Cine este Matei Pavel, tânărul de 23 de ani care a dat lovitura, reinventând site-urile de REDUCERI

Cine este Matei Pavel, tânărul de 23 de ani care a dat lovitura, reinventând site-urile de REDUCERI
Site-ul care a salvat buzunarele a zeci de mii de români s-a născut într-o seară, mai mult din joacă. Creatorul său, tânărul Matei Pavel, se întorsese în noaptea aia acasă, ca niciodată, foarte obosit. În loc să se bage în pat, s-a dus la calculator.

Siteul care a salvat buzunarele a zeci de mii de români s-anăscut într-o seară, mai mult din joacă. Creatorul său, tânărulMatei Pavel, se întorsese în noaptea aia acasă, ca niciodată,foarte obosit. În loc să se bage în pat, s-a dus la calculator.

„Mi-am spus că, dacă nu-l fac eu, îl face altcineva, șim-am apucat de treabă”

Ideea e simplă: a reunit în același loc mai multe site-uri dereduceri. „Site-ului meu îi făcusem fondportocaliu cu floricele, apoi am pus acolo alte patru site-uri dereduceri care deja existau pe piață. În scurt timp, site-ul meu aînceput să crească de la sine, fără să fac eu mare lucru. Acum,după câteva luni, are 80.000 de vizitatori unici pe lună. Ceea ceam făcut eu prin CautăReduceri.ro a fost că amreunit într-un singur loc, al meu, mai multe site-uri de reduceri.Funcționează ca un fel de Google pentru reduceri”,povestește Matei Pavel, pentru gândul.

„Apoi, din octombrie 2010 și până acum au mai apărut încă 15 -20 de site-uri după ideea noastră”, adaugă el. În fiecare zi, 500 -600 de oameni fac cumpărături prin intermediul site-ului său.

Câștigă toată lumea: cumpărătorul (plătește maipuțin), firma care oferă reducerile (își face reclamă și îșifidelizează clientela), site-ul de reduceri și Matei (primesccomision).

Matei Pavel: „Nu mă văd într-un birou de la 9 la 5. Nucred în felul acesta de a munci”

Astfel, la 23 de ani, Matei câștigă 10.000 de euro netpe lună, în medie. Banii ies nu numai din reclamă, ci șidin comisioane. Îl ajută partenera sa, Silvia Nistor, de 27 deani.

Dacă-l vezi pe Matei, nu zici că e om de afaceri. Are chipulunui puști de liceu, zâmbește tot timpul, răspunde la toateapelurile telefonice și la toate e-mailurile primite. Faceprogramare de la 14 ani și până acum a construit zeci de site-uri.”Nu mă văd într-un birou de la 9 la 5 sau certându-mă cu angajații.Nu cred în felul acesta de a munci”, ne mai spune el.

Cristina: cinci ședințe de electrostimulare, 40 de leiîn loc de 145 de lei

Dar cât de câștigat ești, abonându-te la un site de reduceri?Unii au mers la film și la patinaj, în Drumul Taberei, cu un leubiletul, alții au mers la sală de zece ori mai ieftin (20 de leiabonamentul lunar, cu intrări nelimitate, în loc de 200 de lei),iar fetele și-au făcut manichiura plătind numai un sfert din prețulobișnuit.

George și Cristina – ea studentă, el angajat – ies în orașfolosind aproape numai cupoanele de pe siteul de reduceri deschisde Matei. S-au abonat, primesc zilnic newsletter și plătesc totulcu cardul. „Cristina a mers la electrostimulare cinci ședințe cu 40de lei în loc de 145 de lei, la manichiură cu 9 lei, la douăîmpachetări în ciocolată cu 36 de lei în loc de 100, iar lagimnastică pasivă – cu 80 de lei zece ședințe, în loc de 225 delei”, spune George, pentru gândul.

Și lista este mult mai lungă. Cei doi au mai încercaturmătoarele:

● Escaladă cu 5 lei ora, în loc de 10 lei

● Pachet (masaj cu bețe de bambus, peeling cuextract de piersici, împachetare cu termosudație, tunel cuinfraroșu, aplicare cremă) cu 20 de lei, în loc de 106 lei

● Bilet la film cu 7,5 lei, la Patria (prețîntreg, 15 lei)

● Cafea cu 3 lei (preț întreg 9 lei), ceai cu 5lei (preț întreg 12 lei)

● Narghilea, capucino și cremă de ciocolată,toate cu 9 lei, și nu cu 30

● Salată Caesar cu 9 lei, în loc de 26 de lei;somon la grătar cu 14 lei, în loc de 32 de lei; sote de scoici cu 8lei (preț întreg 28 de lei)

George, „consumator” de reduceri: „Nu am dat niciodatăpeste bombe”

„Nu ieșim de fiecare dată pentru reducerea în sine, cât pentru adescoperi locuri noi, de care nu am fi aflat altfel”, ne-a explicatCristina. Într-adevăr, ne-a spus și Matei, conceptul de „cautăreduceri” se bazează mult pe principiul „descoperă orașul din jurultău!”.

