin de modă, actualmente, de politică profitabilă.  

Cât despre grupul disidenților: perdanți, ca de obicei.

Paul Stănescu a demisionat din postura de președinte executiv, pe motiv că nimeni nu i-a băgat pretențiile în seamă („Eu vedeam o altă desfășurare a parcursului alegerilor din partid, așa cum am zis public. Am zis că ar trebui să avem un congres cât se poate de repede pentru modificarea statutului și alegerea candidatului PSD pentru funcția prezidențială, apoi să organizăm un congres de alegeri pentru conducerea partidului, dar în condiții de liniște. Ne-am precipitat puțin. (…) Am demisionat din motive personale”, a precizat Stănescu pentru Mediafax.

Gabriela Firea, în stilul consacrat, s-a exprimat și mai direct, la un post TV: „Am atras atenția că am putea fi în pericol să fim în aceeași situație ca înainte: până la ședințele importante să se ia decizii într-un grup restrâns. (…) Temerile mele și ale câtorva colegi, din păcate șase, erau ca decizia să nu vină deja anunțată. (…) Câtă vreme a fost anunțată decizia președintelui interimar e greu să mai fie o dezbatere echitabilă”.

În timp ce, Marcel Ciolacu l-ar fi amenințat „platonic” pe baronul din Vrancea, pe holurile sediului partidului: „Vrei bătaie, Oprișan?!”.

În consecință, PSD post Dragnea, aflat într-un intens proces de restructurare, a declanșat, deja, vestita „Bătaie cu flori de la Șosea”.

Aceasta mai poate fi stopată, în ordine, de: o moțiune de cenzură, care trece; de completul CCR, care vine; de Dragnea, dacă iese…

Foto: Mediafax Foto

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide