Mii de români – „reparați” prin terapia Bowen. Ce este și cât costă

Redactor:
Alina Bădălan Turcitu
Mii de români – „reparați” prin terapia Bowen. Ce este și cât costă
Din ce în ce mai mulți români folosesc terapia Bowen ca să-și îndrepte coloana strâmbă, să devină fertili sau să-și rezolve alte probleme de sănătate pe care nici măcar nu știau că le au. Avem în jur de 150 de terapeuți cu diplomă emisă de Academia de Terapie Bowen din Australia. Pentru o ședință, bolnavul plătește 50 de lei

„Lucia, tu trebuie să fii ca o viespe, înțepi și fugi”, îispunea tot timpul profesorul Andrew Zoppos, cel care a adus și înRomânia terapia Bowen. Iar terapeutul Lucia Niță chiar așa și face.M-am speriat când am încercat Bowen întâia dată. Prima manevră – opresare fină pe niște mușchi ai spatelui, făcute din buriculdegetelor. Scurt de tot, câteva secunde, nici acupunctură, nicipresopunctură, nici masaj. Apoi „viespea” a plecat și am rămassingură. „Rămâi întinsă pe pat, așa e terapia, mă întorc în câtevaminute”, a spus. Pe urmă, ciudat, au început să-mi zvâcneascămușchii singuri, unul pe mână, altul pe picior. Când s-au maipotolit, terapeutul a venit din nou, în vârful picioarelor. „Îmipocnesc mușchii singuri”, zic. „Asta e bine, înseamnă că mesajul aajuns bine la creier, iar acum corpul lucrează”, îmi răspunde LuciaNiță. Practică asta de un an și jumătate și are o diplomă emisă deAcademia de Terapie Bowen din Australia. Mai are în spate vreo 15ani de masaj profesionist.

Altă presare, undeva în dreptul taliei, apoi iar singură încameră, cu mușchii zvâcnind aiurea. Din nou o presare, peste vreotrei minute, și pe urmă pur și simplu a început să mă înțepe undeget, fără să-l ating cu nimic. În ultimele zece minute de presăriBowen eram ca mahmură. Parcă m-aș fi afundat în saltea cu totcorpul, ceasul ticăia din ce în ce mai rar, tramvaiul de abia semai auzea din stradă. Mâinile, ca plumbul de grele, nu mă maiascultau. „Acum nu poți să te ridici, că amețești”, mi-a mai spusterapeutul. N-am ascultat-o. M-am ridicat în picioare; erau ca deplastilină. Însă asta e bine, erau toate semne că tocmai mărelaxasem pentru toată săptămâna. „Cât practici Bowen nu ai voie săfaci masaj sau alte feluri de terapii, nu sunt compatibile”, a fostsfatul final. Cică ședințele astea îți rezolvă și boli pe care leai fără să știi. Astăzi e a doua zi de la terapie și, interesant,încă îmi mai vibrează mușchii, așa, singuri.

Cum așezi la loc gâtul unui bolnav cupareză

Liceana Laura depinde de Bowen. Avea zece ani când a făcut oscolioză urâtă, iar acum are ditamai cocoașa. A încercat totul:spitale, bioenergoterapie și chiropractică. „E superdureros, tragide oase până urli. Eu nici nu am suportat să o văd la ședințe”, nespune mama Laurei. Dar mai nimic din toate astea n-a mers. În locsă i se mai așeze coloana la loc, cocoașa parcă s-a făcut și maimare. Atunci, un doctor a sfătuit-o să se opereze, uitând să-ispună că există riscul să rămână paralizată. Familia a aflat și aspus „nu”. Până acum, numai Bowen a dat rezultate. „Venim laterapie din februarie, o dată pe săptămână, și au început să-idispară niște proeminențe din partea cervicală. Pur și simplu is-au mai aliniat oasele. Și s-a mai întâmplat ceva bun: după câtevaședințe, a început să simtă și dureri în zonă, iar ea nu maisimțise nimic de ani întregi. Nici n-am știut dacă să ne bucurămsau nu, când ne-a spus. Însă mi s-a explicat că e foarte bine”,ne-a mai spus mama. Vorbește în șoaptă, căci Laura e dincolo, faceședințe în camera alăturată. Terapeuta Lucia sosește, zâmbind: „Iara adormit. I-am făcut manevre pe mușchii spatelui și nici măcar n-adeschis ochii”. Într-adevăr, de câte ori se întinde pe pat pentruterapie, Laura adoarme ca un bebeluș, de relaxată ce e.

Și copilul Vlad, de 11 ani, cu tetrapareză spastică, s-a reparatdestul de mult la cabinetul Luciei Niță. „Înainte, nu putea să steape vine, nu putea să urce scările. Avea mâinile și picioarele caînțepenite. Acum poate să stea pe vine, să urce scările și sămănânce singur. Vlad nu putea nici să miște limba înainte; darămitesă mai și vorbească. Acum, în sfârșit, poate și el să scuipe. Nuputea să sufle pe gură până acum. Pentru noi e mare lucru că acumpoate să sufle pe gură, ținându-se singur de nas. Vom continuaședințele, căci numai ele au dat roade până acum”, ne povesteștetatăl lui Vlad. Dar toate progresele astea, copilul le-a făcut dupăaproape un an de terapie. Părinții îl aduc la București de acasă,de la 60 de kilometri distanță…..(Citește mai departe în paginaurmătoare)

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, despre cine va câștiga Survivor România. Anunțul surpriză ai Faimosului
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×