„Astfel, publicul țintă nu sunt neapărat clienții cu veniturimici căci, după ce se termină oferta, aceia nu ar mai reveni. Ideeaeste să le placă, să devină fideli, iar apoi să revină tot acolo lapreț întreg”, mai spune Matei.

„La restaurante, de cele mai multe ori, masa a fost foarte bună.Am ajuns și în locuri unde chelnerii erau îmbrăcați la cinșpe ace,dar și în restaurante obișnuite. Nu am dat niciodată peste bombe.Numai în vreo două locuri am nimerit mâncare nu tocmaiextraordinară, într-un restaurant spaniol. Dar nu știu dacă,într-adevăr, mâncarea nu a fost tocmai ok sau dacă așa mi s-a părutmie fiindcă avea specific străin”, zice George.

Sute de români au dat iama în oferta la 657 de lei(implant dentar, coroană, consultație, radiografie)

Cea mai tare ofertă a acestui an (ca valoaretotală a voucherelor cumpărate de clienți) a fost: implantdentar, coroană ceramică, ședințăcompletă de profilaxie, radiografie, toate cu 657 de lei. Cum aapărut oferta pe site, 500 de oameni au cumpărat cu cardul acestpachet. Încasările totale au fost de 321.930 de lei.

Pe locul doi a fost oferta la operație de corecție amiopiei sau a astigmatismului – a costat 2.050 de lei, înloc de 4.100 de lei. S-au vândut 130 de vouchere.

Ca număr de vouchere cumpărate (peste 3.000 de bucăți), cel maibine au mers:

● jocul de laser tag – 70% reducere

● intrarea la patinoar – 90% reducere

● pizza, 80% reducere

● 5 ron pentru a cumpăra cu 50% reducere orice produs de laAccessorizze

● Un leu biletul la film și un leu intrarea la patinoar. În jurde 11.000 de oameni au plătit cu cardul suma de un leu, pentru avedea un film

Groupon – gigantul care a plantat în lume „sămânța”cupoanelor de reducere

Cel care a dat startul în lumea reducerilor online a fostgigantul Groupon. În foarte scurt timp, acesta a ajuns afacereaonline cu creșterea cea mai rapidă. Anul acesta,Groupon a ajuns la venituri de 500 de milioane dedolari. De câteva luni, avem Groupon și în România.

Alte oferte de pe site-urile de reduceri

● 230 de lei (preț întreg, 960 de lei) pentru două persoane șicopil, cazare trei zile, mic dejun, SPA (fitness, sauna, jacuzzi),pescuit la Complex Valea Iazurilor.

● 99 de lei, abonament nelimitat la epilat, pentru trei luni

● 9 lei la stand-up comedy (preț întreg, 20 de lei)

● 40 de lei, în loc de 175 lei – cinci ședințe deelectrostimulare și tot atâtea de masaj facial! Bonus 50% reducerepentru epilat, tuns, coafat și manichiură

● Cursuri de dans (rock’n roll, tango, vals vienez) – abonamentde opt ședințe la 20 de lei, în loc de 100 de lei. Bonus, 50%reducere pentru următoarele cursuri

● 28 de lei pachet de Paște, cu cozonac și pască

● Masă de Paște: ciorbă de miel (2,4 kilograme), stufat de miel(1,8 kilograme), drob, zece ouă roșii cu livrare la domiciliu – 196de lei, în loc de 400 de lei

● 80 de lei, nouă cărți din „Raftul de cultură generală” alEditurii Litera

● Off Road: opt ore de condus o mașină de teren echipată pentrucompetiții off road, cu instructor: plătești 25 de lei pentru acâștiga o reducere de 450 de euro din prețul inițial (vouchervalabil un an)

● 125 de lei consultație ginecologie, ecografie, interpretare,test Chlamydia, prescripție medicală

● 35 de lei spălat pe cap, mască și coafat, manichiură,pedichiură (preț întreg 145 de lei)

● 35 de lei ecografia abdominală, în loc de 70 de lei

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Propuneri indecente…din partea soțului
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Cod Rutier 2021. Amendă nouă de 725 de lei. Atenție, șoferi! Ce nu mai aveți...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide