• Publicat:
  • Actualizat:
Diete și Cure De Slăbire

Top cinci alimente de sezon aliate în lupta cu kilogramele în plus

Top cinci alimente de sezon aliate în lupta cu kilogramele în plus
Nectarinele, castraveții, pepenele galben, ridichiile și carnea de vită nu ar trebui să lipsească din meniul nostru dacă vrem să slăbim câteva kilograme în această perioadă a anului.

Medicii nutriționiști sunt de părere că în sezonul cald putem slăbi mai ușor decât în cel rece, deoarece în această perioadă a anului găsim din belșug alimente care au un aport scăzut de calorii.

● Nectarinele conțin doar 44 de calorii la 100 de grame în ciuda gustului lor dulce. Medicii spun că pe lângă faptul că aceste fructe reprezintă un aliat în lupta kilogramelor în plus, ele ajută și la prevenirea bolilor de inimă deoarece conțin fibre și potasiu. Fibrele ajută la menținerea nivelului de colesterol echilibrat. Nectarinele sunt recomandate și persoanelor care suferă de constipație. Potasiul îmbunătățește metabolismul, echilibrază pH-ul și ajută la mai buna digerare a carbohidraților.

● Castravetele este cea mai puțin calorică legumă. 100 de grame de castraveți au doar 10 calorii. Cu un procent de 96% de apă, castravetele hidratează organismul. Specialiștii spun că această legumă facilitează tractul intestinal și are un conținut ridicat de fibre, nutrienți care stimulează arderea grăsimililor.

● Pepenele galben este un important diuretic. Conținul său de caroten îi conferă proprietăți antioxidante, iar conținul de apă asigură o bună hidratare a organismului. 100 de grame de pepene galben au 48 de calorii.

● Ridichiile sunt recunoscute pentru conținutul bogat de sulf, nutrient care stimulează digestia. În plus, această legumă conține fibre și vitamina C. Potrivit nutriționiștilor, 100 de grame de ridichi conțin 15 calorii.

● Carnea de vită este bogată în proteine și are puține calorii. Este un tip de carne bogat în fosfor, un oligoelement care permite repartizarea energiei generate de acest aliment în tot organismul. Medicii recomandă ca acest aliment să fie mâncat preparat la aburi sau la grătar. 100 de grame de carne de vita au 175 de calorii.

Inchide