FABRICA DE IDEI GÂNDUL – Cum să faci sute de mii de euro plecând de la un fax și 10.000 de euro

FABRICA DE IDEI GÂNDUL - Cum să faci sute de mii de euro plecând de la un fax și 10.000 de euro
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 26/04/2012, 01:39

De la un fax, un calculator și 10.000 euro, a ajuns în cinci anila o investiție de 300.000 euro, fără să ia „niciun euro” credit dela bănci. Cristi Gireadă s-a născut la Deva, iar primul evenimentîn organizarea căruia s-a implicat a fost Balul Bobocilor dinlocalitate. Au urmat alte evenimente de același gen. După ce s-aangajat la un radio și a cunoscut mulți dintre artiști, s-a gânditcă își poate deschide o afacere proprie. „Am pornit de la un fax,un calculator și o investiție inițială de 10.000 euro.

Acum, după cinci ani, aceasta a ajuns la o investiție totală de300.000 euro. „Nu am făcut credite la bănci pentru afacerea mea. Oparte din banii investiți provin din resurse ale familiei mele”, nepovestește Cristi Gireadă, directorul general al Bestevent.Compania oferă servicii de sonorizare, momente artistice, filmări,fotografii, catering, hostess, închirieri de mașini de epocă,decorațiuni, videoproiecție, plasme. Doar o parte dintre acesteservicii sunt subînchiriate. Se mândrește cu organizarea a mii deevenimente indoor, precum petreceri pentru companii și persoanefizice. La drum a pornit în 2005 cu doi angajați, acum are opt șicirca 30 de colaboratori.

„Criza? Care criză?”

„Care criză?”, râde Gireadă. Spune că nu simte criza, pentru căafacerea sa a mers din ce în ce mai bine, înregistrând profituri încreștere cu 10-15% de la an la an. Cu toate acestea, în 2010 multedintre companiile cărora firma sa le organiza evenimente în fiecarean și-au diminuat simțitor bugetele pentru petreceri, cu circa30-50%, iar unele au renunțat la asemenea manifestări. „Suntemprieteni (cu șefi ai marilor companii – n.red.), dar cu un buget de5.000 de euro nu se poate organiza un eveniment. Firme mari, precumcele din rafinare petrol sau mari distribuitori ai mașinilor de luxau renunțat să mai facă petrecerile pe care le făceau în fiecarean, preferând ca în schimb să dea angajaților o pungă cu cadouri de50 de euro”, zâmbește Gireadă.

5.000 euro pentru o melodie

În general, evenimentele sunt organizate la sfârșit desăptămână. După ce primește comanda, echipa Bestevent începe săpună la punct organizarea acțiunii.

Multe dintre comenzi vizează bookingul de artiști. Tarifele secalculează în funcție de durata evenimentului și logisticanecesară. „Unii sunt dispuși să plătească 5.000 de euro pentru cala ei la petrecere să vină un anumit artist care să cânte o singurăpiesă”, menționează interlocutorul nostru. Astfel că, pe segmentulpetrecerilor pentru persoane fizice, Gireadă susține că sumelecheltuite de români în acest an au fost mai mari față de cele dinprima parte a anului trecut și mai mari și decât bugetele alocateîn 2010 de către firme pentru evenimente.

100.000 euro, nunta „unui tip care nu se ocupă cunimic”

Cea mai scumpă nuntă pentru organizarea căreia Bestevent și-aoferit serviciile a fost a unor tineri din Timișoara, în acest an,pentru care compania lui Cristi Gireadă a primit 100.000euro.
„Organizarea întregii nunți a costat 300.000 euro, noi le-am oferitservicii de 100.000 euro. Este vorba de un tip din Timișoara, carenu se ocupă cu nimic”, ne spune Gireadă. De ce a costat atât demult? La petrecere au fost invitați, printre alții, Loredana,Adrian Copilul Minune, Pepe. Meniul, de la costul standard de 60 deeuro, a ajuns la 300 de euro. Au luat tot ce se poate lua pentru onuntă. Au avut cele mai scumpe aranjamente florale la mese, de 500de euro fiecare, își aduce aminte directorul Bestevent.

Preferă clienții excentrici

Mărturisește că îi plac clienții excentrici, pe care îiconsideră o provocare.

A fost solicitat să organizeze petrecerea de botez de către opersoană care, în „excentricitatea” sa, are opt copii. Clientul adorit ca la petrecere să cânte 20 de formații. A fost foarte greuca fiecare formație să intre pe scenă una după alta, mai ales dincauza aranjamentelor orchestrale care trebuiau schimbate rapid,după fiecare trupă. „La un moment dat, cel care plătise începuse să> trupele. >, spunea el. Până la urmă, l-am lămurit să ne lasepe noi să coordonăm succesiunea pe scenă a trupelor”, maipovestește Cristi Gireadă. El ne-a spus că fiecare dintre cei careîși permit să dea, în medie, 15.000 euro pentru o nuntă arepreferințele sale. „Una dintre clientele noastre părea obsedată deroz, a dorit ca toate aranjamentele să fie de această culoare. Înplus, a dorit ca ea să vină la nuntă cu o mașină Smart albă, iarmirele, cu un Smart negru”, conchide directorul general alBestevent. (Loredana Voiculescu)

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SPITALUL din CÂMPULUNG Muscel CUMPĂRĂ alimente din CONSTANȚA
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
OMS a făcut cel mai crunt anunț al momentului. Nimeni nu ar fi crezut că...
Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...