Pintea, despre proiectul privind introducerea canabisului medicinal: „Am văzut acest proiect și nu pot fi în totalitate de acord”

Redactor:
Roxana Din
Pintea, despre proiectul privind introducerea canabisului medicinal: „Am văzut acest proiect și nu pot fi în totalitate de acord”
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a spus că, în ceea ce privește proiectul pentru introducerea canabisului medicinal, nu poate fi în totalitate de acord, întrucât e vorba de două componente, THC, utilizată în scop „entertainment" și canabidiolul, iar ministerul girează „doar ce e foarte sigur".

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că în ceea ce privește proiectul pentru introducerea canabisului nu poate fi total de acord, întrucât ministerul Sănătătății nu girează decât ceea ce e foarte sigur pentru pacient.

„Am văzut acest proiect și nu pot fi în totalitate de acord. Noi avem un grup de lucru la Ministerul Sănătății care s-a întâlnit o dată oficial, dar și neoficial, cu cei din comisiile de specialitate. Urmează în următoarele două săptămâni să mai fie o întâlnire cu documentele pe care le-am procurat, inclusiv din străinătate. Din punctul nostru de vedere și al specialiștilor, există două componente care sunt în discuție teoretic: este acel THC care poate fi folosit și în zona de entertainment și canabidiolul. Studii de specialitate statuate în UE există pentru canabidiol ori Ministerul Sănătății nu poate să gireze altceva decât ceea ce este foarte sigur pentru pacient”, a spus Pintea.

Ea a spus că în opinia sa nu e nevoie de o lege a canabisului.

„Am văzut proiectul societății civile, nu pot fi în totalitate de acord. Nu este nevoie de o lege a canabisului, o agenție națională a canabisului care să mai consume încă resurse. Introducerea canabisului medicinal presupune modificarea unei hotărâri de guvern și a unui ordin de ministru”, informează ministrul.

Sorina Pintea a spus că nu poate fi de acord cu punctul din proiect în care este menționat faptul că substanța poate fi prescrisă de oricine. „Nici vorbă, există specialiști, există reguli foarte clare pe care trebuie să le urmărim astfel încât să ne atingem scopul. Canabisul medicinal, canabisul să fie folosit doar în scop medicinal în acest moment”, completează ministrul.

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide