VIDEO | Guvernul alocă 210 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea unor spitale / Rafila: Proiectul clarifică datele cuprinse în dosarul electronic de sănătate al pacientului

Publicat: 31/01/2023, 11:53
Actualizat: 31/01/2023, 12:17

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, la începutul ședinței de guvern, că Executivul urmează să aprobe un proiect de lege prin care se alocă aproximativ 210 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea unor spitale.

„Știm cu toții că cetățenii români așteaptă servicii de sănătate mai bune, așteaptă modernizarea sistemului de educație. Astăzi aprobăm un proiect de lege prin care asigurăm cheltuirea a aproximativ 210 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea unor unități spitalicești și în felul acesta, cred că dincolo de componenta de infrastructură din spitale, avem în vedere și partea de asigurare și îmbunătățire a serviciilor medicale, a relației dintre pacient și medic”, a declarat șeful Executivului.

Alexandru Rafila: Clarifică informaţiile din dosarul electronic de sănătate al pacientului

În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că acest proiect de ordonanță de urgență are ca scop introducerea noului contract-cadru care asigură noi norme metodologice

„Sperăm să poată să îmbunătățească accesul la servicii de sănătate al pacienților din România. Și, de asemenea, un lucru extrem de important clarifică datele și informațiile cuprinse în dosarul electronic de sănătate al pacientului, ca să putem să avem un contract cadru consolidat și care să țină cont de toate sugestiile pe care le fac atât profesioniștii din domeniul sănătății, cât și organizațiile de pacienți.

Termenul de elaborare a acestui contract-cadru și a normelor metodologice va începe practic la sfârșitul trimestrului al doilea și în felul ăsta este îndeplinit și un jalon din Programul Național de Redresare și Reziliență, care trebuie să revadă modul de acordare a serviciilor medicale”, a spus, la rândul lui, ministrul Sănătății.

„Este foarte important ca acest program să demareze și cel mai important este ca el să treacă, să fie pus în practică și sunt convins că vom reuși să monitorizăm transpunerea în realitate a acestor proiecte”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Vă recomandăm să citiți și:

Nicolae Ciucă, despre fondurile pentru instalarea panourilor fotovoltaice: „Putem să ridicăm suma până la 3 miliarde de lei”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase