Ce vor face turiștii străini în „grădina” României. Brandul lansat din Shanghai până în Ștefan cel Mare – reportaj din China

Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 24/04/2012, 08:50

Brandul, afișat la meciul de fotbal

Ministrul a anunțat că brandul va fi afișat simultan în 100 delocații din lume, inclusiv la meciul din Ștefan cel Mare dintreDinamo București și Hajduk Split.
Astăzi, Elena Udrea și ministrul Afacerilor Externe, TeodorBaconschi, vor petrece, potrivit programului oficial, mai mult deopt ore în pavilionul României de la Shanghai. În afară de lansareapropriu-zisă a brandului, festivitățile vor cuprinde concerte șiexpoziții culinare.

1,5 milioane de euro până în 2013

Inițial, brandul turistic era programat să fie lansat la VatraDornei, apoi a fost anunțat ca locație Bucureștiul și în cele dinurmă s-a optat pentru Shanghai. Anul trecut a mai avut loc otentativă de creare a unui brand turistic, sub sloganul „Land ofchoice”, pentru care s-au cheltuit de la bugetul statului 1,5milioane de euro. Campania de promovare din acest an va fifinanțată din fonduri europene, până la finele anului 2013 fiindalocată o sumă de peste 75 milioane de euro.

Brandul este realizat de asocierea THR – Asesores en Turismo,Hoteleria y Recreacion SA – Taylor Nelson Sofres. Pentru realizareabrandului, asocierea de firme a primit suma de 894.970 de euro.Consorțiul de firme europene a realizat, timp de șase luni de zile,o cercetare în opt țări considerate a putea furniza turiști pentruRomânia: Austria, Franța, Germania, Italia, Ungaria, Rusia, MareaBritanie și Statele Unite. În aceste țări, au avut loc peste 10.000de interviuri telefonice și 91 de interviuri detaliate. În urmacercetării, a rezultat faptul că există 83 milioane de turiști carear putea vizita România, iar pentru mai mult de 40 de milioanedintre aceștia țara noastră reprezintă chiar o destinațieprioritară.

Pe un vapor de croazieră, pe râul Huangpu ce străbateShanghaiul, Elena Udrea a făcut ieri, alături de Nadia Comăneci,Ilie Năstase și Gheorghe Hagi, ultimele repetiții înainteaanunțării brandului turistic al României, care va avea locastăzi.

După ce anul trecut a fost „Land of choice”, de acum înainte”Explore the Carpathian Garden” (Explorează grădina carpatină) estenoul slogan turistic al României, care va fi lansat azi laExpoziția Mondială de la Shanghai. Elementele brandului au fostdezvăluite la București „pe surse”, iar Udrea nici nu a confirmatdar nici nu a dezmințit informațiile, spunând că preferă săpăstreze suspansul.

„Este bine că există atâta interes pentru promovarea branduluituristic. Oricum, existau peste 100 de persoane din țară care aveauacces la informație. Să așteptăm până mâine (azi – n.red.), cândvom vedea dacă acesta este brandul sau altul”, a declarat ElenaUdrea, întrebată de Gândul.

Cât despre noul logo turistic, acesta va avea ca elementprincipal „frunza”, despre care se spune că reprezintă simbolulprimordial al naturii, al prospețimii și al creșterii. Noul logoeste plasat pe un fond albastru care face trimitere spre turismulbalnear și de întreținere (sau de wellness, sintagmă utilizatădestul de frecvent de Elena Udrea).

Citește și Noulbrand turistic al României – „Explore the Carpathian Garden”.Udrea: „E bine că există atâta interes pentru promovareabrandului”

Potrivit studiilor de piață comandate de Ministerul DezvoltăriiRegionale și Turismului, principalele produse turistice aleRomâniei sunt turismul în natură, pachetele tip city break,turismul rural, circuitele culturale, turismul activ și deaventură, turismul balnear și turismul religios. În promovareabrandului turistic nu se va pune accent pe litoral. Motivele pentrucare turiștii ar veni în România sunt peisajele virgine din MunțiiCarpați și Delta Dunării, siturile arheologice cu elementebizantine și latine și tradițiile păstrate de români din cele maiîndepărtate timpuri.

Plimbarea cu vaporul

Îmbrăcată sport, cu blugi pe care erau prezente imprimeuriasemănătoare celor de leopard, Elena Udrea a încercat ieri săprofite de plimbarea cu vaporul, oferită cadou delegației Românieide firma chineză care a construit pavilionul în formă de măr alțării noastre, pentru a pune la punct ultimele detalii. Împreună cuconsilierii săi, a identificat toate întrebările care i s-ar puteapune astăzi, pentru a nu fi prinsă pe nepregătite. Dacă cei treifoști sportivi s-au mulțumit cu sucuri, Elena Udrea a comandat obere, pe care însă nu a terminat-o.

Discuțiile cu cei prezenți erau întrerupte din când în când detelefoane date la București, pentru a afla ce s-a mai stabilit laședința de Guvern.

Citește mai departe în paginaurmătoare

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Băutura care te deshidratează cel mai mult în timpul caniculei. De evitat
Gina Pistol revine pe micile ecrane. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley după ce...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără...
Care sunt cele mai avariate și cel mai atent conduse mașini din Europa. Poziția surpriză...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Ce pedeapsă a primit femeia din România care a furat diamante de milioane de dolari...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Andreea Marin și iubitul, alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck. Fanii sunt uluiți. FOTO
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
Adevărul despre Toni Iuruc. Simona va fi șocată! Ce a făcut în 2020? Rușine uriașă
Iese un nou vaccin, gata de experimentat pe oameni. Câţi bani primesc voluntarii
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...