• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cum să elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual

Cum să elimini cele trei kilograme de E-uri pe care le consumi anual
Cine ar fi crezut că tulburările de somn, durerile de articulație, stresul, diabetul ori inestetica celulită ar putea avea drept cauză acumularea de toxine în organism? Potrivit specialiștilor, putem diminua aceste neplăceri recurgând la o metodă de curățare a organismului, numită detoxifiere.

Cine ar fi crezut că tulburările de somn, durerile dearticulație, stresul, diabetul ori inestetica celulită ar puteaavea drept cauză acumularea de toxine în organism? Potrivitspecialiștilor, putem diminua aceste neplăceri recurgând la ometodă de curățare a organismului, numită detoxifiere.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului deCercetări Alimentare, spune că organismul uman dispune de mecanismenaturale de detoxifiere: colonul, plămânii, ficatul, rinichii șipielea. „Intoxicarea organismului își pune amprenta nu doar asuprainteriorului, ci și asupra exteriorului. Pielea iritată, lipsită deelasticitate, sau părul casant, fără strălucire, sunt efectul unuicolon bolnav”, spune prof. dr. Mencinicopschi. Din păcate, apa,aerul, solul sunt din ce în ce mai poluate, astfel că organismulare nevoie de „ajutor” pentru a putea elimina toxineleacumulate.

Primăvara – anotimpul purificării

Nutriționiștii spun că principala cauză a intoxicăriiorganismului este alimentația deficitară. Anual consumăm 2-3kilograme de E-uri și toxine din alimentele rafinate, procesate,lipsite de fibre. „Pentru a evita apariția numeroaselor maladii,precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare și diferite forme decancer, toți trebuie să ținem o cură de detoxifiere cel puțin odată pe an. Cea mai indicată perioadă este primăvară, deoareceatunci apar fructele și legumele și le putem mânca în starenaturală, evitând astfel produsele conservate care sunt bogate înaditivi alimentari și sare”, spune prof. dr. GheorgheMencinicopschi.

Specialistul completează că pe piața din România sunt nenumărateproduse de detoxifiere, dar atrage atenția că unele pot distrugeficatul. „Înainte de a urma o cură de detoxifiere, este indicat săfacem un control medical, medicul specialist fiind persoana înmăsură să recomande sau nu un anume produs”, subliniază prof. dr.Mencinicopschi.

Fibrele – ideale în procesul de detoxifiere

„Creșterea aportului de fibre alimentare naturale este cea maibună metodă de detoxifiere și curățire intestinală. Fibrelestimulează tranzitul intestinal și asigură o detoxifiere eficientăa organismului”, spune specialistul în nutriție. Printre cele maiimportante alimente care au un conținut ridicat de fibre se numărăprunele uscate, migdalele dulci, curmalele uscate, zmeura, murele,musli, fulgii de ovăz, pâinea de secară și nucile. Mai mult,pătrunjelul are și el scopul de a elimina toxinele din organism.Prof. dr. Mencinicopschi spune că această plantă întărește sistemulde apărare a organismului, este antiinfecțios, elimină saulimitează procesele inflamatoare și este un bun diuretic.

De asemenea, unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri care sefolosește în aceste cure este cel verde, bogat în antioxidanțiprecum vitaminele C și E. Mai mult, ceaiul verde este recunoscutpentru proprietățile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante și deardere a grăsimilor. Pe lângă aceste calități, ceaiul verde ajutăorganismul să lupte cu procesul de îmbătrânire.

Inchide