Spitalul Județean din Ploiești, unde Sorina Pintea a găsit nereguli, a rămas fără trei directori. Manager demisionar: „Neconformitățile precizate de doamna ministru sunt reale și corecte”

Redactor:
Laura Petrescu
Trei directori ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde Sorina Pintea găsise probleme legate de modul în care se vorbește cu pacienții, dar și de „mizerie", au demisionat. Manager demisionar: neconformitățile precizate de ministrul Sănătății sunt reale.

Trei directori ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde Sorina Pintea găsise probleme legate de modul în care se vorbește cu pacienții, dar și de „mizerie”, au demisionat. Manager demisionar: neconformitățile precizate de ministrul Sănătății sunt reale.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Niculescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vineri a înaintat președintelui Consiliului Județean Prahova cererea de încetare a mandatului de management.

„Am înaintat domnului președinte al Consiliului Județean solicitarea de încetare de contractului de muncă. De ce am făcut-o? Ca să rezolvăm situația în care este pus spitalul. Mai multe nu mai spun”, a afirmat Niculescu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitatea medicală își prezintă scuzele Sorinei Pintea „cu privire la titlurile neadevărate și distorsionate prezentate în spațiul public”.

„Opinia mea personală este că neconformitățile precizate de doamna ministru sunt reale și corecte având în vedere standardele de calitate pe care spitalul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea servicilor medicale”, scrie în comunicat Marius Niculescu.

Demisia acestuia trebuie aprobată de președintele Consiliului Județean Prahova.

Atât directorul de îngrijri medicale, cât și cel medical și-au dat demisiile, acestea fiind aprobate.

Potrivit comunicatului citat, directorul financiar contabil a cerut concediu de odihnă, solicitarea fiind refuzată.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un control la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitate medicală în care s-au semnalat mai multe neregulile. Ministrul a spus că a găsit mai multe probleme, printre care modul în care se vorbește cu pacienții și „mizerie”, chiar și în secțiile renovate. Ulterior, ministrul a anunțat că probabil va cere retragerea acreditării spitalelor județene de la Ploiești și Gorj.

Joi, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Ploiești a stabilit un plan de măsuri și urma ca directorii instituției sanitare să fie demiși dacă nu-l respectă.

Inchide