Alertă la Vaslui. Un tânăr care s-a întâlnit cu fata moartă de meningită, s-a dus la spital cu dureri de cap

Redactor:
Loredana Ficiu
Alertă la Vaslui. Un tânăr care s-a întâlnit cu fata moartă de meningită, s-a dus la spital cu dureri de cap
A fost alertă la Vaslui, în timpul nopții de joi spre vineri, după ce un tânăr în vârstă de 20 de ani s-a dus la spital acuzând dureri de cap și senzație de greață, acestea spunând că zilele trecute s-a întâlnit cu fata care a murit de meningită.

Directorul Spitalului Județean Vaslui, Ana Smaranda Rinder, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul este internat la Boli Infecțioase, dar pare că are doar o viroză.

„Am sunat medicul de gardă de dimineață (vineri – n.r.), i-au fost făcute analize, nu se confirmă nicio meningită. Este o viroză, nu are meningită. Este internat la Secția de Boli Infecțioase”, a spus Rinder.

Tânărul le-a spus medicilor că zilele trecute s-a întâlnit cu fata de 15 ani, care a murit, marți, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde fusese adusă cu câteva ore mai înainte de la Spitalul Județean din Vaslui. Ea a fost transferată cu o Ambulanță, după ce medicii din Vaslui au stabilit că era suspectă de meningită meningococică.

Medicii au confirmat prezența meningococului în urma examenelor de laborator, în sângele pacientei de 15 ani, dar nu pot spune dacă adolescenta avea și meningită, pentru că nu i-au putut recolta, din cauza stării grave, lichid cefalo-rahidian.

 

Inchide