Lux pe apă: iaht decapotabil, la 452.000 lire sterline, de vânzare la București

Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 05/08/2013, 15:34

Le-a luat mințile bogaților, cum au intrat să-l vadă. IahtulPrincess 42 are living, terasă, două dormitoare, două băi,bucătărie, finisaje din lemn de cireș, frumos lăcuit. Poți să-ltransformi chiar într-o barcă decapotabilă dacă sus, la etaj, îiatașezi parasolarul albastru-marin. Pentru asta, fabricantul englezi-a construit special deasupra un suport metalic, asemănător celuide mașină. Imediat cum s-a deschis Salonul Nautic de la Romaero,pasionații au și început să-i dea târcoale iahtului. Suntafaceriști cu toții; vreo doi mai au un pic și bat palma să și iaiahtul.

Dar cine anume vrea să-l cumpere, mister: angajații companieizic că deocamdată nu e „oportun” să știe toată lumea. Fata de lavânzări ne șoptește că fix un iaht din ăsta și-a luat mai demultDan Diaconescu. Acum barca costă 452.000 lire plus TVA și se poatelua și în leasing.

Cum sari din pat, printr-o trapă, direct pe acoperiș, săfaci plajă

Iahtul e lung de vreo 14 metri, cu tot cu balconul prova, lat depatru, cu motor de 2 X 460 CP. Camerele sunt micuțe, dar au tot cetrebuie la casa unui om cu stare. N-ai voie să urci în iahtul expuspână nu încalți niște botoșei perfect curați, așezați anume pentruasta la intrare. O așa bijuterie nu trebuie să aibă nici o pată, nise explică.

Ai ajuns la bord, faci câțiva pași pe parchetul din lemn de tekși ajungi în dreptul unor uși glisante din inox triplu stratificat.Dincolo de ele este salonul. Are LCD, măsuțe din lemn lăcuit, douăcanapele micuțe din piele crem deschis, dulăpioare suspendate și unminibar. Lipită de o canapea se află puntea de comandă interioară,cu două scaune pufoase de unde nu-ți mai vine să te ridici, unvolan, multe butonașe, radar cu afișaj color, pilot automat, GPS șiun aparat pentru detectat bancurile de pești. Mai este și sus, laetaj, un punct de comandă, dar acolo e de preferat să stai numaicând e mult soare și ai chef să te bronzezi.

Din salon cobori câteva trepte și dai în bucătărie. „Esteutilată cu tot ce trebuie. Are cuptor cu microunde, combinat cugrill, plită electrică cu ochiuri ceramice, aparat pentru cuburi degheață, montat sub treptele de urcare, dulap pentru depozitatbăuturile și articolele din sticlărie”, ne spune asistenta devânzări. Mai cobori câteva trepte și ajungi în zona cu dormitoareși băi. Cel mai mare dormitor are un pat uriaș, de ocupă aproapetoată camera. Dar tot mai au loc șifonierul, noptiera șitelevizorul. În dreapta și în stânga patului sunt mici ferestre:dacă stai într-o rână în pat, vezi marea pe geam. În tavan, chiardeasupra patului, e o trapă rotundă.

O deschizi și ieși prin ea direct sus, la etaj, la bronzat.Acolo te așteaptă alt pat, cu saltele și perne din piele. Dar asteanu sunt totul. Iahtul mai are băi cu chiuvete și cabină de dușpuțin mai mici decât cele de acasă și toalete inteligente,acționate electric cu sistem de evacuare silențios. Plus „radio CDîn salon, conectat la boxele de pe puntea de comandă deschisă,sistem de spălare a punții cu apă dulce sub presiune”, ne mai spunreprezentanții companiei.

De la ea de acasă până în România, barca a făcut zile întregi.”Până în Grecia a venit pe apă, iar de acolo și până aici a sositpe trailer, cu escortă și circulând noaptea, să nu încurcetraficul. Dar nu e suficient numai să cumperi barca, trebuie să aiși unde să o acostezi pentru întreținere. Din păcate, noi nu avemîn România infrastructura necesară pentru asta. Majoritatea celorcare cumpără iahturi premium, ca acesta, le păstrează în marineledin Grecia sau Croația, căci acelea sunt foarte bine amenajate fațăde ceea ce avem noi”.

Sport Coupe-ul (350.000 euro) unde dormi în mătăsuri șiperne ornamentale

Foarte asemănătoare este barca Majesty 44, la 460.00 euro, plusTVA. Este cam la fel de mare ca cealaltă, are același număr decamere și aceleași utilități, cu mici diferențe, dar costă maipuțin fiindcă finisajele nu sunt atât de elegante. Și ea e făcutătot din fibră de sticlă, are tot parchet din lemn de tek și totașa, mobilier cu lemn de cireș lăcuit, dar niciuna din toate asteanu sunt lucrate cu aceeași finețe cum sunt cele ale lui Princess42, ne mai explică asistenta. Dar sunt bărci și mai ieftine. Unaasemănătoare, dar de 12 metri lungime și patru lățime și cuaproximativ aceleași utilități, costă 350.000 euro, fără TVA.

Este un 390 Sport Coupé în care poți să dormi liniștit fie pecanapeaua extensibilă din salon, fie pe patul dublu din dormitor,învelit în pilotă matlasată, pe perne ornamentale, de mătase. Șimai ieftine sunt bărcile americane la 65.000 de euro, plus TVA. Nupoți să dormi în ele, dar sunt rapide și puternice (450 CP), poțisă faci întreceri cu ele. Într-o asemenea barcă lungă de șaptemetri și lată de doi metri ar trebui să încapă chiar și 14persoane. O barcă asemănătoare, dar cu mai puține accesorii și cumotor mai slab, ajunge la 41.000 euro, iar un sky jet, de la 12.300euro până la 6.800 euro.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Noi restricții din 10 decembrie. E obligatoriu până pe 8 ianuarie. Decizie de ultimă oră
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...