Ziua de după PSD

Redactor:
Mihai Găinușă
Ziua de după PSD
Totul legal, ca la carte. Pentru că a abdicat de la valorile democratice, românești și europene. Mihai Găinușă își imaginează cum ar fi lumea fără PSD

O idee foarte bună, prin care sediul central din Kiseleff, sediile baronatelor locale, numite generic „filiale PSD”, toată flota de limuzine, autocare, până și steagurile – unul la 10 oameni – și lozincile – una la 100 de marionete – ar putea trece simplu și legal în proprietatea statului. Ca să nu mai vorbim de fondurile faraonice, niciodată controlate, ale partidului. Cine vrei să le controleze? Băiatul Veoricăi de la Curtea de Conturi?

Bineînțeles că totul trebuie făcut legal, ca la carte. Dar de aspectul acesta se pot ocupa cu ambiție personală juriști și magistrați valoroși, folosiți acum pe post de preș de către Partidul cu sediul neoficial în Teleorman. Județul ăsta seamănă perfect cu o scenă din filmul „Alien”. E cuibul unde eclozează ouăle Caracatiței Social-Democrate.

Iar decizia de scoatere în afara legii se poate lua fain-frumos în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, pe motivul absolut adevărat că gruparea infracțională, mascată drept „partid”, a abdicat de la valorile democratice, românești și europene. Cică pe mâinile ridicate, cu degetul mijlociu în aer, intră mai ușor cătușele, tovarășu Iordacov.

Pariu că la un referendum cu întrebarea – clară de astă dată: „Sunteți de acord cu dizolvarea PSD? „, lumea o să iasă din casă? Chiar dacă o să fie doar jumătate de zi de vot, nu un weekend întreg.

19 milioane jumătate minus 3 jumate, dacă or mai fi și alea de simpatizanți PSD, ar fi un motiv bun de scoaterea în afara legii a celor care ne-au vândut viitorul, pe miliarde de euro împrumut, dați pe pomeni și contracte directe. E un motiv suficient că ați gonit românii din țara lor, le-ați vândut la fiare vechi industria, ați vândut străinilor pământul arabil, apa, pădurile, curentul și gazele? PSD-ul și aliații lor cu care au „coabitat” la împărțit ciolanul: UDMR, PD, UNPR, ALDE și alte PSD-uri mascate.

Cine credeți că ar spune ceva în Europa, în afara de partidele extremiste din Ungaria, Polonia, prietenii lor din Rusia și consultanții lui Netanyahu, dacă s-ar reinstaura statul de drept în România? În fond, toate partidele Parlamentului European au votat rezoluția pentru sprijinul statului român de drept, nu?

Scandalul ar izbucni aici, unde PSD controlează ca o caracatiță toate păturile sociale, toate instituțiile statului și toate forțele armate.

Exact ca PCR, nu? S-a mai putut o dată, deci.

Ce scenariu șocant! E ca în filmele science-fiction, în care într-o bună zi, dispare brusc o parte din populație, lăsând doar hainele în urmă. Aici n-ar trebui să dispară nimeni, în afară de seceră și ciocan. Scuze, mereu confund: cei trei trandafiri. Mă derutează fondul roșu.

Puteți să continuați la liber scenariul: urmează, normal, anticipate. Au voie sau nu să mai candideze membrii unei grupări ilegale? Pot fi sau nu primiți în alte partide? Se pot regrupa și pot obține sau nu la timp pentru alegeri înregistrarea noului partid? Mai sunt ținuți sau nu pe posturi de șefi, directori de școli, funcționari și de peste tot, persoanele care simpatizează cu o formațiune ilegală?

Ce mai contează?

Vă dați seama ce răsărit frumos și liber ar fi în prima zi fără PSD?

 

Inchide