Headhunting sentimental. Cum își găsește corporatistul sufletul pereche

Headhunting sentimental. Cum își găsește corporatistul sufletul pereche
Publicat: 23/04/2012, 19:22
Actualizat: 24/04/2012, 08:29

Între douăsprezece ore la muncă, alte câteva la sală și unteambuilding, corporatistului nu-i mai rămâne timp și de dragoste.Opțiunile i se limitează și mai mult când a depășit vârsta criticăde 30 de ani, iar rudele necorporatiste îi dau ghes să intre odatăîn rândul oamenilor.

În cluburi și baruri nu are loc de generația ceva mai tânără,care oricum este prea boemă pentru gusturile lui. Pe site-urile desocializare curtarea unui potențial partener durează o veșnicie,iar corporatistul învățat cu eficiența și termenele-limită bate înretragere.

La birou, o față nouă (și atractivă) se ivește rar, dar șiatunci, cel mai probabil, încercările de apropiere sunt interzisede regulamentul de ordine interioară.

Situația nu stă altfel nici în cercul de prieteni, care de la ovârstă încolo devine un cerc închis, iar dacă nu a găsit pe nimenipână acum, sunt slabe șanse că o să o facă de acum înainte.

În București, numărul persoanelor necăsătorite cu studiisuperioare și câștiguri peste medie este același cu numărullocuitorilor din Oradea. În România, celibatarii din aceeașicategorie adunați la un loc ar putea umple orașele Cluj și Iași(ceva mai mulți de 600.000).

Un potențial neexploatat de business, s-au gândit cei de laUmbrella for two, o agenție de matrimoniale orientată spresegmentul corporate.

Head and hearthunting

Oana Totora a lucrat mai întâi ca headhunter (vâna creiere pentrucorporații), dar acum s-a reprofilat în vânătoarea de parteneripentru corporatiștii care nu mai au nici timp, nici răbdare să ofacă pe cont propriu.

Venind din lumea lor, are și avantajul că le vorbește limba. „Cusiguranță vom vedea un trend crescător al persoanelor care suntdispuse să apeleze la un profesionist către care să externalizezecăutarea unui partener potrivit pentru o relație pe termen lung.Așa cum, atunci când ne dorim un job, ne îndreptăm spre agenții derecrutare”, spune Oana Totora.

Tocmai obiceiul de a externaliza serviciile le foloseșteclienților ei drept scut pentru a trece de jena de a merge laagenția matrimonială. Sau, mai bine zis, de matchmakeing. „Suntdeja obișnuiți cu sistemul acesta, mai ales dacă au văzut că aresucces și în alte domenii. Mulți au călătorit în străinătate, undedomeniul acesta este mult mai bine dezvoltat, și și-au dat seama cănu au motive să se ferească. În plus, fiind vorba de un contract peun an, știu că se pot baza pe serviciile noastre și că au mult maimulte șanse de a-și atinge scopul”.

Odată intrat pe piața de dating, matchmakeingul se face în etaperiguroase. Corporatistului decis să-și găsească sufletul pereche ise întocmește un test psihologic, după care este invitat să-șiexprime preferințele, gusturile și aspirațiile.

„Vorbim de oameni care știu foarte bine ceea ce vor și aupretenții foarte clar formulate”, povestește Oana Totora.

De cele mai multe ori, corporatistul sătul de experiențe eșuatenăzuiește la un suflet pereche cu un venit similar, educațiesimilară și pasiuni similare.

După întocmirea profilului clientului decis să intre în rândullumii, urmează proba video. Corporatistul discută în fațaaparatului de filmat, în mod informal, despre lucruri generale cuun reprezentant al agenției. „Discuția nu durează mai mult de zeceminute. Și cinci minute ar fi suficient, sunt cele cinci minute încare, în business, îți formezi o impresie despre partener”,specifică Oana Totora.

Baza de date a agenției nu este publică, iar clienții nu auacces la ea. În funcție de profilul și preferințele exprimate defiecare client, acestuia i se face un pitch, adică i se zice cucine s-ar potrivi. Din această paletă de opțiuni, clientul face oalegere în funcție de profilul potențialului partener, dar mai alesîn funcție de proba video. „Chimia rămâne o probă decisivă”, spuneOana Totora. („Chimia”, în limbajul corporatiștilor îndrăgostiți,se referă la acel proces chimic care te face să ți se aprindăcălcâiele când te uiți la cineva).

Odată luată o decizie, de ambele părți, urmează proba de foc -prima întâlnire. „Prima întâlnire este organizată de noi, înlocația care li se potrivește ambilor clienți și în intervalul detimp în care sunt amândoi liberi”, spune Oana Totora.

Evaluarea partenerului

Datele de contact dintre cei doi posibili îndrăgostiți nu seschimbă, însă, decât după evaluarea primei întâlniri de ambelepărți. În cazul în care întâlnirea nu a întrunit criteriilesolicitate de ambii parteneri, cei doi rămân niște străini care nuîși știu nici adresa și nici numărul de telefon. Căutareasufletului pereche continuă, însă, conform contractului.

„Dar am avut destule succese. Chiar acum m-au sunat doi cliențicare sunt împreună de două luni și le merge foarte bine”, spuneOana Totora. Chiar și odată ce relația s-a înfiripat întrepretențioșii corporatiști, agenția de matchmakeing continuă sălucreze cu clientul.

„Nu dăm niciodată sfaturi, pentru că nu este menirea noastră șieste și o manieră invazivă de a relaționa cu clientul. În schimb,încercăm să-i învățăm care sunt pașii unei relații, să le furnizămrăspunsuri dacă apar întrebări sau să-i ajutăm să se cunoască maibine și să stabilească clar ceea ce vor de la ei înșiși, dacă încănu și-au dat seama”.

Un contract de matchmakeing poate costa între 250 și 1.000 delei pe an.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Scandal imens la Survivor România: „Ce faci, mă, ți-a căzut ochiul?”
BOMBĂ! Roșii OTRĂVITE în România. Secretul divulgat de un producător local
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Veste ȘOC în România: Cunoscuta jurnalistă A MURIT după un accident vascular
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Situația este îngrijorătoare în România
Infern la Vamă. Români blocați pentru că le lipsește un document. Coadă de kilometri
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...