CUM AU PIERDUT PEDELIȘTII UN BENTLEY ALB, în ziua Convenției. Pe urmele misteriosului domn Beny. EXCLUSIV

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 07/10/2012, 19:08

Un Bentley este mașina care, fără îndoială, te scoate dinmulțime și te bagă în istorie. De la James Bond, la MoniColumbeanu, o galerie importantă de personaje renumite și-aupotrivit coafura din fuga sutelor de cai putere ai limuzinei.Pasionații ar da mult să-i poată mângâia crupa metalizată, să-isimtă motorul cum toarce sub capotă, ca o leoaică încinsă la soare,să-și odihnească, leneș, un cot pe spătarul canapelelor de pieleparfumată. Cei cu dare de mână ar da mult, pur și simplu, doar casă-l aibă.

Același Bentley te poate băga, însă, în gura cui nute-aștepți.

De exemplu, sâmbătă, pe fondul luptelor pentru șefia PDL, careau adus la București peste o mie de aleși locali din toată țara,spre a-și susține favoriții, o astfel de bijuterie albă cu număr deSatu Mare stătea retrasă și oarecum stingheră între un Loganșifonat și un BMW, în fața scărilor Senatului.

Curioși să aflăm impresii chiar de la proprietar, despreperformanțele bolidului – după ce ne-am holbat minute în șir,precum copiii, prin parbrize, la finețurile habitaclului -, ne-ampropus să-l căutăm pe om printre participanții la Convenție.Reacțiile colegilor săi au fost, însă, dintre cele maineașteptate.

„Bentley? Ce Bentley?Sunați la Satu Mare”

„Știți, cumva, al cui e Bentley-ul alb din fața Senatului?”, îiîntrebăm la întâmplare pe primii pedeliști întâlniți în holulParlamentului. „Poftim?!” răspunde nedumerit un ales tânăr cuecuson de „participant” în piept. „Bentley-ul”, zic, „al cuieste?”. „Hai, lăsați, că n-am chef”, răspunde omul ușor iritat. Pescări, un alt participant, mușcă cu poftă dintr-un dulce exfoliatde poleială. „Scuzați-mă. În fața Senatului este parcat un Bentleyde Satu Mare. Știți al cui e?”, „Al unuia cu bani, asta e sigur”,îmi zâmbește pofticiosul, și-mi zâmbește complice.

La intrarea în sala „confruntării”, îl abordăm pe fostulministru al Apărării, Mihai Stănișoară. „Dumneavoastră trebuie săștiți. Al cui poate fi un Bentley alb, venit de la Satu Mare?”, „Almeu nu e. Iar al cui e, nu știu…”. „Dar v-ar plăcea să fie?Dumneavoastră ce mașină conduceți?”. „N-am mașină.”. „Ei aș…”,zic nedumerit. „Nu glumesc” spune Stănișoară. „Dacă vreți să văconvingeți, verificați în declarația de avere”, mai spune el.Perplex, încerc să-l lămuresc. „Bine, dar noi nu facem nicioanchetă. Doar că ne place mașina”.

Revenim la munca de jos. Întrebăm în stânga – „Habar n-am”, „Deunde să știu eu?”, „Ce-i ăla? Bentley? Ce Bentley?” -, nimic.Întrebăm în dreapta – „Eu zic să sunați la Satu Mare”, „Păi nui-ați întrebat p-ăia de la pază?” -, iar nimic. Îl întrebăm peGhiță Falcă, elegant, la costum, jovial. „Habar n-am, pe cuvânt.Da’ nici nu mă interesează. Altfel, e o mașină”, apreciază Falcă șise așează gospodărește pe treptele de marmură să-și tragăsufletul.

„E unul cam dus, dacă avenit el cu Bentley-ul la Convenție”

De la un timp ne-am luat seama. Schimbăm abordarea. Luăm salarând cu rând, și pe democrați pe rând. „Nu cumva știți unde eorganizația de Satu Mare?” întrebăm. „Era p-aici”, răspunde cinevauitându-se pe jos, după indicatoarele răvășite. „Satu Mare?”, „Aicie Cluj. Vezi mai în față”. „Satu Mare?!!” insisităm. „Aici e Olt.Mai în spate”. „I-ați văzut pe cei de la Satu Mare?”. „Noi suntemde la Vâlcea…”.
Funeriu și Bodu, într-un grup de prieteni, dicută aprins pe ultimulrând de scaune „Nu vă supărați că vă întrerupem”. „Întrerupeți”,spune Daniel Funeriu zâmbind. „În fața Senatului este parcat unBentley cu număr de Satu Mare. Nu cumva știți al cui e? Am întrebatzeci de oameni”.

Ministrului i se prelinge zâmbetul spre bărbie, face un pasînainte, apoi, ușor nedumerit, unul lateral, apoi încă unul. „Pemine nu mă interesează”, spune și dă să plece. „Da’ de cene-ntrebați pe noi? Ne-ați văzut mai bine îmbrăcați?” seinteresează, subțire, Sebastian Bodu, acum, într-adevăr, maiîmbrăcat, după ce doar cu două-trei ore înainte umbla, pe hol,incognito, într-o cămașă cambrată și înflorată și o șapcăadumbritoare, albă și cu cozoroc. „Oricum, e a unuia cam dus, dacăa venit el, la Convenție, cu un Bentley”, remarcă cineva din grupulprietenilor celor doi. „Dar eu cred că nu-i de la noi”, mai spunealtul. „E sigur de la Senat”, încearcă să ne convingă. „Sigur,sigur, dar numai că azi e sâmbătă și Senatul nu lucrează”, spuneu.

Dumitru Dincă: „Al cui ofi?”

Mă întorc, iau o stică de apă plată, beau însetat cam jumătateși revin. Încerc să aflu ceva de la Monica Macovei, dar nu mă aude.Vorbește cu cineva. Două rânduri mai în față, revoluționarulDumitru Dincă mănâncă sticsuri, câte două, ca să se întremeze dupăintervenția incendiară din prima parte a Convenției. „Un Bentley,zici?” spune circumspect, și mai dă gata trei bețișoare. „UnBentley?!”, întreabă din nou, egal, măsurându-mă atent, cu ungeambaș de Bentley-uri, gata să-mi facă un preț bun… „Da, unBentley”, spun oarecum încordat de așteptare și îl privesc directîn pungă. Trei bucăți se ridică neverosimil și iau drumul gurii luiDincă, aproape deschisă, aproape nedumerită. La vama buzelor seopresc brusc, iar ochii mei se ridică spre ochii lui. „…Al cui ofi?!” respiră el misterios, iar sticsurile pornesc mai departecătre cerul gurii, oprindu-se la intrare, ca niște creioanechinezești cu gumă parfumată pe care o ronțăi căutând rezolvarea,niciodată mulțumitoare.

Proprietarul, aceastăfata morgana

Într-un fund de sală, întreb o figură cunoscută și nu prea.”Știți cumva unde sunt cei de la Satu Mare?”. Omul mă priveștemotivat și spune simplu. „Tocmai aici. Pe cine căutați?”. „Îl cautpe proprietarul unui Bentley alb, parcat în fața Senatului”.”Tocmai a ieșit”, mai spune interlocutorul meu și, serviabil, punemâna pe telefon, tastează un număr și-i spune celuilalt că-l cauteu și că mi-a blocat mașina. „Nu. Nu mi-a blocat-o. Curiozitateam-a-mpins să-l caut. Să-mi spună câte ceva despre mașină”. Faceochii mari: „Zice că să-i spui de mașină”. Pauză. „Bine, da.”închide și pleacă. „Vine. E un bărbat înalt, tuns”, spune pesteumăr. Cel puțin 40 la sută dintre cei prezenți sunt înalți, lacostum, tunși și relativ tineri. Caută acul în carul cu fân. Măașez la marginea rândului și stau, stau. Nerăbdător îl întreb peunul dintre noii veniți cu parametri aproximativi. „Dumneavoastrăaveți un…”. „Nu, nu. N-am!” spune omul dintr-o răsuflare, părândcă e la curent cu subiectul. „Stați liniștit. Când vine vă facsemn”. Și stau din nou.

