Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sanatate

EXCLUSIV Gândul LIVE | Pacientul de la Timișoara, suspect de coronavirus, NU mai are febră, nici alte simptome de gripă

EXCLUSIV Gândul LIVE | Pacientul de la Timișoara, suspect de coronavirus, NU mai are febră, nici alte simptome de gripă

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de boli infecțioase din Timișoara, unde se află un tânăr suspect de coronavirus, a făcut precizări importante într-o intervenție telefonică la Gândul LIVE.

Cazul tânărului de la Reșița, transferat la Timișoara, a alertat autoritățile din România deoarece în ultimele 14 zile pacientul a îngrijit în Germania pacienți confirmați cu coronavirus.

„Pacientul are o stare generală bună, s-a a prezentat ieri cu febră și cu tusă seacă. Azi nu a mai avut febră, continuă să tușească. Sunt semnele unei viroze banale, e posibil să fie doar o viroză. Nu are simptomalogie de gripă, dureri de cap, de mușchi sau tusă intensă, nu, prezintă doar o tuse seacă ușoară. Au fost recoltate azi probe, testul de gripă este negativ, mâine cel mai probabil vom avea rezultatele pentru coronavirus”, a declarat la Gândul LIVE Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de boli infecțioase din Timișoara.

Medicul de la Timișoara a explicat, în intervenția de la Gândul LIVE, că protocolul din Germania, unde asistentul medical a interacționat cu patru persoane infectate cu coronavirus, nu are restricții de tip izolare sau carantină pentru personalul medical.

„Protocolul din Germania nu au restricții de izolare sau carantină, ci doar cu privire la echiparea de maximă siguranță biologică. Noi avem aceleași criterii de biosiguranță , există un medic și o asistentă dedicați, pacientul se află într-o zonă izolată a spitalului. Orice contact se face prin echipajul acela de cosmonaut, de maximă siguranță”, a precizat Virgil Musta.

Dacă rezultatul la testul de coronavirus va fi pozitiv, se va decide dacă va fi mutat la București sau rămâne la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. În caz contrar, pacientul poate se poate trata la domiciliu.

Detalii despre caz mai jos:

Inchide