Săpunuri și creme românești 100% naturale, uimitoarea afacere anticriză a unei mame și a fiicei sale

"Să nu credeți că nu obișnuiesc să mă spăl, dar țin săpunul acesta de două luni și tot nu s-a terminat", i-a spus o clientă Sorinei Buzori, după ce a cumpărat de la ea 100 de grame de săpun solid.

„Să nu credeți că nu obișnuiesc să mă spăl, dar țin săpunulacesta de două luni și tot nu s-a terminat”, i-a spus o clientăSorinei Buzori, după ce a cumpărat de la ea 100 de grame de săpunsolid. Căci era sută la sută natural, concentrat, fără urmă deconservanți sau aditivi, fără urme de grăsimi naturale, ci făcutanume numai din ingrediente vegetale – uleiuri, unturi organiceși uleiuri esențiale. Ca să-l testeze, Sorina a trecut cu mașinapeste el; nu s-a desprins decât un colțișor, în rest a rămasîntreg, așa cum trebuie să rămână orice săpun natural adevărat,uscat 30 de zile.

„Mamă, ce-ar fi să scăpăm noi de chimicaleleastea?”

Minunăția a fost creată într-un atelier din Măgurele, mic de 30de metri pătrați. Într-un an de zile și mai bine, de aici au ieșitmii de săpunuri, creme, uleiuri și exfoliante, avizate deMinisterul Sănătății – unele au ajuns la româncele sătule dechimicale, altele s-au dus prin Suedia, Cehia, Ungaria, Germania,Italia, Austria, Moldova sau Bulgaria.

Unii români încă mai sunt sceptici; se înființează pe la târguriși le pun o grămadă de întrebări: „Și, cum, chiar sunteți brandromânesc și faceți așa ceva?”, sau „Câți angajați sunteți înfabrică?”. Când află că în făbricuță lucrează numai Sorina și fiicaei, Silvia Chindea, fac ochii mari. Poate că și astăzi Silvia ar filucrat tot în publicitate dacă într-o zi n-ar fi declarat războichimicalelor. „Am o fetiță și știam că în gelul de duș pentru copiiexistă EDTA, o substanță folosită și în spălătoriile auto șiconsiderată una dintre cele mai toxice substanțe folosite încosmetice. Și ne-am spus una alteia: ce-ar fi să scăpăm noi dechimicalele astea? Cu intenția nu neapărat de a deschide o firmă,ci de a prepara produsele în casă, pentru noi”, povesteșteSilvia.

Și-a dat demisia din firma de publicitate unde lucra și s-a puspe citit, întrebat și documentat. I s-a alăturat studiului și mama,căci abia ieșise la pensie și nu-i venea să stea degeaba acasă. Alucrat nu în industria frumuseții, ci în domeniul energiei. Auînvățat să facă săpun în casă, după o formulă matematică, numai că,în loc de chimicale, au pus plante și uleiuri vegetale. Poate păreafoarte greu dar, dacă știi exact cât să pui și ce anume, poți să-țiprepari săpun și cu mixerul, în bucătărie, tot așa cum îți faci șiprăjiturile. Investiția inițială a fost de 20.000 de lei, bani cucare și-au deschis atelierul și au cumpărat utilaje (malaxoare,cuve de inox, forme de plastic, inox și silicon, suporți pentruuscare, ambalaje). Mamă și fiică lucrează în atelier de dimineațădin zori până la miezul nopții. Investiția și-au recuperat-o repedeși acum reinvestesc tot ce câștigă.

100 de grame de săpun uscat, natural – între 17 și 20 delei

Gama cu care s-au lansat sunt săpunurile naturale solide pentrupiele uscată și grasă. Aceleași produse sunt bune și pentru păr, înacelași timp. 100 de grame costă între 17 și 20 de lei. Mult maimult față de săpunurile din hipermarket, dar cele naturale țin maimult. Unele se recomandă femeilor însărcinate și bebelușilor,altele atenuează vergeturile sau cicatrizează rănile, hidrateazăsau chiar luptă împotriva îmbătrânirii, prin antioxidanții naturaliputernici. Rezistă chiar și doi ani, datorită antioxidanților carele împiedică să se strice repede. Aici, ca uleiuri vegetalefolosesc ulei de măsline, de cocos, de struguri, de arahide sau depalmier, unt de shea sau de cacao, organic, brut, neprocesat.Adaugă uleiuri esențiale și plante, flori sau fructe, ultimelepentru decor. Uleiurile esențiale sunt nesfârșite: lămâie,portocală, bergamot, mentă, pin, tea tree, scorțișoară, nucă,eucalipt, fenicul, ienupar, lavandă sau patchouli. Adaosurile suntde cafea și scorțisoară măcinate, apă de trandafiri, levănțicăpulbere, mentă, nucă măcinată ori infuzie de fructe de pădure.Pentru ca săpunurile să arate bine, compoziția se colorează naturalcu mentă pulbere, să iasă verde, cu boia dulce de ardei, să iasărozaliu, cu coajă de lămâie și de portocală, cu levănțică saușofran.

Săpunuri personalizate în formă de mașinuțe sau de Albăca Zăpada

„Cineva m-a întrebat la un târg de ce nu avem produse maicolorate, albastre sau roz mai puternic, cum sunt cele din magazin.I-am explicat că ale noastre nu sunt atât de arătoase fiindcă nu aucoloranți chimici, iar noi nu vindem culoare sau miros, ci produsulde îngrijire în sine”, spune Sorina.

Cu următoarea gamă au devenit primii producători români care facsăpunuri naturale lichide. Sunt ambalate în recipiente de 330mililitri, au cam aceleași uleiuri esențiale ca și săpunurileuscate și costă 25 de lei. Conțin omega-6, vitamina A, E și acizigrași vegetali, cunoscuți ca fiind ca acceleratori de regenerare ațesuturilor.
Mult succes la cumpărătoare au avut uleiul de corp cu Macadamia(ulei de măsline, unt exotic de macadamia, ulei de struguri, deorez), exfoliantele pe bază de zahar brun sau sare de la MareaMoartă și cremele naturale la 35 de lei circa 100 de grame. Depildă, crema pentru corp are în compoziție 70% unturi organice. Iarcea cu factor de protecție solară obținut în mod natural cuprindeunturi organice și exotice în proporție de 90%.

Fiindcă au avut atât de mult succes, mama și fiica lucrează acumși pe comandă.
Pentru un client care dorea să facă un cadou unui prieten pasionatde mașini au creat o adevărată bucățică de stradă, cu carosabil,pietoni, marcaje și două mașinuțe din săpun uscat, iar pentru uncopil – o Albă ca Zăpada cu cei șapte pitici, tot din săpun. Unastfel de cadou bate pe la 60 de lei. La 50 de lei au pus învânzare un săpun romantic, cu pandantiv dintr-un cristal Swarowskyîn mijloc. Criză sau nu, săpunul cu cristal s-a cumpărat în draciși anul trecut, se cumpără și acum.

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
GENIAL! Cum scapi de condensul și umezeala din casă. Ce trebuie să faci zilnic
Când se aprind luminițele în București 2020? Răspunsul clar dat de Nicușor Dan
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Mihai Bendeac și-a dezvăluit fanteziile! Fanii au rămas uimiți de plăcerile actorului
Inchide