În jur, tot mai multă agitație. Tot mai multe telefoane – șiomul meu, nimic. Tot mai multe perechi de ochi mă privescîntrebător. Satu Mare e cu ochii pe mine. În dreapta, grupul luiBodu mă privește prin învăluire. Apoi Covasna, Olt, Vâlcea, BaiaMare…

Intră Boc și, izbăvitor, zeci de perechi de ochi se întorc de lamine, căutându-l pe președinte. Mă retrag în șoaptă, înțelegând căn-am eu față de coversat cu un proprietar de Bentley.

Poate la Convenția viitoare…

INFOPLUS

BENY ȚÂNȚAȘ, aliasSM-77-BNY

Cine este Beny, Beny Țânțaș? În primul rând, este fiul lui tata,adică Vasile Țânțaș, om de afaceri cu o avere estimată la 9milioane de euro, ceea ce i-a atras și introducerea în diversetopuri ale miliardarilor români. Presa locală și centrală a scrismult despre afacerile lui Vasile Țânțaș, inclus în grupul”băieților deștepți din energie” și despre care se spune că ar fiun apropiat al deputatului PDL Ioan Oltean. Firmele lui Țânțaș auexecutat foarte multe lucrări în baza unor contracte încheiate custatul.

Uneia dintre firmele sale, omul de afaceri i-a dat chiar numelefiului său, „Beny Alex”.

Firmele lui Vasile Țânțaș au înregistrat cifre de afacerispectaculoase. Din 2005, una din societățile sale a obținut licențăde furnizare a energiei, obiectul principal de activitate fiindîntreținerea liniilor electrice aeriene. Țânțaș mai deține -potrivit informațiilor apărute în presă – și o stație decomercializare a carburanților, un fast-food, un hotel, un ștrandetc. Companiile sale sunt centrate și pe investiții și lucrări îndomeniul hidrotehnic, energetic și al construcțiilor civile.

Revenind la Beny Țânțaș, tânărul este cunoscut în special pentrupasiunea sa pentru frumos.

SURSĂ FOTO: Cancan

Presa tabloidă a relatat, în 2010, despre relația sa cufotomodelul Andreea Tivadar, care a ținut ascunsă multă vremeidentitatea iubitului său. În cele din urmă s-au afișat împreună,prima dată, la deschiderea unui club. Beny nu mai este iubitulAndreei Tivadar, manechinul schimbând, între timp, mai mulțiparteneri.

Beny are și un frate, Darius, care a fost condamnat la trei anide închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. În decembrie2008, el a condus beat, cu 200 km/h, și a lovit o altă mașină, alcărei șofer a decedat. Imediat după accident, fratele lui Beny apărăsit țara pentru a-și trata în Germania rănile suferite înaccident. El a mai fost implicat și în alte incidente rutiere. Înseptembrie 2006, a comis un alt accident, în care a fost rănită opersoană, fugind de la locul accidentului. Un alt fiu al lui VasileȚântaș, Samuel Țîntaș, este unul dintre liderii locali ai PDL șifost subprefect de Satu Mare. În prezent, potrivit paginii de web aPDL Satu Mare, Samuel Țântaș deține funcția de primvicepreședinteal Organizației Județene a PDL. (GabrielaȘtefan)

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
DOLIU NAȚIONAL în România! A murit marea doamnă a muzicii lăutărești
Vestea tragică a dimineții. Lumea modei, devastată de durere. A murit fulgerător
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...