GÂNDUL TV. Elena Udrea povestește cum se vede viața de la patru metri înălțime. Reportaj multimedia din autobuzul supraetajat care va plimba turiștii prin Capitală

Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 23/04/2012, 20:39

Elena Udrea se declară fascinată de modul în care se vedeBucureștiul din autobuzul supraetajat cu care s-a plimbat astăzi,când a inaugurat o nouă linie de transport destinată vizităriiobiectivelor turistice din Capitală.

„Mă așteptam să fie de impact, dar cred că este mai mult decâtm-am așteptat, văd reacția oamenilor, șoferilor care se întâlnesccu aceste autobuze”, spune Elena Udrea de la patru metri, în timpce câțiva turiști străini au ocazia să meargă cu primul autobuzsupraetajat din București. Vehiculul special pleacă din fațaPalatului Parlamentului, plin ochi cu ziariștii invitați să meargăalături de ministrul Dezvoltării în prima cursă care are capăt delinie Piața Presei. „Excursie plăcută”, le urează Udrea invitațilorîn timp ce se ridică în picioare pentru a le face cu mâna șoferilordin trafic. Își dă seama că nu are voie să stea în picioare și îșiface autocritica.

„Sunt primul turist indisciplinat care stă în picioare, dar săștiți că pe aceste autobuze sunt cei mai buni șoferi ai RATB”, sescuză ministrul. Autobuzul supraetajat ajunge în fața magazinuluiUnirii. Doamna dă deja semne de nerăbdare. „Noi nimerim mereu pebanda care stă mereu la stop? Turiștii au ce vedea, nu se vorplictisi chiar dacă la anumite ore vor sta mai mult în trafic”, secompletează Elena Udrea, în timp ce continuă să tragă cu ochiul lacei de jos pentru a le urmări reacția. Ea susține că acest mijlocde transport era o necesitate pentru promovarea turistică aCapitalei. „Turiștii vor avea posibilitatea să afle informațiidespre traseu. La New York ghidul ne arăta o clădire și spunea”aceasta este una dintre cele mai vechi clădiri, are aproape o sutăde ani”. I-am spus bine ok, vă invit în București. Ușor, ușor intrăși Bucureștiul în rândul capitalelor care sunt destinațiituristice. De ani de zile așteptam și noi și turiștii să apară unastfel de autobuz, am fost întrebați de ce nu există în CapitalaRomâniei aceste autobuze pentru turiști”, își continuă ministrulpledoaria pentru utilitatea autobuzelor. Face cu mâna șoferilor,unul întreabă dacă este și Udrea acolo. „Oare știa că sunt aici saua fost o glumă?”, întreabă ministrul jurnaliștii strânși ciorchineîn jurul său.

Și Bucureștiul este parcă diferit. „Sunt impresionată de felulîn care se vede de la această înălțime, se vede altfel, mai frumos,senzația este diferită pentru că ești în aer liber. Oamenii de pestradă care se uită încântați, a fost o cursă foarte frumoasă și îiinvit pe toți cei care sunt în București să călătorească cu acestautobuz”, a conchis ministrul Udrea în timp ce se pregătește săcoboare din supraetajat în Piața Victoriei.

Cât te costă o plimbarecu autobuzul lui Udrea

Patru autobuze supraetajate din cadrul proiectului „BucharestCity Tour” vor fi la dispoziția bucureștenilor și a turiștilorstrăini. Traseul are o lungime de 15,4 km, între PalatulParlamentului și Piața Presei, iar durata unei călătorii va fi deaproximativ 50 de minute, existând 14 stații. Pentru o cursă,călătorii adulți vor plăti 25 de lei, în timp ce pentru copiibiletul costă 10 lei. Cardul este valabil 24 de ore, iarsupraetajatele vor circula la intervale de 15 minute.

Printre obiectivele pe care turiștii le pot vedea,oficialitățile au trecut: Casa Presei, Muzeul Satului, Arcul deTriumf, Ateneul Român, Palatul Parlamentului, Guvernul, PatriarhiaRomână, Teatrul Național, ASE, Curtea Veche.

Cineplătește

„Ministerul promovează partea turistică, este vorba de câtevasute de mii de euro pe care ministerul și le-a asumat, iar RATBsuportă costurile de închiriere și exploatare. Ministerulfinanțează promovarea. În bussines-plan avem o medie de 30 decălători pentru fiecare autobuz”, a declarat directorul general alRATB, Adrian Criț, care afirmă că au calculat costul per kilometru,iar acesta este de 10 lei. „În condițiile în care o să fie posibil,o să creăm în zona centrală o zonă pietonală, unde vor circula doarmijloacele de transport în comun și taxiurile. Aceasta este ochestie de perspectivă”, a precizat directorul RATB. Dupăinaugurarea autobuzului supraetajat, cei de la RATB spun că au învedere și o linie specială cu un tramvai de epocă.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...