VIDEO. Simularea unui accident aviatic. Ce se întâmplă pe un aeroport atunci când cauciucul unei avion explodează la decolare și 10 tone de combustibil iau foc

Redactor:
Alexandra Pele
Pentru mai bine de 45 de minute, o pistă lăturalnică a Aeroportului Henri Coandă din Otopeni s-a transformat în scena unui accident aviatic, o simulare la care au intervenit 48 de autospeciale și 350 de specialiști cu misiunea de a răspunde prompt, coordonat și profesionist.

Pentru mai bine de 45 de minute, o pistă lăturalnică a Aeroportului Henri Coandă din Otopeni s-a transformat, la finele acestei săptămâni, în scena unui accident aviatic, o simulare la care au intervenit 48 de autospeciale și 350 de specialiști cu misiunea de a răspunde prompt, coordonat și profesionist.

Scenariul de la care a pornit exercițiul a fost explozia unui cauciuc în timpul manevrelor de decolare ale unei aeronave BAC 1-11. Avionul a virat brusc spre dreapta, ceea ce a dus la ruperea trenului de aterizare, fisurarea aripii și scurgerea combustibilului pe pistă. Drept urmare, echipajele de intervenție s-au confruntat cu un incendiu puternic, izbucnit în dreptul rezervorului în care se aflau 10 tone de combustibil.

În ajutorul celor 55 de „pasageri”, studenți ai Facultății de Pompieri, au sărit, rând pe rând, într-un efort sincronizat, specialiști de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), echipaje SMURD precum și personal din structurile de siguranță ale Companiei Naționale Aeroporturi București.

Cum s-a desfășurat, pas cu pas, exercițiul

Primii care se sesizează în astfel de cazuri sunt specialiștii de la fața locului. Astfel, pe pistă și-au făcut apariția două autospeciale cu spumă, destinate stingerii incendiilor alimentate de combustibili puternici, precum kerosenul. Prioritatea în acele momente a fost evacuarea pasagerilor și acordarea primului ajutor, asumate în primă fază de serviciul privat de ambulanțe al aeroportului.

Din pricina incendiului, care potrivit estimărilor, s-ar fi întins pe o suprafață de 100-200 de metri pătrați, la locul accidentului au fost chemate echipajele ISU. De asemenea, s-a constatat decesul a trei persoane, precum și un număr mare de pasageri răniți – 27. S-a instaurat „planul roșu”, fiind alertate ambulanțele SMURD, care au intervenit în circa 15 minute.

Pentru o coordonare mai bună s-a înființat un punct de comandă mobil, în apropierea aeronavei. Totodată, a fost trasat un perimetru de siguranță în jurul avionului.

Pompierii au fost nevoiți să răcească în permanență caroseria pentru a evita o explozie cauzată de combustibilul scurs pe pistă. Prin stații s-au transmis constant actualizări. „Prin radio a fost comunicată o estimare preliminară a numărului de răniți”, ne-a precizat Claudiu Zamfir, șeful centrului operațional ISU Ilfov și naratorul întregii acțiuni. „Se va acorda asistență medicală pentru 27 de persoane”, se auzea din stație, printre sirenele autospecialelor.

La 18 minute de la începerea exercițiului, s-a înălțat cortul unui „spital mobil”, unde pasagerii evacuați au fost triați în funcție de starea de sănătate. „Spațiul de manevră în avion este redus, de aceea evacuarea se face anevoios și treptat, în funcție de gravitatea situației în care se află pasagerii”, a lămurit Zamfir.

„Spitalul mobil este structurat în trei zone, una de triaj, un compartiment de urgențe pentru pacienții critici și unul pentru urgențe minore, adică pacienți noncritici”, precizează Cristian Pandrea, medic primar SMURD.

Rolul punctului medical este de a stabiliza pasagerii înainte ca aceștia să fie trimiși către un spital, mai ales într-o situație precum cea simulată, în care „capacitatea de transport a ambulanțelor este depășită”. Tot de aici sunt contactate și spitalele pentru ca acestea să fie pregătite de preluarea pasagerilor grav răniți. „Pacienții petrec în spitalul mobil de la 2-3 minute, la 20-25, în funcție gravitatea rănilor”, adaugă Pandrea.

Câteva minute mai târziu s-a constatat că în cala aeronavei se afla un colet cu o substanță radiologică. Au fost chemate unitățile de cercetare nuclear-biologică pentru a stabili dacă a avut loc o contaminare. Mai mult, au venit și echipajele de la descarcerare, șase pasageri fiind blocați între scaune. Simularea a fost încheiată de poliția transporturi care a început ancheta odată ce toți pasagerii au fost evacuați.

Bilanțul acțiunii: operațiunea de salvare a început la un minut și 35 de secunde de la constatarea accidentului

Pe lângă cei 350 de specialiști care au intervenit pe pistă, alte 200 de persoane au participat la acțiune. Printre ei sunt cei care s-au ocupat de preluarea familiilor pasagerilor, dar și personalul spitalelor contactate de echipele de pe teren.

O astfel de simulare se efectuează o dată la doi ani și trebuie să respecte o serie de stardarde impuse de Uniunea Europeană. În cazul exercițiului de pe Aeroportul Henri Coandă, din momentul în care s-a constatat accidentul și până la intervenția primei mașini de pompieri a trecut un minut și 35 de secunde, cu jumătate de minut mai puțin decât normele care trebuie urmate.

„Obiectivul numărul unu în astfel de situații complexe este de a avea o reacție oportună, promptă, profesionistă și în colaborare cu toate structurile implicate”, a precizat Nemeș Vioreal, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU.

Inchide