Ministrul Sănătății și președintele CNAS participă la conferința Mediafax Talks about Health Reform

Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu și președintele CNAS, Vasile Ciurchea, vor dezbate problemele sistemului sanitar la conferința "Mediafax Talks about Health Reform" - ediția a IX-a, care va avea loc marți, 23 iunie, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 9.30.

Evenimentul este organizat de Agenția de presă Mediafax, în parteneriat cu Ministerul Sănătății. La conferință au mai fost invitați ca lectori Marius SAVU – președintele Agenției Naționale a Medicamentului, Vasile CEPOI – Președintele Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS); Radu GĂNESCU – Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC); Tudor NEDELEA – Tax Director, DLA Piper; Alina LĂCĂTUȘ – Counsel, DLA Piper, Dragoș DAMIAN – președinte APMGR și CEO Terapia, Radu RÃȘINAR – Președinte LAWG și Robert POPESCU – Președintele Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România.

Moderator al evenimentului va fi Elvira GHEORGHIȚĂ – Senior Reporter Mediafax.

„Mediafax Talks about Health Reform IX” este o continuare a unor evenimente ce devin tradiție în domeniul organizării de evenimente medicale și o confirmare a necesității existenței unor astfel de dezbateri realizate cu profesionalism. Beneficiind de participarea reprezentaților autorităților, a specialiștilor, precum și a pacienților, „Mediafax Talks about Health Reform IX” realizează, ca de fiecare dată, o analiză a problemelor sistemului sanitar, care preocupă întreaga țară, contribuind în felul acesta la reformarea acestuia, precum și la creșterea calității serviciilor medicale din România.

Astfel, în cadrul acestei ediții vor fi supuse dezbaterii teme precum: bugetul sănătății pe 2015 în raport cu nevoile de tratament ale românilor, Noul catalog național al prețurilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piață (CANAMED), scăderea prețurilor la medicamente, stadiul noii liste de medicamente și accesul pacienților la acestea, sugestiile producătorilor de medicamente și ale pacienților privind lista de medicamente compensate și gratuite, dar și eficiența cardului de sănătate și dosarul electronic.

Alte teme de discuție vizează programele de prevenire a îmbolnăvirilor, legea malpraxisului și spitalele private din România ca alternativă sau complementaritate la sistemul medical de stat.

Evenimentul va reuni circa 150 de participanți din domeniul SÇŽnÇŽtÇŽții, dar și din domenii conexe: reprezentanți ai Ministerului Sănătății, CNAS, Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanți din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanți ai organizațiilor de pacienți, precum și presă generalistă și de specialitate.

Evenimentul este organizat cu sprijinul APMGR, iar partenerii evenimentului sunt DLA Piper, LAWG, Terapia și ADRFR.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului „Mediafax Talks about Health Reform” – ediția a IX-a și înscrierile pentru participare le puteți găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/health-reform-9

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide