Cum să te lași de fumat cu ajutorul internetului. Colecție de metode stranii, care pot dăuna grav sănătății

Cum să te lași de fumat cu ajutorul internetului. Colecție de metode stranii, care pot dăuna grav sănătății
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 06/10/2012, 07:37

Simți nevoia să fumezi, dar în același timp vrei să te lași?Linge niște sare! Dacă ți se face gura pungă, nu-i nimic. Merge săronțăi și niște pătrunjel, în loc să-ți aprinzi una mică. Dacă nicicu pătrunjelul nu ți-a ieșit, e timpul unei băi fierbinți până lalimita leșinului. Nici așa nu merge? Încearcă hipnoza care te scapăde viciu în 38 de minute și 13 secunde, garantat 99%! Și ține mintevorba ioghinului – mai bine bei urină decât să pui în gură”bețigașul demonic și cancerigen” care este țigara.
Toate aceste remedii sunt explicate mai pe scurt sau mai pe larg peinternet, prima sursă de informare în momentul în care vrei să ieio decizie.
Ignorând, cum fac atâția alții, să cerem sfatul doctorului, amcăutat să aflăm cum poate un fumător să se lase urmând sfaturileunor bloguri sau forumuri bine intenționate. În afară de sfatulgreu de urmat „să ai voință”, am descoperit că a încerca să te lașiurmând căi naturiste sau uneori paranormale poate fi mai periculoschiar decât fumatul în sine.

Sarea nu creează dependență. A paște pătrunjel și arumega ovăz ajută

De pe un blog supranumit „feminin” aflăm că în plante și fructepoți găsi oricând sprijinul pe care îl cauți. Totuși, în topulremediilor pentru dependența de țigări este sarea. Așadar, simținevoia să fumezi? Mănânci mai întâi niște sare! Dacă nu poți săingerezi sare brută, ajută și mâncărurile excesiv de sărate.Beneficiul este că, pe lângă faptul că ți se taie pofta de țigarăși de viață, sarea nu creează dependență.
Alte metode mai umane constau în înlocuirea țigării cu câte olinguriță de miere amestecată cu ridichie rasă – remediufuncțional, dar oarecum grețos, ținutul în gură al unui bețigaș delemn dulce ca surogat al țigaretei sau consumarea de ciocolatăneagră în momentul în care simți nevoia să fumezi. Dacă nu răspunzila tratament, ai întotdeauna opțiunea de a bea un pahar de apă cucâteva picături de extract de lobelia (plantă supranumită și tutunindian). Numărul de picături este vital, însă, deoarece planta estetoxică, iar abuzul poate dăuna grav sau definitiv sănătății. Cinenu e adeptul plantelor exotice poate rumega oricând niște ovăz,preferabil lăsat să se mai umezească în puțin lapte. Altfel,potrivit blogului pentru femei și sportul ajută, dar nicisunătoarea nu trebuie ignorată.
De asemenea, util este să ai o legătură de pătrunjel la tine,pentru că mestecarea acestor frunze face minuni în a-ți tăia poftade țigară.

Metode dure cu dependența și cu organismul

Alte metode au „transpirat” din cărți de profil pe internet șisunt redate întru beneficiul amărâtului care vrea să se lase defumat. O astfel de metodă presupune în primul rând luarea unuiconcediu, care în ultimă instanță poate fi și medical. Apoipersoana care nu se mai împacă cu țigările se supune la frig. Dacăai ghinion și vrei să te lași de fumat vara, merge să-ți ții șipicioarele în apă rece, eventual cu gheață. Ideea este să-țiprovoci o răceală puternică, care să se soldeze și cu guturai.Urmează o cură de mâncăruri și ceaiuri care să-ți deranjezestomacul. Apoi ți se recomandă să-ți aprinzi țigara. Fumatul ți seva părea atât de grețos în atare condiții, încât, timp de câtevazile, cât încă ești la pat, nici că vei mai dori să ți-o aprinzi pea doua. După ce te însănătoșești, depinde de tine să te ții departede tutun.
Evident că metoda supunerii la frig are și metoda opusă -opărirea!
Timp de două săptămâni, cel ce vrea să se lase de fumat va mâncanumai supe și fructe, însă tratamentul de bază constă în băi foartefierbinți, zi de zi. O astfel de baie trebuie să dureze în jur de ooră, timp în care trebuie să torni constant apă fierbinte în cadă.În caz de leșin, nu te dai bătut! Înfășori doar un prosop udat înapă rece peste cap și continui. Metoda nu spune exact de ce dăroade, dar îți garantează faptul că, dacă scapi cu viață, veiîncheia conturile cu fumatul.

Picături și remedii mai mult sau mai puținnaturiste

În altă parte ni se indică alte substanțe care, odată ingerate,te vindecă de pofta de a fuma. Ceaiul de pedicuță (brăduleț) estenumai bun pentru a-ți tăia pofta de țigară, poate și datorităfaptului că conține radiu! O altă substanță benefică ar fi oțetulde mere. Vestea bună, în acest caz, este că sunt suficiente douălinguri la 100 de grame de apă. Vestea rea e că, dacă speri să șiaibă efect, trebuie să îți înăcrești viața timp de două luni…Cine nu e prieten cu extractele amărui, poate oricând să optezepentru presopunctură și acupunctură, specifică sursa, adăugând cănici metoda de a te ciupi de ureche pentru a-ți tăia pofta dețigară nu-i de ignorat. Pe un forum găsim și o coctură-minune carepare să reunească toate aceste plante, plus altele și denumităsugestiv: TabacStop. Pe lângă pedicuță, licoarea mai conținesalvie, mentă, apă distilată, cât mai ales alcool etilic. Forumulte trimite către armonianaturii.ro, unde urma cocturii se pierdeprintre sfaturi despre numerologie, sacroterapie și despre eros șiamor.

Bețigașele demonice și cancerigene

Pe scapadefumat.info găsim, în sfârșit, certitudini! „Acum poțirenunța la acest obicei pentru totdeauna, în doar 38 minute și 13secunde… Garantat”, ni se explică în prima și unica pagină asite-ului care, în principiu, promovează o carte despre cum să telași de fumat.
Ceva mai jos afli că nu durează tocmai 38 de minute și 13 secunde,ci șapte zile, dar oricum, rezultatele sunt de netăgăduit datorităpregătirii pe care autorul cărții o are. „Sunt expert în NLP(programare neuro lingvistică), ni se destăinuie scriitorul”. Cualte cuvinte, creierul fumătorului care îi va citi cartea va fiprogramat să nu-i mai placă țigările odată ce lectura se va fiterminat. Lucru care nu e de glumă, având în vedere că autorulafirmă că, din cei 5.000 de oameni care au testat metoda, 99,7% auavut succes! „Nu vei mai tânji după acele bețișoare cancerigenedemonice”, ne mai asigură autorul.
Cine preferă țigara lecturii, dar se teme că indolența lui vaatrage mânia divină, nu are decât să încerce terapia cu tămâie.Metoda este prezentată, evident, sub forma a 10 porunci carepresupun, însă, în mare cam același lucru: să inhalezi tămâie înloc să fumezi. Fumul de tămâie poate fi tras pe nas, tămâia poatefi amestecată cu tutunul creându-se un „spliff” cu arome monahale,ori tămâia poate fi pusă la ars într-un recipient și ținută lângăpersoana care vrea să se lase de fumat în timp ce acestamănâncă.

Învățături MISA despre urină contra tutun

În căutarea metodei de a te lăsa de fumat, ajungem inevitabil șipe unul dintre site-urile MISA. Aici nu sunt prezentate metode de ate lăsa de fumat, fumătorii fiind catalogați din start niște proșticare nici nu știu ce pierd. Și ceea ce nu știu că pierd suntefectele pozitive ale urinoterapiei. Materialul constă, de fapt,într-un tabel în care efectele nocive ale fumatului sunt puse înparalel cu cele benefice ale consumului de urină. A consuma urină,potrivit tabelului, este un lucru cât se poate de normal, opractică verificată de-a lungul mileniilor de oameni înțelepți șitrecută într-un con de umbră din cauza companiilor farmaceuticecare nu vor ca un produs atât de ieftin să fie folosit drepttratament pentru diferite afecțiuni. Fumatul, în schimb, este unobicei nociv care a generat numai belele de-a lungul secolelor.

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Lidl se transformă! Ce începe să vândă, primele produse ajung în magazinele din România
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Care este cea mai mare problemă pentru deținătorul unei mașini Tesla
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Virusul care ar putea provoca o nouă pandemie. 40% dintre oamenii infectați au murit
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Tehnici de citire a chipului. Cum îți dai seama dacă o persoană îți ascunde ceva
Amanta lui Reghe, scandal uriaş cu un reporter. Detalii bombă despre trecutul Corinei
547 de NOI CAZURI de INFECTARE, INCIDENȚA pe JUDEȚ este 7,91
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Doliu în muzica populară! O celebră artistă s-a stins din viață. Tragedie în România
Dumnezeule, nu! Virus apocaliptic la orizont! Covid-19 e ultima grijă. Vine Nipah
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021