Gândul
12.02.2020
Sanatate

Un bărbat suspect de coronavirus, după ce a îngrijit o familie infectată cu virusul din China

Un bărbat suspect de coronavirus, după ce a îngrijit o familie infectată cu virusul din China

Alertă la Timișoara. A apărut un nou caz de persoană suspectă cu coronavirus în România. De data acestea, riscurile sunt mai mari, după cum avertizează medicii.

Un bărbat venit din Germania, care a îngrijit patru persoane infectate cu coronavirus, este ținut izolat în spitalul din Timișoara.

Tânărul de 25 de ani din Reșița lucrează ca asistent medical în Germania și ar fi îngrijit o familie infectată cu virusul din China. Acesta a venit în vizită la familie în data de 7 februarie, iar în 11 februarie a acuzat o stare generală rea. A fost internat în spitalul județean din Timișoara, potrivit digi24.

Probele recoltate de la pacient, trimise la laborator pentru expertiză, urmează să arate dacă este sau nu purtător al coronavirusului.

„Pacientul are febră, tuse ușoară și probleme respiratorii. El s-a prezentat inițial la spitalul din Reșița. Starea generală este bună. Testul de gripă a ieșit negativ, urmează să primim în 24 de ore rezultatul pentru testul de coronavirus. Este izolat, intră în salonul său doar medicul dedicat și doar cu echipament de protecție”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului din Timișoara.

Potrivit acestuia, dacă rezultatele de coronavirus sunt pozitive, pacientul va ajunge la institutul de boli infecțioase Matei Balș din Capitală.

În cele patru zile de când a ajuns în țară, tânărul a intrat în contact cu sora și cumnatul său, dar și cu alte persoane.

Nu este primul caz de cetățean român suspect de coronavirus, dar faptul că a îngrijit pacienți infectați cu coronavirus ridică probabilitatea de a fi infectat cu virusul din China.

Inchide