Taberele școlare luxoase de lângă ghețari sau din Honolulu caută români – cât costă să-ți trimiți copilul

Redactor:
Alina Bădălan Turcitu
Taberele școlare luxoase de lângă ghețari sau din Honolulu caută români – cât costă să-ți trimiți copilul
Ai zice că-i ireal să-ți trimiți copilul la vară într-o tabără de limbi străine pe undeva, într-un sat austriac cocoțat pe creste alpine acoperite cu gheață.

Ai zice că-i ireal să-ți trimiți copilul la vară într-o tabărăde limbi străine pe undeva, într-un sat austriac cocoțat pe crestealpine acoperite cu gheață. Și totuși, există oferte pentru așaceva. O agenție de programe educaționale din Bulgaria caută părințiromâni dispuși să plătească 2.300 de euro pentru a-și trimitecopiii într-o astfel de tabără tocmai acolo, sus, pe creste,într-un sătuc de poveste: Piesendorf. Sunt acceptați copii între 10și 16 ani, începând cu 3 iulie.
În suma aceasta intră totul, în afară de biletul de avion:respectiv, cazarea în campus, pensiune completă, 30 de ore destudiu al limbii germane, engleze, artă cinematografică, excursii,petreceri, supravegherea copiilor permanent și transportul până laaeroport. Sătucul este plasat la o oră și jumătate de Salzburg, iarcentrul de studii se află într-o adevărată cabană alpină. Pe scurt,copiii învață, vizitează și se distrează.
La final, când ajung în țară, ar trebui să știe să converseze maibine în engleză și în germană și să fie mai deschiși spre nou.Pentru copiii sportivi există, inclus în taxă, badminton, baschet,caiac canoe, ciclism alpin, cățărare pe stânci, coborâre cu sfoara,iahting, fotbal, softball, înot, tenis, surf. Apoi se viziteazăcastele, muzeul Mozart, minele de sare Hellbrunn, cascade și se factrasee alpine cu cazare noaptea în căbănuțe aruncate pe munte.Programul de artă cinematografică mai costă câteva sute de euro înplus și presupune, potrivit agenției ofertante, „învățare de lascrierea de scenarii până la filmare, de la producere și regie pânăla lumini, sunet și efecte speciale”.

1.570 de euro, două săptămâni în Italia, pe malulAdriaticii și cazare în pădure

Dar există tabere de limbi străine și pentru copiii cărora lis-au recomandat soarele sau plaja. În stațiunea Ligniano dinItalia, de pildă, să-ți trimiți copilul în tabără două săptămânicostă 1.570 de euro, iar patru săptămâni – peste 3.000 de euro, înperioada 26 iunie – 30 iulie. Condiția este ca elevul să aibă peste12 ani. Taxele cuprind cazarea în campus, pensiunea completă, 20 deore de studiu de limba italiană, sport și divertisment în fiecaredupă-amiază și în fiecare seară, beach party, înot în bazinulșcolii și servicii de spălat hainele pentru cursanți. Echitațiacostă 30 de euro pe oră.
Ligniano se află chiar pe malul Adriaticii, în Villagio Adriatico,iar centrul de limbi străine se află chiar într-o pădure ce seîntinde pe malul mării. Centrul are și o plajă privată unde accesuleste liber. În a doua parte a zilei, elevii pot învăța jurnalism,editând o revistă proprie despre experiența lor în tabără, sauînvață să facă filme documentare de scurt metraj. Ca sporturi, esteo zonă perfectă pentru windsurfing și skating.
Una dintre cele mai ieftine tabere este cea de la Roma: un curs dedouă săptămâni cu cazare la gazdă, într-o familie, costă 725 deeuro, dar nu include și masa. Pachetul pentru cazare la apartamentplus curs intensiv de patru săptămâni ajunge până la 1.570 de euro.Separat, cine dorește cameră de lux, plătește 35 de euro pesăptămână, iar micul dejun în gazdă costă 28 de euro pesăptămână.

Unde se găsesc cele mai ieftine tabere de vară și ceoferte au

Tot în categoria „mai ieftin” se află Ecole France Langue de laParis. Aici au acces numai tinerii care au împlinit 17 ani, iartaxa este de 1.730 de euro o lună și 910 euro două săptămâni.Include cazare în familie-gazdă, mic dejun, 10-30 de ore de studiupe săptămână, certificat de absolvire și test de cunoștințe.Demipensiunea are alt preț: 70 de euro pe săptămână, iar instruireaindividuală mai costă în plus 52 de euro pe oră.
Școala se află într-un cartier tradițional franțuzesc din centrulorașului, aproape de Piața Victor Hugo, iar în weekend se viziteazăcastelele din valea râului Loire, Bretigny sau Normandia.
Pentru copiii talentați la mai multe limbi străine, are oferte LesElfes din Elveția, cu cazare la hotel – campus. Orele se țin îndouă cabane tipic elvețiene, la câteva minute de cunoscuta stațiunealpină Verbier. Se studiază engleză, franceză, germană sauspaniolă, la alegere sau chiar toate împreună. Cu totul, sunt înjur de cinci astfel de cursuri în fiecare dimineață. După-amiaza seface sport: ciclism alpin, squash, curling, minigolf, windsurfing,iahting sau schi nautic. Pot veni și copii de opt ani, iar taxelesunt împărțite pe pachete: 4.190 franci elvețieni două săptămâni cu20 de ore de limbi străine incluse și încă 700 de franci în plusdacă se mai aleg, pe lângă limbile străine, și tenis, golf sauechitație.
În taxe intră și excursiile în Lausanne, Muzeul Olimpic, Geneva,Berna, la clădirea Parlamentului și la Gruyere, la fabrica deciocolată și brânză. Honolulu, Hawaii este, într-adevăr, cea maiexotică ofertă din programul agenției de programe educaționale,”Integral”. Se adresează numai tinerilor care au împlinit 17 ani șise bazează pe „surf și limba engleză”. Patru săptămâni cu 15 ore destudiu costă în jur de 4.000 de dolari, aici fiind inclusă cazareaîn familie sau în campus și demipensiunea. „Cursurile au loc înbaza modernă a Hawaii Pacific University, situată în centrulorașului Honolulu. Cu transportul în comun puteți ajunge în câtevaminute pe plajele Waikiki și în alte părți. Antrenamentul de surfeste condus de școala de surf Hans Hedeman și se desfășoară peplaja Waikiki în grupe de trei, patru persoane, asistate de uninstructor”, se arată în prezentarea agenției.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cleopatra Stratan, aproape măritată. De ce nu vrea să plece de lângă Pavel Stratan, tatăl...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide