Fostul șef al CIA avertizează că NATO va distruge trupele Rusiei și va elimina flota lui Putin din Marea Neagră dacă Moscova folosește arme nucleare

Fostul șef al CIA avertizează că NATO va distruge trupele Rusiei și va elimina flota lui Putin din Marea Neagră dacă Moscova folosește arme nucleare
Vladimir Putin
Publicat: 03/10/2022, 11:55

Fostul director al CIA David Petraeus avertizează că NATO va distruge trupele Rusiei din Ucraina și va elimina flota din Marea Neagră dacă Vladimir Putin folosește arme nucleare, iar radiațiile ar putea ajunge în țările Alianței.

David Petraeus a apărut duminică la emisiunea „This Week” de la ABC, unde a spus că amenințările nucleare ale lui Putin trebuie luate în serios și că liderul de la Kremlin este „disperat”, deoarece „realitatea câmpului de luptă cu care se confruntă este ireversibilă”.

Putin a semnat la începutul acestei săptămâni un decret de anexare ilegală a unor părți din Ucraina. Câteva zile mai târziu, însă, Rusia a fost nevoită să-și retragă trupele din Lîman, un punct strategic – situat într-una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a anexat.

În timp ce a semnat decretul, Putin a condamnat și Occidentul „satanic” și a promis că va folosi toată puterea Kremlinului pentru a proteja noul teritoriu al Rusiei. Remarca a fost văzută pe scară largă ca o amenințare nucleară, scrie Daily Mail.

Petraeus a spus că, deși Ucraina nu este o țară NATO, un „răspuns al SUA și al NATO” ar fi normal.

El a adăugat că probabilitatea ca radiațiile de la o armă nucleară să se extindă la o țară NATO ar putea fi interpretată ca un atac asupra unui membru NATO.

„Nu putem rămâne fără un răspuns”

„Este atât de oribil încât trebuie să existe un răspuns – nu poate rămâne fără răspuns. Doar pentru a vă oferi o ipoteză, am răspunde prin conducerea unui efort NATO – un efort colectiv – care ar elimina fiecare forță convențională rusă pe care le putem vedea și identifica pe câmpul de luptă din Crimeea și, de asemenea, în fiecare navă din Marea Neagră”, a spus fostul șef al CIA.

Urmărește cele mai noi informații din a 222-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase