Rețeta secretă de șnițele care l-a făcut celebru pe Cătălin Scărlătescu. Ingredientul-surpriză folosit de faimosul chef de la Antena 1

Rețeta secretă de șnițele care l-a făcut celebru pe Cătălin Scărlătescu. Ingredientul-surpriză folosit de faimosul chef de la Antena 1
SURSA FOTO: Pixabay / Facebook
Publicat: 20/05/2022, 08:51

Șnițelul este un preparat culinar care nu lipsește din meniul săptămânal al multor români. Fie că e preparat cu carne de pasăre, de porc sau de vită, acesta este pe placul chiar și celor mai mofturoși. Totuși, există o variantă de pregătire a acestuia care îl va face și mai delicios. Aceasta îi aparține cunoscutului chef Cătălin Scărlătescu.

Cheful a povestit că ideea i-a venit în urmă cu mai bine de 17 ani, pe vremea când era angajat la o terasă.

„În 2003 înnebunise toată lumea cu crochetele de pui, rețeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care erau pe acolo și am dat cu ea de perete și de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea și mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obținut. Așa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi”, a declarat chef Cătălin Scărlătescu, potrivit Adevărul.ro.

Ingrediente pentru șnițele după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

  • piept de pui/ carne de porc / vită
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice (cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, pătrunjel sau mărar, în funcție de preferințe)
  • fulgi de porumb
  • unt

Mod de preparare șnițele a la Scărlătescu

Trucul pe care îl folosește Cătălin Scărlătescu are legătură cu crusta șnițelelor.

  1. Așadar, bucătarul a povestit ca primul pas este de a scufunda bucățile de carne, asezonate în prealabil cu sare piper și ierburi aromatice, într-un bol cu unt topit.
  2. Apoi, le tăvălește printr-un amestec de fulgi de porumb zbrobiți cât mai fin, pe care le pune la prăjit într-o baie de ulei, în tigaie.
  3. Astfel șnițelele ies extrem de crocante la exterior, aromate și cu o textură fină la interior. Poftă bună!

Cine este Cătălin Scărlătescu

Chef Scărlătescu s-a născut pe 20 iulie 1972, în Constanța și este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, fiind parte a juriului „Chefi la cuțite”.

A știut încă de la 16 ani că vrea să devină bucătar, pe vremea când era curier la un hotel din Eforie Sud și visa sa dețină propriul restaurant.

La 20 de ani, Chef Scărlătescu a plecat peste hotare și a lucrat în peste 50 de țări. A început cu munca de jos în restaurante cu renume, în diverse colțuri ale lumii. În prezent, Cătălin Scărlătescu preferă să împartă vasta sa experiență culinară tuturor românilor, prin intermediul cooking show-urilor sale.

Citește și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete