Cocor Luxury Store rămâne doar Cocor. Luxul nu vine încă în România. Reportaj Gândul din cel mai nou centru comercial al Capitalei

Redactor:
Ionuț Morariu
Cocor Luxury Store rămâne doar Cocor. Luxul nu vine încă în România. Reportaj Gândul din cel mai nou centru comercial al Capitalei
Pentru presă și un cerc restrâns de invitați, el a fost deja inaugurat încă de pe 30 septembrie. Timp de doi ani, publicul larg a așteptat cu nerăbdare metamorfoza Cocorului dintr-un magazin destinat shoppingului în comunism într-un centru comercial modern.

Pentru presă și un cerc restrâns de invitați, el a fost dejainaugurat încă de pe 30 septembrie. Timp de doi ani, publicul larga așteptat cu nerăbdare metamorfoza Cocorului dintr-un magazindestinat shoppingului în comunism într-un centru comercialmodern.

O încercare îndrăzneață cu rezultate ajustate de crizafinanciară. La capitolul puncte tari, cap de listă este fațadamedia, considerată cea mai mare din Europa Centrală, cu o suprafațăde difuzare de 565 de metri pătrați. Te apropii de Cocor și simțigrandoarea. Prin fața ochilor ți se perindă imagini ale figuriloriconice din lumea mondială a modei. Urci treptele. Ai așteptăripână la cer. Sunt însă repede estompate de realitate. Marilebranduri de lux nu sunt aici. Negocierile cu reprezentanții unornume mari ale industriei precum Channel, Dior, Gucci au rămas doardiscuții.

„Marile branduri de lux sunt încă reticente în a veni înRomânia. Nu avem încă o piață a produselor de lux. Amatoriiautohtoni de astfel de produse le cumpără din afară. De ce nu auales Cocorul? Tradițional, în capitalele precum Praga sau Varșovia,primul magazin nu este deschis într-un centru comercial, ciînchiriază un spațiu situat pe o arteră centrală”, au comentatpentru gândul surse din piață.

Un centru al modei autohtone

Proiectul Cocor Luxury Store s-a transformat, pe măsură ce aînaintat renovarea, în centrul comercial Cocor, un loc unde suntașteptați și clienți din clasa de mijloc. Un lifting totuși reușital magazinului prăfuit de altădată. Scări rulante, 250 de noilocuri de parcare și decorațiuni în care predomină jocul dintre albși negru, dozat diferit pentru fiecare dintre cele patru etaje.Peste tot vezi plasme și diferite gadgeturi. Unul dintre acesteaîți permite să probezi, virtual, vestimentația dorită, fără a finevoit să te mai dezbraci în cabina de probă.

De altfel, consumatorii de reclamă online, s-au familiarizatdeja cu conceptul urmărind clipurile în care au jucat rolul unuicuplu Florin Piersic Jr și Maria Dinulescu. Sunt și spațiineînchiriate și câteva pancarte cu „opening soon”, dar oficialiicompaniei spun că 85% din suprafață este deja închiriată. Hainelesunt omniprezente, iar magazinele de profil domină peisajul. „80%din companiile din magazin sunt firme care produc în România. Înprezent, negociem cu toți designerii români, pe care vrem să îiaducem în acest spațiu”, a declarat Dan Bărbulescu, președinteleConsiliului de Administrație al companiei Cocor București, pentruMediafax.

10.000 de mp de noi magazine

Proprietarii Cocor mai pot bifa o reușită. Au mărit suprafațaînchiriabilă a centrului comercial cu peste 50%, de la cei 6.000 demetri pătrați cât avea înainte de 1989, până la nivelul actual de10.000 de metri pătrați. În plus, magazinul a fost consolidatseismic. Lucrările de modernizare au presupus o investiție totalăde circa 24,5 milioane de euro. Reprezentanții centrului comercialestimeată că, în numai un an de la deschidere, noul Cocor va generavânzări de aproximativ 50 de milioane de euro.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cleopatra Stratan, aproape măritată. De ce nu vrea să plece de lângă Pavel Stratan, tatăl...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide