Dacă partenerul tău îți spune des aceste cuvinte, viața ta sexuală se îndreaptă spre dezastru. 10 pași pentru a reveni la normal în dormitor

Redactor:
Simona Tudorache
Dacă partenerul tău îți spune des aceste cuvinte, viața ta sexuală se îndreaptă spre dezastru. 10 pași pentru a reveni la normal în dormitor
Rutina, lipsa de timp, tot mai puțină atenție față de propriul corp sau grijile cotidiene sunt doar o parte dintre factorii care duc la degradarea vieții sexuale.
În momentul în care am ajuns să ne simțim și să ne purtăm ca doi buni prieteni, fără viață sexuală și cu simțurile amorțite, acest lucru poate fi un bun semnal de alarmă pentru căsnicie sau pentru relația noastră.
 
În cazul în care am ajuns să ne surprindem tot mai mult fantasmând cu privire la colega sau colegul de serviciu, e clar, avalanșa s-a pornit.
 
Desigur, putem avea impresia că începând o altă relație sau dând curs unor oportunități sexuale de moment putem fi mai fericiți.
 
Însă, reprimarea dorinței sexuale, reducerea momentelor de intimitate în cuplu, alocarea timpului liber în favoarea serviciului, este tiparul care se va repeta în orice relație viitoare, atâta timp cât nu facem un mic efort să întreținem armonia în cuplu și să avem o viață de familie echilibrată.

Psihoterapeutul Simona Grigore consideră că o relație poate fi readusă pe linia de plutire atâta timp cât cei doi parteneri nu uită care au fost lucrurile ce i-au unit cândva. Află care sunt, în opinia specialistului, factorii care pot contribui la obținerea unui vieți sexuale satisfăcătoare. Iată ce spune psihoterapeutul pentru CSID:

1.  Alegem de comun acord un moment al zilei în care avem suficient timp să discutăm despre cum simțim legătura dintre noi, aici și acum. Ne asigurăm că nimic din cotidian nu perturbă acest interval în care ne decidem să ne aducem pe noi și relația noastră în discuție.

2. De multe ori, anunțăm ceea ce simțim în legătură cu sexualitatea în cuplu prin mesaje de tipul „Eu…”  și avem tendința să spunem „Tu ai făcut..”, „Tu n-ai vrut”. De aceea, e de preferat să ținem cont de modul în care ne exprimăm, pentru că astfel riscăm să transformăm discuția într-un claxon continuu și supărător (tu!tu!tU!) la adresa partenerului. Astfel, nu vom obține decât o reacție de apărare sau atac din partea acestuia și vom pierde din vedere obiectivul inițial. Exprimarea pe care e indicat să o folosim: „Eu mă simt …”, „Eu am perceput …”, „Mie mi s-a părut…” iar apoi facem loc în relație și celuilalt, invitându-l să se exprime: „Pentru tine cum este?”

3. Ne asumam că există riscul să dăm naștere unui conflict, dar e indicat să ne amintim de fiecare dată că atâta timp cât conflictul este în relație, și nu în afara ei, și este dat de prezența unei a treia persoane, iar intenția de a readuce armonia în cuplu este de ambele părți, menținerea obiectivului în prim plan este cel mai important aspect.

4. Alocăm zilnic 10 minute de calitate pentru cuplu. Atunci există îmbrățișări și mângâieri, fără cuvinte. Acest timp poate fi oricând, dimineața sau seara, dar este foarte important să facă parte din rutina zilnică și corpurile să se întâlneasca la nivel fizic, nu neapărat verbal.

5. Ținuta este foarte importantă, iar ea pornește de la felul în care ne pieptănăm, până la îngrijirea corporală, până la hainele pe care le purtăm, atât în mediul exterior, cât și acasă. Vom vedea că acestea ne creează o anumită stare, atât nouă, cât și celor din jur. De multe ori, la auzul acestor cuvinte, mecanismele de apărare ne determină să spunem sau să gândim că nu avem suficient timp și dispoziție să ne ocupăm de toate acestea. Dar ce ar fi să ne facem? Cu cât adoptăm o ținută îngrijită, care să ne pună în valoare unul dintre punctele forte ale corpului nostru, aspect apreciat cândva de partenerul de viață, cu atât senzațiile interioare vor fi mai bune, iar acest lucru se va vedea și la exterior.

CITEȘTE CONTINUAREA ÎN CSID

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Vulpița Veronica, mamă în mare secret! Ar fi născut în urmă cu puțin timp! „E...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Florin Călinescu, oprit de o femeie pe stradă după Românii au talent. 'Să-ți fie rușine!'....
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Schimbare importantă la Antena 3. Mihai Gâdea a făcut anunțul în direct, telespectatorii se vor...
Horoscopul banilor 11-16 mai 2021. Zodia care își va face toate poftele
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Cacao cu… sodă caustică – ce s-a descoperit în cacao de pe piața din România
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide