Halcă de carne rezervată pe numele tău. Cât îi costă pe bogații României friptura de lux – GALERIE FOTO

Publicat: 23/04/2012, 19:23
Actualizat: 23/04/2012, 19:24

Ceea ce mănânci, aia devii. Dacă mănânci carne, rămâiprizonierul nevoilor primare. Adică mai mult sau mai puțin unanimal. Este filosofia misticului indian Osho, care a predicat,printre altele, și vegetarianismul. Filosofia Osho a fostîmbrățișată și de lumea bună a Bucureștiului, însă nu cea amisticului indian, ci a măcelăriei – restaurant cu același nume,unde carnea de vacă, în porții care ajung și la 600 de grame, esteconsumată de câteva luni numai cu rezervare înainte.

„Am păstrat tradiția restauranului Osho din Statele Unite,meniul nostru fiind în proporție de 90% bazat pe carnea de vacă.Mai avem carne de berbecuț sau de oaie, brânzeturi și vinul casei”,spune Roxana, una dintre anfitrioane. Filosofia Osho, când vinevorba de carne, este că aceasta nu trebuie „întinată” cu aditivi șinu trebuie ținută niciodată în frigider – ea nu poate ajunge decâtde pe bancul de lucru al măcelarului în tigaie și apoi înfarfurie.

Este ora prânzului, și măcelăria – restaurant s-a umplut deja delume. La o masă mai animată din centru se discută despre o glumăbună spusă cândva de președintele Camerei de Comerț. Lângăbucătăria deschisă unde hălcile de carne sfârâie pe un grătar, odomnișoară în haină de blană privește gânditor vitrina cu bucățilecrude și o arată apoi cu degetul pe care îi va deveni masă deprânz.

Carne cu rezervare

Roxana spune că în Osho nu prea poți intra fără rezervare.Rezervările, aici, însă, sunt de mai multe tipuri. Rezervi maiîntâi locul, apoi rezervi carnea. Cea care nu e gătită imediat estesupusă unui tratament de „ageing” sau cum s-ar zice mai peromânește de macerare. Aceasta este ținută în mijloculrestaurantului într-o vitrină cu bucățile selecționate în prealabilde clienții care își plănuiesc festinul cu câteva zile în avans.Fiecare halcă de carne are și eticheta cu numele clientului și poțiadmira aici viitoarea cină a unui „Nicu Gheară” sau „PeterImre”…

„Carnea vine de la vacile noastre, crescute la ferme speciale înCovasna. Au o dietă bazată numai pe hrană naturală și pe porumb,care oferă cărnii un gust special”, povestește Roxana. Vacile suntaduse din Covasna și tăiate în abatorul propriu de propriul măcelaral localului. Clienții vin din timp, evaluează hălcile, își alegbucățile preferate și le trimit ori la „ageing” ori direct întigaie, dacă nu mai au răbdare. Lângă galantarul cu hălci de carnede vacă stă cel cu brânzeturi. Într-un colț sunt puse borcanele cumurături, iar într-un castron de pe tejghea vezi și câteva legumecrude. Însă dieta constă, în principal în carne. Și carfofiprăjiți…

Când s-a deschis măcelăria – restaurant, acum două luni,povestește Roxana, proprietarii s-au gândit să respecte rețeta Oshotradițională și mai puțin la riscuri.

Riscurile erau să apară pe piața restaurantelor selecte cufripturi de 600 de grame în locul clasicei frunze de salată cu odâră de sos – meniu tradițional în localurile de lux. S-a dovedit,însă, că românii sunt iubitori de carne. „A fost plin de la începutși e plin și acum. Avem clienți care mănâncă zi de zi la prânzaici”, spune Roxana. Restaurantul îți oferă și resturile la pachet,în cazul în care cele 600 de grame de friptură s-au dovedit unobstacol culinar prea mare. Până acum, însă, nu prea a fostcazul.

MENIUPrețul fripturilor Osho

Carne macerată:
T-bone Steak 500 g 130 RON
Porterhouse 600 g 170 RON
New Jersey Steak 400 g 170 RON

Carne proaspătă:
T-bone 500g 75 RON
Porterhouse 600 g 69 RON
Jersey Steak 400 g 46 RON

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Dispar centralele termice de apartament! A apărut ceva nou. Cu ce vor fi înlocuite
Lovitură pentru cei cu două doze de Pfizer! Ce s-a descoperit în plasma recoltată
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...