• Publicat:
  • Actualizat:
Sex

Cum arată prezervativul viitorului. Cercetările sunt finanțate de fondatorul Microsoft, Bill Gates

Cum arată prezervativul viitorului. Cercetările sunt finanțate de fondatorul Microsoft, Bill Gates
Cum arată prezervativul viitorului. Este realizat în urma unei sponsorizări făcute de Bill Gates

Un grup de cercetători de la Universitatea Wollongong, din Australia, lucrează în prezent la o nouă generație de prezervative. „Materialul pe care îl folosim în noua generație de prezervative este unul inovator. Vrem să înlocuim latexul (nr. materialul din care sunt făcute prezervativele) cu un nou material care are o textură ușoară și care este asemănător pielea nu doar ca aspect, ci și ca textură”, a spus dr. Robert Gorkin.

În prezent, echipa de oameni de știință din Australia testează materialul din care va fi făcută noua generație de prezervative, notează site-ul upworthy.com. Îi testează elasticitatea, dar și cât de sigur este la întindere. „Ne dorim ca noua generație de prezervative să ofere nu doar plăcere, ci și singuranța împotriva bolilor cu transmitere sexuală sau a unei sarcini nedorite”, a mai punctat dr. Gorkin.

Potrivit sursei citate, studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Wollongong este finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, după ce oamenii de știință australieni au câștigat un concurs ce avea ca temă un proiect de dezvoltare a noii generații de prezervative.

Inchide