Cum poți trata înțepăturile de țânțari. Ce spun specialiștii

Redactor:
Gandul
Cum poți trata înțepăturile de țânțari. Ce spun specialiștii
Oamenii de știință au demonstrat faptul că mirosul pielii tale și cantitatea de dioxid de carbon aflată pe suprafața ei, astfel încât unii oameni devin mai susceptibili înțepăturilor de țânțari.

Unii oameni nu au prea multe înțepături pe piele, însă acelea câteva pot deveni adevărate răni dacă nu reacționăm conform sfaturilor specialiștilor.

Potrivit lui Shari Lipner, asistent-profesor de dermatologie în cadrul Weill Cornell Medicine, există un motiv pentru care unii oameni prezintă înțepături mai grave decât ceilalți.

Când un țânțar de înțeapă acesta injectează salivă în pielea da. „Saliva conține proteine și alergeni care provoacă senzația de mâncărime, umflături și înroșirea pielii în majoritatea cazurilor”, spune Shari Lipner.

Cea mai comună reacția la înțepătura de țânțar este umflarea zonei și senzația de mâncărime la un nivel destul de redus. Dar pielea unor oameni reacționează în mod diferit.

Specialistul explică faptul că modul în care pielea ta reacționează are legătură cu nivelul de alergie pe care îl ai față de saliva țânțarului.

În cazurile cele mai grave, oamenii pot ajunge să facă șoc anafilactic care se manifestă prin umflarea buzelor și dificultate în respirație. De aceea, Shari Lipner recomandă un control medical cât mai rapid.

Mărimea înțepăturii depinde și timpul cât durează înțepătura, cu cât durează mai mult, cu cât aceasta este mai mare.

Dacă persoana care suferă de înțepături de țânțar se scarpină, se poate ajunge la cicatrici, ulterior la pigmentarea zonei și transformarea acesteia într-o umflătură permanentă.

Recomandarea specialistului este să pui o compresă rece pe înțepătură deoarece nervii nu pot recempta senzația de mâncărime și pe cea de rece în același timp.

Dacă totuși senzația de mâncărime este foarte mare, se poate folosi o cremă bazată de hidrocortizol (15) sau luarea unor pastile antihistaminice, potrivit Refinery29

Foto: Pixabay

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide