Idei de afaceri: matrimoniale pentru câini, restaurant unde îți gătești singur, firmă de stat la coadă în locul tău

Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 23/04/2012, 21:56

„Eu însămi am pățit-o o dată. Mi-am găsit portbagajulîntredeschis și înăuntru nu prea mai rămăsese nimic. Și de atuncimă scol de două, trei ori pe noapte ca să mă uit pe fereastră și săvăd ce mai face mașina”, povestește Carmen Dragnea din București,pe site-ul www.ideideafaceri.ro. Cine arecele mai bune idei de afaceri câștigă o colaborare plătită cusite-ul. Dar ce idee i-a venit lui Carmen? Dacă tot se sparg atâteamașini în Capitală, ar merge de minune să-ți deschizi o afacere cuagenție de închiriat paznici de parcări, în cartiere. Ceva în genul”închiriem Moș Crăciun”. Paznicii „nu trebuie să fie plini demușchi, dar nici piperniciți”, zice Carmen. Și ar putea fiînchiriați și de particulari cu mașini mai scumpe. „Paznicul arurma să se prezinte la post în fiecare seară, de la orele 11 pânăla 7 dimineața. Va ieși periodic din gheretă să se plimbe pe lângămașini, pentru a se face văzut de eventualii spărgători. Dacăobservă ceva suspect, el nu trebuie decât să strige la spărgătorisau să declanșeze o alarmă auto care să alerteze locatarii. Nutrebuie să se ia la bătaie cu hoții, ci doar să acționezepsihologic asupra lor, prin simpla lui prezență”. Paznicul ar puteasupraveghea foarte bine cam 40 de mașini, iar agenția ar câștigabani frumoși dacă fiecare proprietar ar plăti 15 lei pe lună.

Orice om foarte, foarte răbdător poate avea firmă destat la coadă

Mioara Manea din Craiova are o idee și mai năstrușnică: agențiematrimonială pentru câini de rasă. Poate suna ciudat, dar în ultimavreme tot mai mulți stăpâni de câini întreabă de servicii de genulacesta. Mioara a gândit afacerea așa: „O bază de date cu informațiidespre câinii de rasă pe care stăpânii îi cresc fie pentru companieși pază (câini din categoria a II-a), fie pentru concursuri defrumusețe sau aptitudini (categoria I). Baza de date ar fiîmpărțită pe aceste două categorii, iar în cadrul fiecăreiapatrupezii ar fi împărțiți pe rase, urmând să fie indicate numele,vârsta, adresa proprietarului, prețul montei (dacă se achită înbani sau în natură) și perioada în care câinele este disponibil. Lacâinii de categoria I se trec și arborele genealogic, țara deproveniență, concursurile unde au fost premiați, precum și canisa.Publicitatea agenției se poate face în revistele de specialitate.Tot de acolo se recrutează și clienții (stăpânii câinilor) care vorsă figureze în baza de date, contra sumei de 20-40 lei. Agențiapoate colabora cu cabinetele veterinare și cu magazinele de animalepentru a-și lărgi baza de date”.

Altă craioveancă visează să revoluționeze statul la coadă,inventând „firma de stat la coadă în locul tău”. Se adresează maidegrabă micilor patroni care nu mai au timp să-și dezvolte afacereafiindcă pierd ore pe la ghișee. Sau celor sătui de birocrație. „ÎnRomânia oamenii au cultul patronatului; românii adoră să fiesocotiți patroni. O parte dintre societățile înființate nu au avutactivitate niciodată.

Folosim capitalul timp (pentru statul la cozi în loculclientului) pentru consemnarea capitalului social, pentru platataxelor judiciare de timbru, a taxelor de înmatriculare, pentrucompletarea dosarului, pentru depunerea lui la Pompieri, Mediu,Sănătate Publică, pentru completarea formularelor de înmatriculareși înscriere mențiuni”, scrie Simona Măceșanu din Craiova. O astfelde firmă își poate deschide oricine, fără să aibă neapărat studiijuridice – o poate face „orice persoană cu timp și răbdare dinbelșug”.

Cum ruinezi firma cu hârtie igienică desenată: puicerneală care colorează

Restaurant unde îți gătești singur România încă n-are, dar sigurs-ar scoate bani frumoși din asta, cred autorii site-ului. Geneva(la Taverne du Vallè) are așa ceva din 1967. Două terase, locpentru gătit, sală de mese de o sută de oameni și asta-i tot.Restaurantul Carrouge, tot din Geneva, are 32 de separeuri cu 500de locuri, iar în weekend n-ai loc să mai arunci un ac. Cliențiivin fiindcă plătesc mai puțin, iar patronii sunt fericiți că aumereu vad. Ar putea arăta astfel: „În sală, pe lângă mese, se aflăo mare ladă frigorifică unde sunt expuse tipuri variate de carne șibrânzeturi. Lângă aceasta este o tejghea de unde pot fi servitebăuturile. Urmează un grătar imens, unde fiecare își poate frigesingur ceea ce dorește, precum și un bufet, de unde se pot servisalate asortate. În final, doi chelneri pot lua comenzile sau potservi desertul. Se plătește la casă, unde fiecare client duce unbon pe care persoana care i-a furnizat alimentele indică ce s-aconsumat. Acesta este un loc unde cunoști oameni și poți mâncaexact bucata de carne ce ți-a făcut cu ochiul, pregătită așa cumdorești și cheltuind mai puțin decât într-un restaurant obișnuit.Restaurantul poate produce o cifră de afaceri destul de mare, cucosturi mai mici decât în cazul unuia obișnuit. Timpii de prepararea porțiilor sunt reduși la minimum, personalul este puțin numeros,iar în bucătărie nu este necesară prezența bucătarului, adică aprofesionistului care într-un restaurant capătă retribuția cea maimare. Clientela este constituită mai ales din tineri de până în 30de ani și eventual familii cu copii”.

Ar mai merge și imprimările pe hârtie igienică, după modelulamericanilor. În 2001, o firmă din California a avut mare succes cusuluri tipărite cu chipuri de dictatori și de teroriști. Patrusuluri la 5 dolari. Peste un an, nemții au ieșit cu suluri tipăritecu texte din romane polițiste. Ce sfaturi oferă autorii site-ului:”Vă trebuie un computer pe care să prelucrați ceea ce-și dorescclienții să tipărească, să vă faceți stoc de hârtie, să preluațicomenzile, apoi să le dați în lucru la o tipografie. Pe hârtie potfi tipărite mesaje publicitare, imagini, caricaturi, literatură,mesaje haioase, benzi desenate, anecdote, orice. Este aceeașiimagine imprimată, care se repetă pe toată lungimea sulului dehârtie”. Un singur lucru poate strica afacerea asta: cernealaobișnuită. Trebuie folosită una specială, pe bază de apă, care nupătează, nu atacă pielea, nu e toxică, e organică șibiodegradabilă.

Balon aerian de văzut orașe și firmă de lopătat zăpadadin fața casei

Ce le-a mai trecut prin cap românilor: firme de întreținere casede vacanță sau agenții de majordomi, balon turistic cu care săvizitezi orașul din aer, e-bookuri sau căsuțe în copaci. Inspiratde iarna grea de anul ăsta, cineva a venit cu ideea unei firme delopătat zăpada acolo unde primăria nu ajunge niciodată. Dar oameniicu ideile astea rar de tot își și deschid vreo afacere. RăzvanTănase de la Rentrop&Straton și coordonator al site-ului ne-aexplicat: „Scopul nostru este să-i învățăm pe oameni să-și deschidăo afacere. Printre altele, oferim și CD-uri cu afaceri la cheie,precum și cărți. Din păcate, 99% dintre cei care cumpără CD-urilesunt visători, ei nu-și deschid niciodată o afacere. În acel 1%,oameni care au încercat ceva, intră circa 50-60.000 de persoane, înultimii trei ani. Visătorii sunt cei care s-au supărat iar cu șefulși, la supărare s-au gândit să-și deschidă o afacere. Seinformează, cumpără CD-ul, vine o perioadă de liniște cu șeful șiuită tot”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Rețete inedite de varză murată. Cum procedează alte țări din Europa: ar trebui să le...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
Șoc total pentru cei cu mașini DIESEL! Vestea venită acum este absolut incredibilă. E record...
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021