• Publicat:
Sănătate

Visul oricărui sportiv: Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre și cânepă, inventată de studenți și profesori din Galați – FOTO

O echipă de profesori și studenți de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați a inventat o gustare fără aditivi pentru sportivi și alte persoane active. Produsul sută la sută vegetal va reprezenta România la concursul european de inovație în alimentație, „Ecotrophelia".

Studenții din Galați vor reprezenta și anul acesta România la concursul european „Ecotrophelia”, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie.

Echipa „HEMPIRE TEAM”, cu produsul HEMP Mini-Meal, pregătit în laboratoarele Universității Dunărea de Jos din Galați, a obținut premiul I la competiția națională.

Profesorii și studenții care au inventat produsul spun că au obținut o gustare pentru persoanele active. Aceasta se servește între mese, este energizantă și nu are în compoziție aditivi. În plus, este ușor de transportat și foarte gustoasă, spun inventatorii gustării.

„Produsul nostru este o gustare. Este format dintr-o pastă tartinabilă vegetală din piure de mazăre și cânepă, dar în compoziție sunt și alte legume, pentru gust. Nu am folosit aditivi, este un produs sută la sută vegetal. Se consumă pe un biscuit făcut tot de noi din făină integrală de grâu și cânepă. Este o gustare între mese, pentru sportivi, pentru oamenii activi. Produsele sunt ambalate în cutiuțe ușor de transportat în poșetă, în genți. Gustarea are 500 de kilocalorii și asigură aproximativ un sfert din necesarul zilnic al unei persoane active. Este o gustare comodă, sănătoasă, plină de proteine, naturală și foarte gustoasă, este un produs complet. Pentru cei activi înlocuiește ciocolata, produsele de patiserie pline de grăsimi și aditivi, energizantele”, a declarat, pentru Mediafax, Daniela Istrate, unul dintre coordonatorii proiectului.

visul oricărui sportiv

Produsul HEMP Mini-Meal a fost realizat de profesorii coordonatori Eugenia Pricop, Octavian Baston și Daniela Istrate și de studenții Laureana Odajiu, Alina Gabriela Bogdan și Gabriela Dănoiu.

Studenții care au lucrat luni de zile la acest proiect spun că produsul a fost testat de prieteni și de membri ai familiei, care s-au declarat încântați de gust.

„Ideea este a tuturor, a studenților și a coordonatorilor. Ne-am propus să facem o gustare naturală, ușor de transportat și cu gust foarte bun. Produsul se adresează persoanelor active și a fost realizat în două luni și jumătate. Îl recomand oricând, oricui. Prietenii și familia au gustat deja și au fost surprinși pentru că este un produs foarte bun, chiar este gustos”, a spus Alina Gabriela Bogdan.

Anul trecut, studenții din Galați au reușit să câștige premiul cel mare al concursului „Ecotrophelia” 2018 de la Paris, cu o înghețată bio, fără lactoză și hipocalorică, realizată integral din zer.

Inchide