Poiana Brașov s-a umplut de Revelion. Hotelierii vor turiștii înapoi și în ianuarie, oferind reduceri

Redactor:
Dan Radu
Mii de turiști au petrecut vacanța de Revelion pe pârtiile din Sinaia, Bușteni, Predeal și Poiana Brașov, dar și în zona Bran - Moieciu - Fundata, gradul de ocupare în hotelurile și pensiunile din aceste stațiuni fiind în jur de 90 la sută.

Mii de turiști au petrecut vacanța de Revelion pe pârtiile dinSinaia, Bușteni, Predeal și Poiana Brașov, dar și în zona Bran -Moieciu – Fundata, gradul de ocupare în hotelurile și pensiuniledin aceste stațiuni fiind în jur de 90 la sută. O parte dintre ei apreferat distracția pe pârtii, alții s-au încălzit cu vin fiert sauțuică fiartă și au asistat la spectacole de muzică și focuri deartificii pregătite pentru petrecerea de Anul Nou. Zăpada pe pârtiia fost destul de bună, însă s-a intervenit și cu tunurile de zăpadăpentru a face pârtiile bune de schiat sau săniuș.

De vineri până duminică, pârtiile din Predeal și Poiana Brașovau fost arhipline, însă nu toți turiștii au fost cazați în pensiunisau hoteluri, mulți dintre aceștia venind doar pentru schi, săniușsau pentru a lua aer de munte.

Cei care nu au ajuns pe pârtii și au rămas în Brașov au optatfie pentru un Revelion în Piața Sfatului sau la Patinoarul Olimpicdin cartierul Tractorul, care a fost deschis sâmbătă până la orele03.00. Totuși, nu foarte mulți brașoveni au optat pentru unRevelion pe patine, doar câteva sute de persoane sărbătorindtrecerea dintre ani la patinoar.

În Poiana Brașov există aproximativ 3.000 de locuri de cazare înhotelurile din stațiune, acestea fiind ocupate în proporție de90-95%. Unele hoteluri au avut chiar rezervări de 100% pentru searade Revelion. La o pensiune din Brașov sau Poiana Brașov prețulpentru camera dublă a fost de 1.000 de lei de persoană pentru treinopți și 1.500 de lei pentru camera triplă. Pe lângă oferteleindividuale, hotelierii au mai făcut și oferte de grup, fiindînchiriate vile în întregime. Astfel, pentru o vilă din Timișul deJos, care poate adăposti un grup de 10 – 12 persoane, turiștii auplătit până la 1.800 de euro pentru un sejur de șase nopți înperioada Revelionului.

La Predeal, și-au petrecut Revelionul aproximativ 10.000 deturiști, locurile din hoteluri și vile fiind ocupate întotalitate.

Potrivit primarului localității, Ionel Goidescu, cele 5.000 delocuri de cazare din hotelurile și vilele din stațiune au fostocupate în proporție de sută la sută.

Prețurile pentru o noapte de cazare au fost mai mici față decele practicate de hotelieri anul trecut, acestea variind între 100și 400 de lei pentru o cameră dublă pe noapte, de persoană.
Goidescu a apreciat însă că alți peste 5.000 de turiști au petrecutRevelionul la Predeal în casele de vacanță și apartamentele dinaceastă stațiune.

Sinaia a fost ocupată 100%

Și stațiunile prahovene Sinaia și Bușteni au fost pline în aceastăperioadă. La Bușteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare afost de 85 la sută, aproximativ 3.000 de turiști petrecândRevelionul în această stațiune. Prețurile pentru o noapte de cazareau variat în funcție de condiții, între 75 de lei și 200 de lei depersoană pe noapte.

Multe dintre hoteluri au oferit clienților, pe lângă masăfestivă, program artistic și focuri de artificii. Mii de turiști aumers la schi și săniuș pe pârtia Calinderu din Bușteni, undestratul de zăpada a atins 40 de centimetri după ce tunurile pentruzăpadă artificială au fost puse în funcțiune. La Sinaia, peste10.000 de turiști și-au petrecut Revelionul. Potrivit purtătoruluide cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roșu, locurile de cazaredin stațiune au fost ocupate în proporție de aproape sută la sută,cu greu găsindu-se un loc liber în marile hoteluri. Mădălina Roșu aprecizat că unitățile cu capacitate redusă de cazare, respectivvile, pensiuni și hoteluri mici, au fost complet ocupate, iarlocuri libere s-au mai găsit în câteva dintre hotelurile mari dinstațiune.

Unii dintre hotelieri au menținut prețurile de cazare la nivelulcelor de anul trecut, în timp ce alții au redus prețurile.

Pe lângă cei aproape 10.000 de turiști care au ocupat locurilede de cazare omologate din Sinaia, alte câteva mii au petrecutRevelionul în această stațiune în casele de vacanță șiapartamentele din oraș.

În Apuseni se preferă schiatul de o zi

Pârtiile s-au umplut și în Munții Apuseni, însă aici mulți dintreturiști au preferat să petreacă doar o zi la schi, fără să secazeze fie din lipsă de bani, fie în lipsa condițiilor. Potrivitadministratorilor pârtiilor din Arieșeni, duminică au mers la schiaproximativ 2.000 de persoane, însă, spre deosebire de ceilalțiani, mulți dintre aceștia sunt turiști care au venit doar pentru ozi și nu s-au cazat la pensiunile din zonă.

Și pe domeniul schiabil de la Șureanu, din Munții Sebeșului,s-au aflat, sâmbătă și duminică, sute de turiști, un număr mai micdecât la Arieșeni din cauza drumului greu accesibil, dar și afaptului că nu există locuri de cazare în zonă. Dificilă a fost șideplasarea în acest loc, având în vedere că o porțiune de drum nueste asfaltată.

Ieftinirile de ianuarie

Dacă prețurile în timpul afluxului de turiști au fost pe măsuracererii, începând cu luna ianuarie costurile unei vacanțe încep săscadă, chiar și până la jumătate. În Complexul Traveland din PoianaBrașov, de exemplu, dacă în perioada sărbătorilor pentru un sejurde cinci nopți tariful la cazare era de 160 de lei pe noapte, după3 ianuarie acesta scade la 96 de lei pe noapte. Cine alege CentrulOlimpic din Poiana Brașov pentru schi, în luna aceasta se poatecaza cu 29 de euro pe noapte, urmând ca prețul să scadă spresfârșitul lunii februarie la 23 de euro pe noapte.

Prețurile scad și la hotelurile Sport, Bradul și Poiana dinPoiana Brașov. Astfel, dacă de sărbători o noapte de cazare aicicosta 98 de euro, din această lună prețul scade la 61 de euro. Lunaianuarie vine cu reduceri de prețuri și la pensiunea CetateaCarului, de lângă Fundata. Pentru un sejur de minim două zilecazarea costă 97 de lei pe noapte, fiind incluse micul dejun șicina. Copiii sub șase ani beneficiază de gratuitate, cei între 6 și16 ani plătind doar 47 de lei. Oferta de ianuarie este însă multmai bogată în ceea ce privește plecările în străinătate.

Un pachet care include patru nopți la Bruxelles costă 163 deeuro, trei nopți la Londra 186,5 euro, în timp ce trei nopți laRoma 140 de euro.

Citește și..
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Walter și Raluca Zenga, surpriză de proporții pentru fani! Veste de ultimă oră despre mariajul...
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Bulibaşa romilor din Vrancea, ucis de o roată desprinsă de la un camion. Momentul...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Diana Șoșoacă, umilită de Adrian Năstase. Șoc total la Antena 3
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide