Ministrul Sănătății anunță: Revigorarea și dezvoltarea activității de transplant din România, prioritate a mandatului

Redactor:
Roxana Din
Ministrul Sănătății anunță: Revigorarea și dezvoltarea activității de transplant din România, prioritate a mandatului
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, marți, că revigorarea și dezoltarea activității de transplant din România este una dintre prioritățile mandatului său. El a încurajat profesioniștii din domeniu să reia ori să continue activitatea de transplant.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat, marți, într-o conferință de presă, că una dintre prioritățile mandatului său vizează activitatea de transplant din România, pe care vrea să o revigoreze și dezvolte.

„Una din prioritățile acestui mandat în Ministerul Sănătății este de a revigora și de a dezvolta și mai mult activitatea de transplant din România. De asemenea, vreau să încurajez profesioniștii din domeniu de la toate nivelurile în a relua și a continua această activitatea atât de importantă pentru România. Suntem în Europa și trebuie să aducem activitatea de transplant la un nivel european, cu care să ne mândrim”, spune Costache.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre faptul că încrederea coordonatorilor de transplant trebuie recâștigată, întrucât mulți dintre ei „au abandonat” această activitate.

„Știu că am avut un moment acum câțiva ani când a existat un vârf de activitate, după care o scădere dramatică . Mi-a părut foarte rău să aud de la una dintre colegele mele de facultate că foarte mulți coordonatori din transplant, profesioniști foarte buni, apreciați, au abandonat această activitate. Deci, trebuie să recâștigăm încrederea lor și să ni-i aducem alături. Sunt foarte multe lucruri de organizat și de discutat și vă asigur că va fi o prioritate fără ca aceste cuvinte să fie niște cuvinte goale”, a mai declarat Costache.

El a precizat și faptul că e necesară punerea unor baze pentru centre de prelevare în toate structurile mari, „care pot să facă acest lucru în condiții de securitate”.

Costache a invocat exemplul Bulgariei în speța bunelor practice din domeniul medical: „Bulgaria este un exemplu de bune practici în domeniul medical, este o țară unde sistemul sanitar a fost foarte dinamic și a știut să reacționeze la provocările din sistem și sunt înaintea noastră în multe domenii”, afirmă ministrul Sănătății.

 

Inchide