• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

7 beneficii ale pepenilor

7 beneficii ale pepenilor
Pepenii au proprietăți diuretice, conțin substanțe care reglează tensiunea arterială și previn apariția bolilor de inimă. Medicul specialist în diabet și nutriție Ioana Florențiu explică pentru Gândul de ce e necesar să includem acest fruct în dieta noastră de viață.

1. Au un conținut crescut de apă, care ajută la menținerea unei bune hidratări a organismului;

2.  Reprezintă cea mai bogată sursă de citrulină, un aminoacid ce se transformă în organism in arginină, care ajută la buna funcționare a numeroase organe, cum ar fi ficatul, rinichii, plămânii și sistemul imunitar;

3.  Pepenele verde are o concentrație crescută de licopen (chiar mai crescută decât roșiile), un antioxidant care reduce riscul apariției bolilor de inimă, dar și a cancerului.

4.  Pepenele galben este bogat în beta-caroten, un precursor al vitaminei A, ce ajută la menținerea vederii și sănătății pielii;

5. Au conținut crescut de vitamina C – aproximativ 50 mg de vitamina C la o cană;

6  Ameliorează oboseala musculară după efortul fizic intens, stimulează producția de acid nitric, o moleculă responsabilă cu contracția și relaxarea musculaturii pereților vaselor de sânge, ceea ce duce la reducerea tensiunii arteriale.

7. Pepenii galbeni sunt bogați în potasiu, iar o dietă bogată în potasiu este asociată cu un risc cardiovascular mai miic.

Se recomandă consumul de pepene proaspăt tăiat, expunerea prelungită la aer ducând la scăderea cantității de vitamina C.

 

Inchide